Beauty Haar Home

REVIEW: Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie

23 december 2013

Al een tijdje ken ik de producten van Shea Moisture. Veel naturalista’s zijn lyrisch over de organic Shea Moisture producten en het Amerikaanse merk is wereldwijd een enorm succes. Geen nasties, alleen maar goede en natuurlijke ingrediënten, belooft het merk. Als ware productjunkie en naturalista (4b haartype) kon ik niet achterblijven en heb ik de hele Coconut en Hibiscuslijn gekocht. Afgelopen keer kon je de review lezen over de Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curling Souffle. Vandaag lees je de review van de Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie.

shea moisture curl enhancing smoothie

Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie review

Als er één product is van Shea Moisture waar naturalista’s massaal enthousiaste reviews over schrijven, is het de Curl Enhancing Smoothie wel. Ik ben dan ook excited om het product te testen en te zien of het inderdaad dat ene perfecte product is dat mijn krullen de perfecte definitie geeft. Ook wil ik al een tijdje af van mijn Kruidvat Crème Voeding, die ik gebruik als stylingproduct. Op zich is er niets mis mee qua ingrediënten, maar het voegt ook niets toe aan qua voeding of vocht aan mijn haar. Ik wil dus niet alleen een product dat mijn krullen een mooie definitie geeft, maar mijn haar ook nog eens voedt en vocht vasthoudt. Kan de Curl Enhancing Smoothie voldoen aan mijn torenhoge eisen?

Wat is de Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie voor een soort product?

inhoud shea moisture curl enhancing smoothie

De Curl Enhancing Smoothie is een crème achtig stylingproduct dat geschikt is voor alle soorten krulpatronen, maar vooral voor dik en krullend haar. Het is een product dat het krulpatroon goed definieert, vochtbalans herstelt en extra voeding geeft door zijde proteïnen, kokos- en neemolie. De Curl Enhancing Smoothie belooft je krullen mooi glanzen zonder ze te verzwaren of een vette look achter te laten. Ook belooft het product pluis uit je krullen te halen.

Ingrediëntenlijst

ingredients shea moisture curl enhancing smoothie

Zoals je kunt lezen heeft het product water als hoofdbestanddeel, daar houden mijn vochtarme krullen van! De rest van de natuurlijke ingrediënten zijn: shea butter, kokos en macademia olie, mangoboter, avocado olie, glycerine (fantastisch ingrediënt om vocht in het haar te behouden), aloe vera en o.a zijde proteïne. Allemaal ingrediënten waar ik en mijn haar blij van worden. Wel vind ik dat er veel boters en oliën in zitten die je haar zouden kunnen verzwaren.

To the test

shea moisture curl enhancing smoothie op handIk waste mijn haar met de Herbal Essences Hello Hydration shampoo en kamde het uit. Hierna deed ik zoals altijd mijn haarhanddoek op mijn hoofd. Normaal verzorg ik mijn krullen altijd via de LOC methode (Leave in, Oil en Cream), maar omdat ik niet wilde dat andere producten invloed zouden hebben op de Curl Enhancing Smoothie, gebruikte ik nu alleen de Curl Enhancing Smoothie, zowel als leave-in en styling creme. Ik nam een ruime hoeveelheid en verdeelde dat over vier delen van mijn haar. De achterkant krijgt altijd iets minder product dan de voorkant. Ik liet mijn haar aan de lucht opdrogen. Na een paar uur keek ik in de spiegel en wist ik niet wat ik zag. Een lekkere bos vol met glanzende krullen! Mijn krullen waren behalve glanzend ook nog eens heerlijk luchtig en goed gedefinieerd. Helemaal pluisvrij was mijn kapsel niet, maar eerlijk gezegd hou ik daar wel van. Ik hou niet van krullen die hard zijn, zoals ik al vertelde in de vorige review. Pluizige krullen wil natuurlijk niemand, maar dit was precies goed. Toen ik door mijn haar ging om het een beetje te re-stylen, had ik daarna geen kleverige handen. Ook kwamen er geen witte vlokjes vanaf. Zelfs aan het einde van de dag, zag mijn kapsel er geweldig uit! Belangrijk om te vermelden is dat ik heel erg snel last krijg van een onzuivere huid op mijn voorhoofd als ik een haarproduct gebruik. Dit is omdat mijn krullen deels op mijn voorhoofd komen en het haarproduct zo in aanraking komt met mijn huid. Bij de Curl Enhancing Smoothie heb ik helemaal nergens last van gehad. Heel erg fijn voor de gevoelige huidjes, zoals die van mij.

