Beauty Haar Home

REVIEW: Huetiful Steamer getest en geprobeerd

13 april 2014

Al een tijdje is hij op de markt en in mijn bezit, maar pas nu kan ik mijn eerlijke mening geven over dé hit in kroeshaarland: De Huetiful Steamer. Een stoomapparaat dat je haar vijf keer effectiever hydrateert dan wanneer je een gewone deep conditioner gebruikt. Door middel van stoom dat de haarschubben opent, kan de deep conditioner extra goed in je haarschubben trekken, met als resultaat extreem gevoed en minder droog haar. Veel mensen vragen zich echter af of dit apparaat het geld waard is (125 euro). Vandaag vertel ik over mijn persoonlijke ervaring met de Huetiful Steamer.

huetiful hair steamer review

De Huetiful Steamer* is een stoomapparaat dat uitgevonden is door Ken Burkeen. Een paar weken terug heb ik de kans gehad om hem in person te ontmoeten. Dat was erg handig omdat Ken een aantal van de vragen die ik had over de stomer heeft kunnen beantwoorden.

ken burkeen huetiful

Terug naar het apparaat, de Huetiful Steamer. Hij wordt geleverd in een flinke doos, waar allerlei onderdelen in zitten. Het is de bedoeling dat je het apparaat zelf monteert. Ik, technische nitwit, begin al te zuchten en te steunen bij de gedachte dat ik a la Ikea, onderdeel één moet verbinden met onderdeel nummer zes. Maar nadat ik de handleiding heb doorgenomen, zie ik dat zelfs ik als technisch kneusje deze klus kan klaren. Een deel blijft een raadsel maar dit wordt verklaard na uitleg van het Huetiful Steamer team dat ik ontmoet bij het Luv & Learn Your Hair Event met Taren Guy: het blijkt een opzetstuk te zijn waarmee je je gezicht een fijne stoombehandeling kunt geven. Voor de rest wijst het zich vanzelf.

huetiful steamer onderdelen

Aan de slag met het apparaat! Het handigst is om je deep conditioner van te voren te maken, maar pas in je haar te doen als je klaar bent om onder de kap te zitten. De eerste keer ging ik hiermee de mist in, omdat ik de deep conditioner had gemaakt en toen pas keek hoe alles werkte. Tegen de tijd dat ik alles doorhad, was mijn deep conditioner droog en hard geworden. Ga er dus eerst voor zitten en zet alles klaar. Twee absolute musts bij het gebruik van de steamer zijn een handdoek voor als er wat stoom of water lekt en een haarband, zodat de deep conditioner niet over je gezicht gaat lopen.

front huetiful steamer

Je vult het waterreservoir tot het maximum (zie streepje) en drukt op ‘steam’ en ‘ozone’. Ik heb zelf gefilterd water gebruikt en dit wordt ook aangeraden voor het apparaat. Je kunt ook gebotteld water gebruiken. Druk je op steam, dan komt er alleen stoom uit het apparaat. Druk je ook op ozone, dan wordt de stoom omgezet in ozonized steam. Dit wordt aangemaakt via een groen licht in de stomer en zorgt ervoor dat de stoom bacteriën op je hoofdhuid elimineert. Ozonized steam is ook erg goed voor mensen die jeuk hebben op hun hoofdhuid of een beschadigde hoofdhuid hebben en deze willen herstellen.

waterresevoir vullen huetiful steamer

De Huetiful Steamer geeft vanzelf aan wanneer hij ready to use is. Als ik eronder ga zitten, krijg ik echt het oldskool droogkap gevoel. De stoombehandeling duurt ongeveer twintig minuten. Soms heb ik het iets te heet en verschuif ik een beetje. Omdat ik niet het gevoel heb dat alle kanten een even goede stoombehandeling krijgen, draai ik op de stoel naar links en naar rechts. Wat ik ook merk, is dat het beter is om je haar in een grote elastiek te doen, zodat de onderste puntjes ook worden mee gestoomd.

