Beauty Body Events Haar Home Lifestyle Make up

REVIEW: Pearl Event & Luv & Learn Your Hair workshop by Taren Guy

22 oktober 2013

Eindelijk was het zover: het Pearl Event!! De eerste beauty- en lifestyle beurs voor de gekleurde vrouw. Al maanden hoorde en las ik erover, maar gek genoeg heb ik pas een week voordat het event zou plaatsvinden, besloten om er toch heen te gaan. Ik had niet een duidelijk idee waarom ik er nou naartoe zou moeten. Afgelopen zondag ben ik er geweest en ik moet zeggen… dat het een van de leukste beurzen ooit was!

review pearl event

Een van de redenen dat ik toch besloot te gaan naar The Pearl Event was voor de Luv and Learn Your Hair Tour met natural hair vlogger Taren Guy! Haar LLYH tours kende ik van haar social media kanalen. Ze reist door heel Amerika om dames wat bij te brengen over hun haar en om de dialoog aan te gaan over de betekenis van haar. In Amerika zijn deze LLYH-tours een daverend succes, sommige zijn zelfs supersnel uitverkocht. Ik was ontzettend verbaasd en blij dat ze met haar tour naar Nederland is gehaald door Claudia Creebsburg van webshop Natural Black Hair. Toen ik werd gevraagd voor het Taren Guy panel, was ik nog gelukkiger! En this is what happened

Zondagochtendvroeg was ik vroeg op pad gegaan om op tijd aan te komen in de jaarbeurs in Utrecht. Onderweg naar de jaarbeurs zag ik een hele stroom met kinderen. Even twijfelde ik…ik zal me toch niet hebben vergist in de dag en eindigen bij een kabouter Plop event? Gelukkig zag ik op dat moment een aantal black beauties! Nadat ik mij met mijn zus had gemeld bij de balie, rende ik naar de Natural Black Hair stand waar Taren al klaar stond. Mijn eerste reactie: WAUW, wat is ze knap! En wat is ze lang! Nu is iedereen lang in vergelijking met mij, maar ze is veel langer dan je denkt. Ik maakte kennis met de rest van de panelleden, kapper Rodney van Jooze en Fatou van BlackBeautyBag, (de bekendste black beauty blog van Frankrijk) waarna Claudia de workshop opende.

LLYH 1

De zaal zat vol met black beauties en het was zo ontzettend inspirerend om allemaal donkere vrouwen te zien die wilde leren over hun haar en die bereid waren om te discussiëren over de dingen die wij als black woman weleens tegenkomen. Tijdens de workshop werkte kapper Mike van Jooze aan het haar van een haarmodel. Hij liet zien hoe hij haar afro knipte en hoe hij daarna krullen maakte (zie foto hieronder).

LLYH 2

Taren vertelde eerst over haar eigen natural hair journey, hoe zij is begonnen met vloggen en wat het haar heeft gebracht. Ze begon met een interessante discussie over huidskleur. Bij elke LLYH tour kiest ze drie volgers die haarmodellen mogen zijn tijdens de tour. Bij de laatste selectie koos ze toevallig drie meisjes met een lichte huidskleur. Ik had de discussie ook al gezien op haar Instagram account. Een aantal volgers vroegen zich af waarom ze altijd lichte meisjes koos? Taren antwoordde dat dit helemaal niet het geval was en dat zij op haartype had gekozen, waarop een discussie over huidskleur ontstond. Tijdens de workshop vroeg ze daarom aan het publiek of huidskleur een issue was in Nederland en of er iemand in de zaal zat die zou willen dat ze een lossere krul had of een lichtere huidskleur.

LLYH 3

Het was even onwennig maar de discussie kwam al gauw op gang. De dame op de linker foto kwam van de Dominicaanse Republiek en vertelde dat zij sinds kort natural is gegaan en dat het haar veel kritiek heeft opgeleverd maar dat ze er toch mee door ging! Het meisje op de middelste foto, vertelde dat ze vond dat vrouwen gewoon happy moesten zijn met hun eigen haar, want God heeft ons haar kroes gemaakt en niet glad. Dit startte een kleine discussie over of het ene haar puurder/beter is dan het andere. Het fijne was dat Taren niet oordeelde over mening van anderen en dat ze ook actief meedacht over de onderwerpen die werden besproken. Ondanks dat er een panel was, vond ik het heel leuk dat de discussie actief werd gevoerd met de hele zaal. Ook nodigde Taren iedereen uit om vragen te stellen en dat gebeurde ook veel. Veel meiden in de zaal hadden vragen over hun haar, waarom het niet groeit of waarom het breekt. Zo ook het laatste meisje op de rechterfoto, zij had een vraag over waarom haar haar steeds afbrak. Taren gaf een goede tip voor een avocado DIY deep conditioner voor haarbreuk.

