Food Home Lifestyle

Schrijf je nu in voor de TGSBB Surinaamse kookworkshop en leer pom, roti of bami maken!

1 november 2015

Superleuk nieuws! Binnenkort geef ik Surinaamse kookworkshops waarin je authentieke Surinaamse gerechten zoals pom, roti of bami kunt leren maken! Daarnaast organiseer ik ook kookworkshops waarbij we juist met Surinaams eten gaan experimenteren en innoveren. Leuk voor een vrijgezellenfeest, babyshower of als je gewoon interesse hebt in Surinaams eten. Ben je benieuwd? Lees in deze post alles over de Surinaamse kookworkshop van TGSBB!

Zoals mijn vaste lezers wel weten ben ik gek op eten en koken. Ik houd van de Surinaamse keuken zoals hij is: authentiek, smakelijk maar ook bewerkelijk. De laatste tijd merkte ik steeds meer dat ik iets wilde doen met koken en de Surinaamse keuken. En dit is het geworden: een eigen Surinaamse kookworkshop!

Liefde voor eten

Niet zo lang geleden werkte ik mee aan Un Buku, een Surinaams kookboek, waarvoor ik met mijn moeder tien Surinaamse recepten moest aanleveren. Toen wij aan het brainstormen waren, kwamen er allemaal leuke herinneringen van vroeger naar boven. Zoals hoe mijn moeder op zondagochtend al vroeg in de keuken stond om het Surinaamse eten te maken.

onze familie tori un buku

We aten alleen op zondag echt Surinaams, omdat mijn ouders op de rest van de dagen geen tijd hadden om zo uitgebreid te koken. Het leuke was dat we doordeweeks ‘Nederlands’ aten, maar altijd met een Surinaamse twist. Boerenkoolstampot met Surinaamse worst en jus met madame Jeanette, bijvoorbeeld. Vriendinnen die weleens kwamen mee-eten, kwamen vaak voor een (pittige) verrassing te staan!

Hoe ouder ik werd, hoe meer ik me begon te interesseren voor de keuken, waardoor ik een tijd lang experimenteerde met wat ik leerde uit tijdschriften en wat ik had geleerd van mijn moeder en oma. Vandaag de dag kook ik zowel Surinaamse authentieke gerechten (ook vaak alleen in het weekend), maar experimenteer ik ook met andere keukens.

In de Surinaamse kookworkshop die ik ga geven kun je dus die authentieke gerechten leren koken, maar gaan we ook spelen met de bestaande gerechten en die op simpele wijze innoveren, veranderen en eventueel gezonder maken!

Surinaamse kookworkshop

Zoals ik hierboven uitleg, geef ik twee soorten workshops: ‘Surinaams authentiek koken” en “Surinaams vernieuwend koken”. Beide workshops zijn leuk om bij te wonen als je gek bent op (Surinaams) eten, maar ook als je meer zou willen leren over Surinaams koken en de eetcultuur. De kookworkshops worden gegeven in een professionele kookstudio waar iedereen zelf zal koken.

Pom maken 3Je gaat dus echt zelf aan de slag en leert zelf de fijne kneepjes van het Surinaamse koken!

Surinaamse pom, roti of bami leren maken

In de workshop Surinaams authentiek koken, leer je de klassiekers maken zoals Surinaamse pom, roti (de toespijs), bami en nasi.

bami maken

Het is een gezellige workshop waarbij we naast koken ook veel plezier maken. Na afloop eten we samen het gerecht op.

surinaamse bami met kip en komkommer op zuur

Ook krijg je het recept geprint met instructies mee naar huis. Zo kun je thuis gelijk nogmaals aan de slag met je net geleerde kookkunst!

Innoveren en experimenteren met Surinaams eten

In de workshop ‘Surinaams vernieuwend koken’ gaan we ‘out of the box’ creëren en koken. We experimenten elke keer met één Surinaamse klassieker en maken daar een vernieuwend gerecht van. Denk aan: Surinaamse pom die we ombouwen tot pomkroketjes, pom op basis van zoete aardappel of pomsalade! Je kunt het zo gek niet bedenken!

tried and tested

Of bijvoorbeeld experimenteren met de Surinaamse Eksi koekoe (Surinaamse luchtige eierkoek). Hoe zou dit smaken als het gevuld is met karamel en zeezout of met een Nutella-creamcheesetopping?? Zou het lekker zijn in hartige muffin vorm? Zulke dingen gaan we uitvinden, proberen en proeven!

Het meest lekkere en innovatieve recept wint een leuke prijs én krijgt een ereplek op ThisGirlSBlackBook!

Deze workshop is voor de mensen die houden van een uitdaging, die lef hebben om te experimenteren en smaken durven te combineren. Het is een workshop waarbij we de flink aan de slag gaan, maar ook veel lol hebben. De uitdaging is om van iets klassieks iets geheel nieuws te maken en dat kan hilarische situaties opleveren. Kortom, een smakelijke workshop vol gezelligheid!

Kosten en data Surinaamse kookworkshop

De kosten voor de pomworkshop bedragen €45 per persoon, die voor de roti €50. Dit is inclusief water, fris, thee, koffie, alle ingrediënten die je gebruikt en het recept.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande en wil je weten wanneer de workshops exact zullen plaatsvinden? Je kunt op de hoogte worden gehouden via de TGSBB-newsletter, waar ik alle data bekend zal maken.

Je kan me ook mailen voor meer concrete info: Wil je vrijblijvend een offerte aanvragen voor de kookworkshops voor een groep? Of bijvoorbeeld de Surinaamse kookworkshop boeken voor een werkuitje met collega’s, een vrijgezellenfeest of een babyshower?

Mail me dan gerust met je vragen en opties: info (at) tgsbb.nl o.v.v. ‘Surinaamse kookworkshop’.

Hieronder kun je je inschrijven voor de TGSBB-News letter:
LET OP: na aanmelding moet je je e-mailadres bevestigen. Pas dan sta je ingeschreven:

* indicates requiredLIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply Tewa van ThisGirlsBlackBook.nl geeft Surinaamse kook workshops - MyBlackHairMyBlackHair 4 november 2015 at 3:46 PM

  […] Schrijf je in voor één van de workshops via Thisgirlsblackbook.nl. Tewa houdt je via haar site ook…>> KLIK HIER […]

 • Reply miranda 24 mei 2017 at 8:57 PM

  Hallo,

  Ik ga er van watertanden! Het lijkt me super leuk om een beetje Surinaams te leren koken. 7 jaar geleden heb ik in Suriname stage gelopen en genoten van het eten!
  Ik zou het nu graag kado willen doen aan mijn moeder (dus voor 2 personen).
  Maar hoe werkt het? Wanneer hebben jullie plek? Ik zou heel graag nasi, pom maar ook sato soup willen leren maken, kan dat ook?
  Ik hoor graag van jullie.

  Vriendelijke groeten,
  Miranda Ardts

  • Reply TGSBB 29 mei 2017 at 3:16 PM

   Dag Miranda

   Dankjewel voor je leuke bericht!! Je kan helaas alleen in groepen een kookworkshop volgen. Mocht je een groep van ongeveer 10 man hebben samengesteld, mail dan gerust naar kookworkshops (at) thisgirlcancook.nl
   groetjes Tewa

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.