Beauty Haar Home

REVIEW: Jane Carter Solution Hydrate Quench

18 maart 2014

De producten van Jane Carter Solution zijn een ware hit in natural hair land. Natuurlijke ingrediënten, niet getest op dieren, parabenen vrij en goed betaalbaar. Allemaal factoren waar ook ik op let als ik een haarproduct wil aanschaffen. In deze review laat ik weten wat ik vind van de Jane Carter Solution Hydrate Quench spray, speciaal voor de zogeheten ‘second hair day’ om je krullen te re-activeren, voeden en vocht te geven. Maakt het product zijn belofte waar? Ik geef mijn eerlijke mening:

review jane carter hydrate quench collage

Allereerst, ik heb gedurende mijn protective hairstyle de Jane Carter Moisture Mist gebruikt and I loooooooved it! Daarom ben ik ook best verrast over mijn bevindingen over deze spray. Ik was mijn haar ongeveer één keer per week en de dagen erna maak ik het nat met water. Toch zitten mijn krullen het mooist op de wash day en niet op de second wash day. Misschien ligt dit aan de structuur van mijn haar. Ik vond een curl activating spray in ieder geval de moeite waard om eens te proberen. En aangezien ik geweldige ervaringen heb met Jane Carter Solution, kocht ik deze Hydrate Quench spray voor 9 pond bij Curly Emporium. (in Nederlandse webshops €14)

Wat is de Hydrate & Quench voor een soort product?

Het is een spray met een superhandige spuit aan de bovenkant. De spray is bedoeld voor de ‘second day hair’, dus haar dat een dag ervoor is gewassen en nu na een nacht slapen weer levendig moet worden gesprayd. De spray zou ook omschreven kunnen worden als een curl activator spray. Ook wordt er vermeld op de verpakking dat de spray goed helpt om het haar te ontklitten na het wassen en/of conditionen. Het product kan zowel op nat als droog haar worden gebruikt, twee keer per dag om je haar te voeden, vocht aan te brengen en te behouden en om je krullen te activeren. Klinkt als een alles must have product, nietwaar?

Ingrediëntenlijst

De spray bestaat voornamelijk uit natuurlijke en werkzame ingrediënten zoals gedestilleerd water, henna, rozemarijn, soja proteïne, salie en brandnetel. Rozemarijn en salie staan bekend om hun vochtinbrengende eigenschappen en soja proteïne is geschikt om het haar minder poreus te maken.

To the test 

Ik heb deze spray twee weken lang gebruikt en ben daarna gestopt. Ik heb hem gebruikt zoals wordt aanbevolen, op second hair day. De spuit werkt ontzettend makkelijk en zorgt ervoor dat je niet veel nodigt hebt om je haar vochtig te maken. Na de spray breng ik wat Curl Enhancing Smoothie en een beetje kokosolie aan op mijn haar. Ik merk dat na een uurtje als de spray is opgedroogd dat mijn haar helemaal niet gevoed maar ontzettend stroef aanvoelt. Als ik mijn krullen aanraak voelen ze ook crunchy, en dat geeft mij het gevoel dat mijn haar makkelijk kan breken. Normaal heb ik helemaal geen last van stroefheid. Behalve de stroefheid die de spray veroorzaakt, lijkt mijn haar steeds droger te worden. Ik moet om de twee dagen mijn haar wassen met shampoo om die stroefheid en dat droge gevoel weer weg te krijgen. Ook wordt er gezegd dat de spray het ontklitten makkelijker maakt, maar met zulke stroefheid durf ik geen kam in de buurt van mijn haar te laten komen. Dat is vragen om major hairbreakage! Dat  Na een week testen twijfel ik erg. Zal ik doorgaan met de spray? Misschien is het een kwestie van wennen? Ik ga nog een week door om het echt goed te testen en gebruik nu een andere leave in en olie. Helaas, zelfs na twee weken sprayen en andere producten gebruiken is mijn haar er niet beter op geworden.

 Het Effect en Look

krullen Jane carter hydrate quenchWaar ik wel duidelijk over wil zijn is dat de spray inderdaad een prima curl activator is! Na het opspuiten van de spray komen mijn krullen inderdaad mooi tot leven en haalt het merendeel van de pluizigheid weg. Maar het after-effect van de stroefheid en droogheid vind ik minder leuk. In principe zou ik evengoed wat water in een flesje kunnen doen en daarmee mijn haar natmaken. Op de foto zie je mijn krullen een uur nadat ik de spray heb opgespoten.

 Yay or Nay?

YAY, wel kopen als:

  • Je op zoek bent naar een natuurlijke curl activator

NAY, laten staan als:

  • Je niet houdt van een stroef gevoel in je krullen
  • Je geen €14 wilt uitgeven voor dit product
Eindoordeel

Ik vrees dat het eindoordeel al eerder bekend was…ik zou de Jane Carter Solution Hydrate Quench niet aanraden. Een dergelijke spray zou mijn haar niet zo stroef en droog moeten maken. Het resultaat is compleet het tegenovergestelde van de beloftes die gedaan worden. Tuurlijk, het activeert mijn krullen en daar ben ik blij mee, maar met een beetje water in een plantenspuit kom ik ook een heel eind en wordt mijn haar er niet stroef en droog van. Bovendien kost wat water mij veel minder geld dan de 9 pond die ik heb betaald. Voorlopig houd ik het dus gewoon bij mijn drie favoriete producten voor de LOC methode die voor mij werken.

WAT IS JOUW ERVARING MET DEZE HYDRATE QUENCH VAN JANE CARTER SOLUTION?
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.