collage huetiful steamerNa twintig minuten slaat het apparaat vanzelf af. Nu is het tijd om de handdoek in de aanslag te houden. Als je de kap van de stomer haalt, zit daar nog wat water in. Je kunt dit water uit de kap laten lopen door het tuitje eruit te halen, dan stroomt het resterende water er vanzelf uit. Als je dit niet doet, krijg je net als ik taferelen als een natte stoel. Wacht niet te lang om de kap schoon te maken, anders koeken de resten aan.

collage huetiful 2

Na de stoombehandeling was ik de deep conditioner eruit en verwen ik mijn haar met een leave in conditioner. Ik zie direct na de behandeling geen concreet resultaat (geweldige kruldefinitie, of iets dergelijks), maar dat zegt niet meteen iets over mijn tevredenheid erover.

Ik zal heel eerlijk zijn: de eerste keer was rampzalig. Ik was niet goed voorbereid en had niet de bijbehorende zweetband gebruikt waardoor alle deep conditioner was uitgelopen over mijn gezicht. Ik had ook nog eens een verkeerd masker gebruikt dat niet goed werkte voor mijn haar. Toen ik onder de stomer vandaan kwam, was ik dus niet alleen gepikeerd omdat die conditioner in mijn ogen zat, maar voelde mijn haar ook heel droog. Ik was verbaasd dat de stomer dit effect had op mijn haar. Maar ja, ik heb apart haar dus ik weet dat niet alles even goed werkt. Toch wilde ik de stomer een tweede en derde kans geven, vooral omdat ik mijn haar heb gekleurd en niet zo goed heb behandeld als zou moeten. De Huetiful Steamer werkt juist extra goed voor beschadigd en gekleurd haar, zoals dat van mij.

De tweede keer gebruikte ik mijn all time favorite and always working masker met de Rhassoul cubes gemixt met kokosmelk en kokosolie. Iets minder stroef dan de eerste keer, maar nog steeds geen wonderen. Ik begon mijn hoop te verliezen. De derde keer wapende ik mezelf met een handdoek, een haarband én de juiste conditioner en voelde mijn haar na de behandeling stukken beter. Pas na de vierde keer voelde ik een wezenlijk verschil.

Mijn haar had al heel erg lang last van droogheid, veel klitten en was zijn glans een beetje verloren. Na vier keer stomen zag ik de droogheid verdwijnen, maar vooral mijn krullen bouncier worden. Ik vertelde aan Ken, de oprichter van de Huetiful, dat ik eerst teleurgesteld was in de werking. Daarop legde hij me uit dat je de resultaten vaak niet in één keer ziet maar het de tijd moet geven. De Huetiful Steamer vind ik toch een geweldig apparaat maar geen toverstaf die jouw haar overnight verandert in de perfecte bos krullen. Met de juiste conditioner (in mijn geval deze combinatie LINK), voorbereiding en het juiste geduld krijg je echt een fantastisch resultaat.

onder de huetiful steamer

Of ik het de investering van €125 waard vind? ABSOLUUT! Ik gebruik de Huetiful Steamer elke twee weken en ik weet en voel dat mijn haar echt gezonder is geworden. Ook is mijn vochtbalans normaal een puinhoop, ik was Miss Droog Haar 2013. Nu ben ik Miss Shinier Curls 2014. Ik kan me voorstellen dat het in één keer een grote investering is, maar hoeveel flessen conditioner/deep treatments kopen we wel niet om hetzelfde effect te bereiken? Met de Huetiful gebruik ik gewoon een homemade deep conditioner en was ik eens per week met een shampoo en conditioner. Op de lange termijn denk ik dus dat de Huetiful Steamer je geld kan besparen en een van de weinige producten is die wezenlijk verschil maakt voor je haar.

