Beauty Haar Home

REVIEW: Odina Hair Care Conditioner voor kroeshaar van Action

11 juni 2015

Door Soyini– Stiekem dromen we allemaal van die ene conditioner die spotgoedkoop en mega effectief blijkt te zijn. Toen ik de Odina Hair Care Conditioner van de Action mocht reviewen voor mijn kroeshaar, zag ik dat hij slechts €2, 49 voor 250 ml kost. Als deze conditioner werkt, is dit echt een budgettopper van jewelste. In deze review laat ik je weten of de Odina conditioner dé onmisbare budgetconditioner voor kroeshaar is:

In mijn “haircare routine” komt bijna geen shampoo voor, wat automatisch betekent dat ik vaak conditioner gebruik, de zogeheten co-wash methode. Ik was mijn haar met conditioner en ik gebruik er dus ook superveel van. Daarom ben ik altijd op zoek naar een voordelige en effectieve conditioner. Ik heb de Odina Hair hair care conditioner getest en dit zijn mijn bevindingen:

odina conditioner action kroeshaar

Wat belooft dit product?

Deze conditioner hydrateert en beschermt beschadigd en sterk gekruld haar, volgens de tekst op de verpakking. Het is een mooi gegeven dat deze conditioner speciaal bedoeld is voor sterk gekruld haar, voor de kroes- en krulharigen onder ons dus ;).

Ook wanneer je haar uit conditie is, zou deze conditioner je haar weer een oppepper kunnen geven, bijvoorbeeld na het gebruik van hitte op je haar. Ook beweert men dat de combinatie van unieke ingrediënten het product sterk conditionerende eigenschappen geven en zo de doorkambaarheid van het haar verbeteren. Tot slot wordt er gezegd dat dit product een weldaad is voor droog en weerbarstig haar. Het klinkt goed en dit alles voor €2,49!

Ingrediënten:

Laten we allereerst die unieke combinatie van ingrediënten dan maar eens gaan bekijken. Op de voorkant staat vermeld dat er natuurlijke quinoa in verwerkt is. Was dat niet die superfood die je kon gebruiken als gezonde vervanger voor rijst? Inderdaad! En blijkbaar wordt dit tegenwoordig ook verwerkt in conditioners.

Quinoa komt uit Zuid-Amerika en zit boordevol  eiwitten. Maar waarom zou je eigenlijk quinoa in een conditioner toevoegen? Quinoa bevat aminozuren die helpen bij het herstel van beschadigd haar. Aminozuren zijn de deeltjes waar eiwitten van gemaakt worden, vergelijk ze met de legostenen van een legohuis.

Daarnaast vormen de eiwitten in quinoa als het ware een beschermlaagje om de haren heen. Door dit beschermlaagje is er weer minder kans op haarbreuk en andere manieren van beschadiging.

Wel moet ik erbij vermelden dat quinoa pas het 20e product is in de ingrediëntenlijst en dus vrijwel te verwaarlozen is. Quinoa heeft een goed effect op het haar, maar zal in deze conditioner niet superveel effect hebben.

odina conditioner kroeshaar ingredienten

Het product is op waterbasis, het eerste product is water. Na water, maakt cetearyl alcohol het grootste deel uit van het product. Cetearyl alcohol zorgt ervoor dat het haar olie vast kan houden. Ook is deze alcohol oplosbaar in water wat ervoor zorgt dat olie en water gemixt kunnen worden, het werkt als een emulgator.

Ik wil de natural product-lovers erop attenderen dat dit product siliconen bevat, en redelijk veel nog ook, want het is namelijk het 7e bestandsdeel in de ingrediëntenlijst. Siliconen zijn een synthetische middelen die het haar net zoals natuurlijke oliën (kokos of castorolie) sealt. Met sealen wordt bedoeld dat er geen water meer kan ontsnappen uit het haar en het haar dus gehydrateerd blijft.

Het nadeel van siliconen ten opzichte van natuurlijke oliën is dat het een veel dikkere laag om het haar heen vormt en moeilijker te verwijderen is. Hierdoor wordt het nog moeilijker om het haar te hydrateren, want door siliconen komt er heel moeilijk water het haar binnen. Dus voor haar dat extreem veel hydratatie nodig heeft, vooral het type 4 haar is het gebruik van siliconen af te raden.

Wel zijn siliconen een goede keuze als je wilt dat er geen water het haar in kan, bijvoorbeeld het behouden van een twist out in een klimaat met een hoge luchtvochtigheid.

De werking en resultaten

Volgens de aanwijzingen moet je een ruime hoeveelheid in je hand nemen en het dan aanbrengen in het haar en vervolgens 2 á 3 minuten laten inwerken. Na dit gedaan te hebben heb ik het uitgespoeld met lauw water.

Normaal als ik een conditioner aanbreng op mijn natte haar voel ik deze meteen werken en mijn haar meteen zacht worden. Nu was dit niet het geval. Sterker nog; er gebeurde niets! Dus ik deed er nog meer bij, want de ervaring leert dat meer conditioner soms nog wel eens wilt helpen.

Maar tevergeefs, deze conditioner was het hem voor mij totaal niet. Nadat ik belachelijk veel (1/3 van de fles!!!) in een deel van mijn haar had gedaan voelde ik het ietsje pietsje zachter worden, maar was het nog steeds niet naar mijn wens. Ik heb uiteindelijk zelfs een andere conditioner gebruikt.

odina conditioner kroeshaar review

De conditioner is redelijk dik zoals te zien is op de foto. Het heeft echt een heerlijke geur, namelijk de geur van kokos. De hele badkamer rook er lekker door, dus dat is wel een echte YAY van deze conditioner.

YAYs en NAYs

YAYs:

 • Heeft een hele lekkere kokosgeur
 • Is goedkoop, namelijk maar €2,49

NAYs:

 • Werkt niet op type 4 haar
 • Bevat siliconen
 • De hoeveelheid quinoa is te verwaarlozen
Eindoordeel

Zoals misschien al verwacht, ben ik niet tevreden over deze conditioner. Deze conditioner hydrateert mijn haar niet, hoeveel ik er ook van gebruikte. Volgens mijn gevoel, werkt deze conditioner gewoon niet voor mijn type 4 haar.

Ik denk dat hij wel zou werken voor mensen met een iets lossere krul, namelijk het type 3a of 3b haar. Mocht je dus type 3 haar hebben, dan zou je hem dus nog gerust kunnen proberen. Maar voor mijzelf zoek ik iets dat effectief is. De zoektocht naar een goedkope en effectieve conditioner is nog niet afgelopen, helaas.

Meer reviews van Soyini lezen? Check hier de rest!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply Faye 12 juni 2015 at 11:04 AM

  Leuk soyini!
  Goed en eerlijk beschreven ;)!
  X faye

  • Reply TGSBB 12 juni 2015 at 12:19 PM

   Dankjewel Faye!

 • Reply Rinia 31 oktober 2016 at 9:21 PM

  Ik heb dit product ook een paar keer gebruikt, en ik was reuze tevreden over; maar helaas is ’t niet meer te krijgen bij action. Ik heb een Aloë Vera plant in huis, dus soms mengde ik de gel van een blad door de conditioner, en ik vond ’t geweldig voor mijn type 3a haar, en zeker voor die prijs.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.