Home Lifestyle Must See

Vierdelige serie van boek ‘Hoe duur was de suiker’ komt op tv!

6 februari 2014

Een tijdje geleden postte ik enthousiast over de film ‘Hoe duur was de suiker’. Eindelijk heb ik de film gezien! Ik vond het een prima film, maar soms had ik wat dieper in willen gaan op het verhaal en de personages. Mijn gebeden zijn verhoord: vanaf 8 februari komt er een vierdelige serie van de film op tv! Hieronder kun je alle afleveringen bekijken.

hoe duur was de suiker

Mocht je het zijn vergeten, dit is waar de film ‘Hoe duur was de suiker’ over gaat:
De film neemt je mee terug naar Suriname in het jaar 1745 en vertelt het meeslepende verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith (Gaite Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Yootha Wong-Loi-Sing). Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres?

Inmiddels is ‘Hoe duur was de suiker’ een van de best bekeken films in Suriname. Hier in Nederland is de film ook goed ontvangen. En voor degenen die net als ik iets meer diepgang in de film hadden willen zien, kunnen nu vier zaterdagen op een rij de serie ‘Hoe duur was de suiker’op Nederland 2, om 20:25 zien. Hierin worden de verhaallijnen uit het boek iets meer uitgediept.

Regisseur Jean van de Velde vertelt op de website Televizier.nl dat hij meer recht aan het boek heeft kunnen doen in de vierdelige serie: “In de film focus ik meer op de relatie tussen Mini-Mini en Sarith, terwijl in de serie ook de personages Rutger en Julius meer naar voren komen. De verhoudingen tussen de mensen komen meer aan bod en we krijgen een rijker beeld van alle personages. Elke aflevering gaat een kleine stap terug in de tijd en vertelt het verhaal opnieuw vanuit een ander perspectief.”

De eerste aflevering is afgelopen zaterdag vertoond en meteen een kijkcijferhit geworden! Maar liefst 1,1 miljoen kijkers keken deel 1 van de serie, die ging over Sarith en Nathan. Inmiddels zijn alle delen uitgezonden. Heb de gehele serie nog niet gezien? Check de afleveringen hier via deze link.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.