Beauty Haar Home Homepage Posts

Review Shea Moisture High Porosity line

2 april 2017

Al tijden heb ik last van haaruitval en dunner wordend haar. Op een forum las ik lovende verhalen over de nieuwste Shea Moisture lijnen; voor poreus haar en voor proteïne gevoelig haar. Ik kocht beide lijnen en was over een van de twee lyrisch! Lees hier mijn review van de nieuwste Shea Moisture High Porosity Line.

Ik zal even de current situation schetsen: ik heb twee jaar geleden een kind gekregen en ruim twee jaar borstvoeding gegeven. Deze factoren spelen een grote rol in haarverlies en haargroei. Tijdens je zwangerschap groeit je haar ineens alsof je Rapunzel bent, om vrijwel direct na je bevalling uit te vallen. Een kat die verhaard is er niets bij… Ik probeerde van alles, nieuwe producten, nieuwe lijnen en nieuwe methodes.

SheaMoisture porosity line

Mijn haar is altijd al poreus geweest en heeft altijd veel baat bij proteïne behandelingen. Toen ik via een forum op de site van Shea Moisture kwam, waar je een porosity test kon doen, kwam er bij mij uit dat ik proteïne gevoelig haar had.

Volgens deze porosity test zou ik juist proteïnevrije producten moeten gebruiken. Omdat ik ook maar een volgzaam mak schaap ben, kocht ik dus eerst de proteïnevrije lijn. Dit bleek, zoals ik al eerder vermoedde, een complete waste of money.

Gelukkig heb ik er een vriendin heel blij mee kunnen maken. Een andere vriendin die toevallig naar New York ging kon de high porosity (en dus proteïnerijke) lijn voor me op de kop tikken bij Target. Onderstaande producten heb ik nu bijna drie maanden getest en dit zijn mijn bevindingen:

Basis ingrediënten

De High Porosity lijn bevat Baobob proteïne (voor de nodige vitamine D, C, A en F om je haar sterker te maken), mogongo olie (bedoeld om het haar te sealen en een beschermlaagje achter te laten) en hennepzaadolie (bedoeld om vocht in het haar te brengen en te houden). Natuurlijk zijn alle producten sulfaat en kleurvrij.

Voor welk haartype is deze lijn bedoeld?

De lijn is bedoeld voor mensen met haar dat slecht vocht vasthoudt, droog is en makkelijk breekt. Vaak heeft het haar gespleten haarpunten als resultaat. Volgens Shea Moisture:

High Porosity hair shaft cuticles are open causing the hair to lose moisture almost as soon as it is absorbed. Low moisture retention causes split ends, makes your curls rough, dry and prone to breakage. SheaMoisture’s High Porosity Moisture-Seal Masque is enriched with Mongongo and Hemp Seed Oils which seals in moisture by closing hair cuticles, forming a protective layer over your curls, leaving you hair bouncy, nourished and oh-so-amazing!

Tot slot is de lijn geschikt voor beschadigde krullen die makkelijk klitten en zelfs na een uitkambeurt gelijk weer in de klitten raken. Klinkt bekend…

De producten

  •  Mongongo & Hemp Seed Oils High Porosity Moisture Seal Finishing Elixir with Baobab Protein & Apple Cider Vinegar

Allereerst; waar slaan die enorm lange overdreven namen op? Houd toch op Shea Moisture! Get a grip! Anyway, deze finishing elixer is bedoeld als sealer. Ik heb hem gebruikt na het wassen en conditionen, als een soort olie, maar ook als ik mijn haar op wil frissen Wat ik handig vind is dat het in een spray zit waarmee je het product op je haar kan sprayen. De geur is redelijk kunstmatig maar wel heel fris. De werking is heel fijn. Deze elixer (olie) is een product dat mijn haar net dat beetje extra geeft als het droog aanvoelt. Zou ik zonder kunnen? Ik denk het wel.

Prijs: €19
Cijfer: 7,5; geen bare necessity, maar wel heel fijn voor droog haar.

