Beauty Haar Home

REVIEW: Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curling Souffle

30 november 2013

Al een tijdje ken ik de producten van Shea Moisture. Veel naturalista’s zijn lyrisch over de organic Shea Moisture producten en het Amerikaanse merk is wereldwijd een enorm succes. Geen nasties, alleen maar goede en natuurlijke ingrediënten, belooft het merk. Als ware productjunkie en naturalista (4b haartype) kon ik niet achterblijven en heb ik de hele Coconut en Hibiscuslijn gekocht. De komende weken deel ik mijn reviews over deze Shea Moisture producten. Vandaag lees je de allereerste review over een product dat ik samen met mijn zusje heb getest: Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curling Souffle. Wat vonden we ervan?

Review Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curling Souffle

Ik vind het zelf prettig om producten door meerdere haartypes te laten testen. Zoals ik eerder zei, is mijn haartype ongeveer 4b (ik vermoed een mix van 4a, b en c). Daarom heb ik mijn zusje Lavern (haartype 3b/c) gevraagd of ze het product ook wilde testen. We kwamen tot dezelfde conclusies. Is het de Shea Moisture Curling Souffle een YAY of een NAY?

Wat is de Shea Moisture Curling Souffle voor een soort product?

shea moisture curling souffle

De curling souffle is een 100% natuurlijke styling gel met agave nectar en lijnzaadolie. Het doel van dit product is om op een natuurlijke manier meer kruldefinitie te krijgen en het haar zacht te maken en te voeden. Door de kokos- en lijnzaadolie worden je krullen niet alleen gevoed en gehydrateerd, maar tegelijkertijd ook gesealed tegen vervuiling. Agave, kokosolie, glycerine en shea butter zorgen er op een natuurlijke manier voor dat je krullen vocht, voeding en glans krijgen. Met deze styling souffle zou je dus op de meest natuurlijke manier je pluizige krullen voorgoed gedag kunnen zeggen. Wat wil een naturalista nog meer?!

De Test

Door Lavern: Ik was blij dat ik dit product kon testen, omdat mijn haar wel wat voeding en glans kon gebruiken. Ik ben best tevreden met mijn haar, maar soms leidt mijn haar haar eigen leven en dat vind ik dan best vervelend. Mijn haar is soms een type 3b en soms 3c. Ik heb al diverse producten geprobeerd om mijn haar te stylen, maar heb de perfecte stylinggel nog niet gevonden. Tot nu toe werkte eco styler gel het beste.

Toen ik de Curling Souffle zag, leek het best veel op de eco styler gels. Het is een doorzichtige gel-achtige substantie. Wat me meteen opviel was de heerlijke geur perzikachtige geur gemixt met kokos. Wat mij ook aansprak was dat de ingrediënten 100% natuurlijk zijn.

Het Effect

Maar…wat had dit nou voor effect op mijn haar? Even ter informatie: ik maak mijn haar bijna elke dag nat, omdat ik wakker word met een pluizenbol. Dus ook toen ik de Curling Souffle gebruikte, heb ik mijn haar nat en daarna handdoekdroog gemaakt.

Ik ben normaal niet erg zuinig met mijn haarproducten, dus nu ook niet. Ik pakte een ruime hoeveelheid (ongeveer een handje vol) Curling Souffle en verdeelde het over mijn handen. Hoewel ik het niet erg vond, voelde de gel meteen plakkerig aan op mijn handen. Wat mij ook opviel, was dat de substantie aanvoelde als een combinatie van gel en haarvet. Ik verdeelde de Curling Souffle over mijn haar met mijn handen.

Nadat ik de Curling Souffle had aangebracht was ik echt tevreden met hoe mijn haar eruit zag! Ik had weer een lekkere bos vol met glanzende krullen. Maar omdat ik weet dat je pas echt ziet hoe een product werkt als je haar gedroogd is, hield ik mijn enthousiasme toch nog wat in. Na een paar uur is mijn haar meestal gedroogd en nu keek ik dus na een paar uur in de spiegel en leek mijn haar nog steeds nat. Ook was mijn hairdo een klein beetje uitgezakt. Met mijn handen dacht ik even mijn krullen weer in model te shapen. Mijn handen werden enorm plakkerig nadat ik mijn haar had aangeraakt. Dit vind ikzelf altijd een onprettig gevoel.