Er zijn trouwens ook mensen die vroegen of het stomen in de badkamer niet hetzelfde maar dan goedkoper is. Het antwoord daarop is: absoluut niet! Stoom in de badkamer richt zich niet op jouw haar, bovendien duurt het behoorlijk lang voordat je dezelfde hoeveelheid stoom zou hebben als die de Huetiful afgeeft. Als je het hebt over geldverspilling, denk dan vooral aan het water dat je laat stromen om zoveel stoom in je badkamer te krijgen.

krullen na huetiful steamer

Het eindoordeel:

YAY:

 • Als je je haar een echte deep conditioning treatment wilt geven
 • Als je op de lange termijn geld wilt besparen
 • Niet goed, geld terug garantie, dus uitproberen is redelijk safe
 • Een effectieve behandeling voor onbewerkt haar, maar ook voor transitioners

NAY:

 • Als je het een te grote uitgave vindt
 • Als je het teveel gedoe vindt om zoiets op te zetten en er twintig minuten onder te zitten.

Je kunt de Huetiful Steamer kopen bij webshop Natural Black Hair voor €125. Kijk voor meer filmpjes over de Huetiful Steamer en hoe je hem moet opzetten op hun website www.behuetiful.com

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

11 Comments

 • Reply Dayenne 13 april 2014 at 8:17 PM

  Welke deepconditioner heb je gebruikt bij het stomen van je haar

  Gr
  Dayenne

 • Reply Benay Vaneese 14 april 2014 at 7:36 AM

  Hi Tewa,
  ik heb de steamer gister voor het eerst gebruikt en moet zeggen dat mijn haar wel meteen zachter aanvoelde, maar of het echt een heel verschil was is de vraag. Voor ik een definitieve review ga schrijven, zal ik ‘m ook nog een paar keer proberen. Vind het wel heerlijk om eronder te zitten haha.

  • Reply TGSBB 14 april 2014 at 10:14 AM

   Hai Benay,
   Ja heerlijk is het om eronder te zitten he, hahha! Vooral als het erg koud is! Welke conditioner heb jij gebruikt? Bij mij maakte dat een wereld van verschil. Ben benieuwd naar jouw review! xx Tewa

   • Reply Benay Vaneese 14 april 2014 at 10:28 AM

    Ik had de protein fix van sheado gebruikt.

 • Reply Cheryl 13 februari 2016 at 3:44 PM

  Wat is nou het grote verschil tussen een stomer en een droogkap qua eindresultaat? Ik twijfel nog welke ik wil aanschaffen, want momenteel heb ik ze beide niet.

  • Reply TGSBB 13 februari 2016 at 8:08 PM

   Dag Cheryl,
   Een droogkap maakt je haar droog, een stomer bevochtigt je haar met water. Als je een masker op je haar zou doen en dat onder een droogkap zou doen, dan kom je er vrijwel uitgedroogd uit. Een stomer zorgt ervoor dat er vocht wordt toegevoegd aan je haar en dat het masker nóg beter zijn werk kan doen. Hopelijk heb ik daarmee je vraag beantwoord. Mocht je vragen hebben, let me know! xxx Tewa

 • Reply Hilde 27 december 2016 at 10:11 AM

  Hi Cheryl,
  Maakt de kap veel geluid of kan pleegdochterlief er gewoon mee bij de tv zitten?

  • Reply TGSBB 28 december 2016 at 10:12 PM

   Hij maakt niet veel geluid maar hij moet wel stabiel op een tafel staan dus je kan er bijv niet mee op een bank zitten.

 • Reply Destiny Grevinga 14 maart 2018 at 10:03 PM

  Hoi hoi! Ik ben erg geïnteresseerd in een haar stomer. Helaas geeft de website van natural hair aan dat de site niet beveiligd is en wordt ik verzocht om de pagina niet verder te bezoeken. Heb je enig idee waar ik anders kan kijken voor het aanschaffen van een haar stomer? Enige tijd geleden ben ik begonnen met de curly methode, waaronder deep conditionen. Zelf zit ik nog in een “transitioning” periode vanwege jarenlang curly maar de stomer lijkt me een handig middel binnen dit proces. Ik hoor het graag! Groetjes, Destiny 🙂

  • Reply TGSBB 16 maart 2018 at 12:40 PM

   Hai Destiny

   Wat jammer dat ik hem niet meer kan kopen via deze site. Heb je op amazon gecheckt??

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.