 De Look

tewa shea moist

Toen ik de achterkant van mijn haar zag, vond ik wel dat dat gedeelte er wat droog uitzag en de krullen daar minder gedefinieerd waren. Het kan te maken hebben met twee dingen: of ik heb aan de achterkant te weinig Curl Enhancing Smoothie aangebracht óf het kan liggen aan mijn krulpatroon, dat van achter meer 4b/c is. Dezelfde avond heb ik mijn haar gevlochten en toen ik de vlechten de ochtend erna eruit haalde, was ik erg verbaasd over hoe goed gedefinieerd de braid out was en bleef. Tot nu toe is de Curl Enhancing Smoothie niet alleen heel erg fijn voor mijn krullen, maar ook echt het fijnste product voor een twist of braid out.

 Yay or Nay?

YAY, wel kopen als:

 • Je op zoek bent naar een natuurlijk stylingproduct
 • Je een stylingproduct zoekt dat niet alleen je krullen mooi definieert maar ook je haar voedt
 • Je niet van harde krullen houdt maar wel een goede kruldefinitie
 • Je het niet erg vindt als je her en der nog wat pluis hebt
 • Je een gevoelige (hoofd)huid hebt

NAY, laten staan als:

 • Je liever heel erg goed gedefinieerde harde krullen heb
 • Je echt helemaal geen pluis in je krullen wil hebben
Eindoordeel

Ik heb echt heel erg lang gezocht naar een vervanger voor mijn Kruidvat Crème Voeding leave in. En ik denk dat ik hem nu heb gevonden! Een absolute YAAAAY dus! Hoewel ik graag zou zien dat ik gewoon een Amerikaanse prijs kon betalen (10 dollar), want dan zou ik nooit meer op zoek gaan naar een ander product. Ik heb de Curl Enhancing Smoothie gekocht voor €16 bij British Curlies, alleen betaal je wel verzendkosten en dan kom je op ongeveer hetzelfde neer je het in Nederland zou kopen. Je kunt de Curl Enhancing Smoothie ook bij diverse Nederlandse kroeshaar webshops en toko kopen en daar kost hij gemiddeld €20. Ongeacht de ietwat hoge prijs, zal ik de Curl Enhancing Smoothie zeker toevoegen aan mijn haarregime en LOC methode.

Hier zie je mijn haarproducten shoplog uit New York. Ken je iemand die toevallig naar Amerika gaat? Vraag diegene om dan een paar potten te kopen bij Target, Wallmart, CVS of Duane Reade.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply Macblogster 23 december 2013 at 7:47 AM

  Klinkt goed. Kun je het ook op droog haar gebruiken of moet het haar nat zijn?
  Inderdaad erg belabberd dat de prijs weer aan de hoge kant is.

  • Reply TGSBB 23 december 2013 at 8:00 AM

   Ja het is echt een fijne crème. Ik heb het aangebracht op handoekdroog haar, maar nat is ook prima. Ik zou het niet aanbrengen op droog haar.

 • Reply Renova 17 januari 2015 at 9:54 PM

  Haai! Ik gebruik sinds kort ook de curl enhancing smoothie en heb hetzelfde. De achterkant is minder gedefineerd. Waarschijnlijk heb ik ook n andere mindee gedefineerde haartype aan d achterkant van mn haar. Mr weet tot nu toe niet hoe ik ermee om moet gaan. Flexseedgel helpt wel heel veel.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.