Aan de andere kant, mijn krullen glommen wel als nooit tevoren! Ik voelde mij net alsof ik thuis hoorde in de reclame van ‘Soul Glow’ (van de film Coming to America). I certainly had that Soul Glow! Mijn gedachten schoten instantly naar het stukje, waar de familie van Daryll van de bank opstaan en zij een natte, vette haar-afdruk achterlaten op de bank. Zo voelde ik mij ook met mijn glanscoupe.

The Look

resultaat shea moisture curling souffle

Al met al ben ik redelijk tevreden met hoe het product werkt en hoe mijn haar eruit zag, alleen vind ik de plakkerigheid een groot nadeel. Dit maakt de Curling Souffle niet de perfecte stylinggel voor mijn krullen. Het kan zijn dat ik teveel heb gebruikt of de Curling Souffle op een verkeerde manier heb gebruikt, dus als je tips voor mij hebt, hoor ik het graag!

Yay or Nay?

YAY, wel kopen als:

 • Je graag een shiny soort krul wilt
 • Je graag veel meer kruldefinitie in je haar wil
 • Je een stylingproduct zoekt dat 100% natuurlijke ingrediënten bevat

NAY, laten staan als:

 • Je niet gek bent op een plakkerige hairdo
 • Je geen ‘Soul Glow’ kapsel wilt hebben (natte krullen, de hele dag)
 • Je ecostyler gebruikt en daar best tevreden mee bent
 • Je niet veel geeft om natuurlijke ingrediënten, want hier betaal je immers flink voor
Eindoordeel Shea moisture curling souffle

Na kort beraad met mijn zusje waren wij het met elkaar eens: wij zouden dit product niet nog een keer kopen. Voornamelijk door de plakkerigheid van het product. Persoonlijk vind ik zo’n droopy krullen look gewoon niet staan bij mij. Tot slot vind ik de Curling Souffle best aan de prijs en dat vind ik niet in verhouding gezien mijn persoonlijke ervaring. Ik heb het product gekocht voor €19,75 in een Nederlandse online webshop. Je kunt het ook bij een Britse/Amerikaanse webshop kopen, waar het goedkoper is, alleen betaal je hier wel wat meer verzendkosten. Ondanks deze eerste ervaring, ben ik erg benieuwd naar de rest van de Shea Moisture producten.

WAT VIND JIJ VAN DE SHEA MOISTURE PRODUCTEN?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

7 Comments

 • Reply Meg 2 december 2013 at 3:15 PM

  mmmm Dan kun je inderdaad bij eco styler gel blijven. Veel goedkoper ook nog.

  Ik heb zelf ook eco styler gel. Ook voor m’n kids. En dat werkt echt prima.

  • Reply TGSBB 8 december 2013 at 4:31 PM

   Ja dat denk ik ook. Maar zit die eco styler niet vol rommel?

 • Reply Claudia 3 december 2013 at 5:50 PM

  Ik had precies hetzelfde de eerste keer, te veel!! Ik gebruik het nu voor mijn twists en is perfect voor in de winter. Je hebt maar een piepklein beetje nodig per twist. Zie dit youtube filmpje van Stephanie Rae: http://youtu.be/FiVg-9sozVw
  x

  • Reply TGSBB 8 december 2013 at 4:30 PM

   Thanks voor de tip!!

 • Reply sunshine 27 december 2014 at 8:49 AM

  Goedemorgen lieve mensen,

  Ik heb de curlinggelsouffle ook.
  Maar je moet echt maar een heel klein beetje per x gebruiken, Mahoganycurls (Jessica Lewis)
  heeft het op youtube gedemonstreerd.
  Ik vind het wel een goed product maar alleen als je er weinig van gebruikt anders ziet het er niet uit.
  Veel liefs en groetjes 🙂

  • Reply TGSBB 30 december 2014 at 4:51 PM

   Ja dat hoorde ik inderdaad, ik heb waarschijnlijk te veel gebruikt, vermoed ik.

 • Reply Assia 29 december 2015 at 7:16 PM

  A little goes a long way with this product. Too much of it and it will stay sticky.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.