  • Mongongo & Hemp Seed Oils High Porosity Moisture Seal Co-Wash with Baobab Protein & Apple Cider Vinegar

Een product dat fungeert als conditioner én leave in conditioner. Als conditioner vind ik dat je redelijk wat product nodig hebt om je klitten eruit te halen. Echt efficiënt vind ik hem niet. Niet zoals bijvoorbeeld deze Aubrey Proteine conditioner waar je heel weinig van nodig hebt. Als leave in conditioner vind ik hem wel fantastisch. Hij voedt mijn haar goed en is licht, dus perfect geschikt voor wat dunner en poreus haar zoals dat van mij.

Prijs: €16
Cijfer: Voor de conditioner geef ik hem een 5, als leave in conditioner geef ik hem een 8.

  • Mongongo & Hemp Seed Oils High Porosity Moisture Seal Masque with Baobab Protein & Apple Cider Vinegar 

Ik heb hele goede ervaringen met de maskers van Shea Moisture, dus ik ben ook erg benieuwd als ik deze dikke emulsie in de pot zie. Als ik hem op mijn haar aanbreng zie ik dat ik niet veel nodig heb. Met twee schepjes kom je al een heel eind. Ik merk wel dat dit masker extra goed werkt als je haar helemaal schoon is gewassen, dus niet als tussendoor masker waarbij je alleen je haar nat maakt.

Dit masker blijkt een van mijn favoriete maskers ever te zijn. Het laat mijn krullen enorm zacht en sterk gedefinieerd achter. Ik heb het gevoel alsof dit masker mijn haar een enorme proteïne boost geeft. Mijn haar is zichtbaar beter gevoed en minder futloos. Als je dit masker ziet liggen, neem hem dan zeker mee!

Prijs: €20
Cijfer: ik geef het een 10, omdat dit masker zo goed werkt voor mij en nog eens heerlijk ruikt.

  • Mongongo & Hemp Seed Oils High Porosity Moisture Seal Shampoo with Baobab Protein & Apple Cider Vinegar  

De meeste shampoo’s die ik de laatste tijd heb gebruikt zijn vooral om schoon te maken. Dit heeft vaak als gevolg dat je haar stroef aanvoelt. Ik ben erg te spreken over deze shampoo, omdat hij mijn haar zowel schoonmaakt als zachter aan laat voelen. Bovendien heb je er weinig van nodig. Simpel en effectief, maar wel een topper.

Prijs: €19
Cijfer: 8

Mongongo & Hemp Seed Oils High Porosity Moisture Seal Styling Gel with Baobab Protein & Apple Cider Vinegar  

Tot slot, de styling gel. Deze gel komt er in nogal onverwachtse grote hoeveelheid uit. De eerste keer had ik gelijk een heleboel gel in mijn haar gedaan. Hierdoor kreeg ik de Eco styler look, oftwel: hard, crunchy, flaky maar wel gedefinieerd. Als je er iets minder van in je haar doet, is dit een prima styling gel. Ikzelf ben niet heel erg gek van dit zulk soort gels, omdat het vaak witte vlokjes achter laat. Mocht je gek zijn op gedefinieerde krullen dan is dit absoluut een gel die het proberen waard is.

Prijs: €20
Cijfer: 7, dit is voor mij persoonlijk. Als ik het vergelijk met de andere gels is deze aanzienlijk vriendelijker voor je haar.

Conclusie: Wat vind ik van de Shea Moisture High Porosity line?

Al met al ben ik dus heel tevreden over deze nieuwe Shea Moisture High Porosity lijn. Mijn haar valt sindsdien minder uit en is beter kambaar. Ik was mijn haar elke twee weken met de shampoo en doe er dan het masker in. Ik gebruik om de dag het elixer, de leave in conditioner of de styling gel en dat zorgt voor zichtbaar minder breakage, meer vocht in mijn haar en eindelijk die gewenste haargroei.

Als je twijfelt of de lijn wat is voor jouw haar, zou ik niet meteen de hele lijn kopen (tenzij het geld jou wel op de rug groeit), maar beginnen met de leave in conditioner of het masker. Als dat bevalt is het elixer en de shampoo een goede tweede stap naar beter gevoed haar. Laat je me weten hoe het is bevallen?

EDIT: De producten zijn ook in Nederland verkrijgbaar, bij Megorgeous, Catwalk (Rotterdam) en online bij Myhairshop. Prijzen variëren per shop.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.