Beauty Haar Home

REVIEW: Odina Hair Care Shampoo van de Action

30 augustus 2015

Door Soyini– Deze shampoo van Odina hair care is voor slechts €2,49 verkrijgbaar bij de action. De shampoo schijnt hét te zijn voor mensen met sterk krullend haar, maar de vraag is: werkt het ook voor mensen met kroeshaar? Er zijn verschillende andere blogs waar dames er al enthousiast over waren, maar die hadden ander soort haar. Wij kroesharigen kunnen natuurlijk niet achter blijven en daarom testte ik de shampoo van Odina hair care voor jullie:

perfecte twist out creeren voor

Wat belooft dit product?

Achter op de fles staat: “De Odina hair care shampoo zorgt voor een intensieve reiniging en voeding van zeer droog en beschadigd haar. De shampoo bevat quinoa. Quinoa stamt uit de tijd van de Inca’s en is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E. De unieke formule van Odina shampoo geeft je haar een boost en revitaliseert je haar tegelijkertijd. Je haar blijft gezond en wordt beschermd tegen haarbreuk en warmte.” WOW deze shampoo belooft wel superveel… Een shampoo die naast het schoonmaken van je haar, je haar ook nog eens voedt en beschermt lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Zal deze shampoo mijn favoriete shampoo van Activilong van de troon stoten? (lees hier de review van de Activilong Hibiscus Aloe Vera Shampoo hier).

Ingrediënten

Wanneer ik begin met lezen van de ingrediënten gaan alle alarmbellen bij mijn af. Het tweede ingrediënt is Sodium Laureth Sulfate, wat een sulfaat is. We komen het vaak tegen; de producten die zeggen geen sulfaten, geen siliconen, geen parabenen en geen minerale oliën. Dat wij naturals deze stofjes willen vermijden is niet zonder reden. Sulfaten zijn hardnekkige reinigers, ze verwijderen zelfs de oliën die de hoofdhuid zelf aanmaken. Daarnaast zitten er in deze shampoo ook siliconen, die als negatieve eigenschap hebben dat ze niet in water oplossen en daardoor kunnen zorgen voor build up. Build up wil je juist niet hebben, omdat je je haar juist schoon probeert te krijgen met shampoo.

Siliconen hebben als positieve kant dat het je haar ietsje zachter en losser maakt, vandaar dat het waarschijnlijk toegevoegd is om de sodium laureth sulfate te balanceren. Ook zie ik als vierde ingrediënt sodium choride staan, ook wel in de volksmond bekend als keukenzout. Ik heb geen idee waarom er zoveel zout in dit product zit. Zout droogt je haar behoorlijk uit, daarom moet je ook altijd je haar wassen na een dagje strand en zee.

review odina shampoo ingredienten

Na al deze negatieve punten zijn er ook nog positieve punten. Het positieve is dat er castor olie in zit, wat een natuurlijke olie is die je haar sterker maakt en doet groeien. Daarnaast zit er quinoa in, wat veel eiwit bevat en eiwit zorgt weer voor versteviging en bescherming van het haar. Helaas is de hoeveelheid quinoa, waarmee men zo hoog van de toren blaast, jammer genoeg te verwaarlozen.

Lees ook: REVIEW: Odina conditioner voor krullen en kroeshaar van de Action!

De werking

Toen ik deze shampoo gebruikte gebeurde wat ik al verwacht had. Mijn haar voelde zo stroef aan dat ik het bijna niet meer aan durfde te raken. Zoals ik het zelf altijd noem, het voelde als stro aan. Het goede deel daarvan is wel dat dit betekent dat het haar echt schoon is, maar het nadeel is dat je extra veel conditioner nodig hebt om dit te kunnen herstellen.

YAYs and NAYs

YAYs:

 • De shampoo ruikt superlekker, namelijk naar kokos
 • Het is goedkoop, namelijk maar €2,49 bij de action

NAYs:

 • Het laat je haar kurkdroog achter
 • Doet niet geheel wat het belooft
 • De hoeveelheid quinoa is te verwaarlozen.

review odina shampoo action

Eindoordeel

Om eerlijk te zijn kan ik niet zeggen dat ik blij ben met deze shampoo of dat ik hem ooit nog een keer zal gebruiken. Het droogt mijn haar drastisch uit en komt nauwelijks de beloftes na. Ik heb handenvol van mijn huidige conditioner moeten gebruiken om mijn haar weer een beetje normaal aan te laten voelen.

Één belofte komt de shampoo wel na; hij maakt je haar wel erg schoon. Dus wanneer ik ooit een keer ga survivallen en mijn haar vol met modder zit, of een week met mijn afro door de jungle heb gelopen dan zou ik deze shampoo nog eens gebruiken. Hoewel ik er dus niet zo tevreden over ben, kan het voor jou anders zijn. Laat me even weten of hij bij jou wel goed werkte of juist niet!

Meer reviews van Soyini lezen? Check hier de rest!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply robin 31 augustus 2015 at 11:31 AM

  balen van die sulfaten! jammer dat je haar er ook zo droog van word.. gelukkig was de shampoo niet al te duur.

  • Reply TGSBB 31 augustus 2015 at 11:45 AM

   Ja superzonde he? Die conditioner werkte wel iets beter, hoorde ik.

 • Reply helen 19 januari 2016 at 1:48 AM

  Ik had precies hetzelfde. Ik ben Afrikaans en heb een kop 4c kroes krullen. Ik dacht ergens wat over deze shampoo te hebben gelezen. Wat een teleurstelling! ik heb het daarentegen wel een aantal keer gebruikt, ik wist namelijk niet echt zeker of de droogheid door de shampoo kwam. maar het verhaal van hierboven komt me zo bekend voor. Ik moest zeker 4 dagen mijn haar met conditioner masseren om het weer een lekker glad gevoel te geven. Dit spul is echt niet geschikt voor kroeshaar.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.