LLYH 5

Na afloop aten we met het panel een Surinaamse lunch, wat erg gezellig was omdat we toen echt een beetje konden kletsen met elkaar over hoe het leven in New York (Taren) en Parijs (Fatou) is en over mijn werk als black blogger in Nederland. Na de lunch kon iedereen bij de Natural Hair stand met Taren op de foto en daarna kon ik haar interviewen. De interviews PART ONE en PART TWO kun je hier lezen. Alle bezoekers van de LLYH workshop konden bij de kraam van Natural Black Hair een cadeautje ophalen. Dat bleek een supergave en handige roze kam (zie foto rechts)! Ook ontving ik een aantal fijne producten die ik uitgebreid zal reviewen voor thisgirlsblackbook. Ik was in extase! Thanks Natural Black Hair!

Fatou, Taren, ik

Ondertussen wandelde ik lekker rond op de beurs. Allereerst viel mijn oog op de heerlijke stand van Black Opal en Nouba. Heel eerlijk was ik best verbaasd om geen enkele donkere visagist bij deze kraam te zien, maar ik herkende ineens Meneer van Volen, van de make up winkel Van Volen die jarenlang in Amsterdam zat en als enige echt goed haar- en make up advies gaf voor de black beauty. Helaas zijn ze met de winkel gestopt, en staan ze alleen nog op beurzen. Wie dit kraampje heeft gemist, heeft ECHT wat gemist want je kon de make up met een fikse korting tot wel 70% kopen! Ik zal gauw een review schrijven over de producten die ik daar vandaan heb.

Pearl event

Om de hoek vond ik de altijd gezellige Megisa van MyblackHair op het OhmyHair plein. Zij stond met haar team vriendinnen klaar om bezoekers tips te geven en om bezoekers de gelegenheid te geven om de OhMyHair producten te testen. Daarnaast stond Gisele, van She-sells, ook een gave webwinkel die naast haarproducten ook bijvoorbeeld satijnen kussenslopen verkoopt.

Iets verder zag ik de prachtige hoofddoeken van Di’Xpression, die ik zoooo graag wilde kopen, maar helaas niet aan ben toegekomen. Mijn aandacht werd getrokken door de Lady Africa modeshow.

Lady Africa modeshow

Ook ben ik even naar de stand van Lady Africa gegaan waar ik een geweldige paraplu van Afrikaanse stof zag! Helaas was hij een beetje boven het budget dat ik wilde uitgeven, maar wie weet voor in de toekomst. Toen ik me omdraaide zag ik onderstaand beeldschoon kwartet vriendinnen, die ik op de foto moest nemen! Zo mooi en zo tijdloos is natural hair!

pearl event

Ik zag op daarna een stand met mijn favoriete panty: Pendeza. Dit is de enige huidkleurige panty die ik draag en de enige die echt passend is voor de donkere huid. En ik kon echt wel gillen van geluk toen ik zag dat Betty van Divine Beauty ze per twee verkocht voor slechts €10!! Binnenkort is Divine Beauty Black Beauty Webshop van de maand op ThisGirlSBlackBook en geloof me, zij heeft een aantal leuke winacties voor je in petto!

Toen ik op een gegeven moment dacht: oh ik heb een andere kant nog helemaal niet gezien, bleek dat de beurs al was bijna was afgelopen… Ik weet niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar ik heb denk ik een kwart van de stands niet gezien. Superjammer, want ik heb zelden zoveel merken en bedrijven bij elkaar gezien die producten verkopen voor de donkere beauty. Ik was aan het einde van het event helemaal kapot maar vond het een topdag.

Als ik een verbeterpunt zou moeten noemen, dan zou ik zeggen, minder optredens en meer ruimte en tijd besteden aan haarshows. Zoals ik zag tijdens de LLYH workshop, is er nog behoorlijk veel behoefte aan het delen van ervaringen en kennis en ik denk dat hier nog veel mee gedaan kan worden op zo’n event. Voor de rest, vooral nog een keer organiseren. Volgende keer zal ik zeker niet twijfelen om te komen!

Mocht je nog meer foto’s willen zien, kijk op de Facebookpagina van ThisGirlSBlackBook, in het Pearl Foto album.

WAS JIJ BIJ DE LLYH WORKSHOP EN/OF PEARL EVENT? EN WAT VOND JE ERVAN?

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.