Beauty Haar Home Life Lifestyle Must See

Smart Sista Inspiration: Congolese vrouw opent eerste black hair salon in China

26 februari 2015

Toen ik dit bericht zag moest en zou ik het gewoon delen met jullie. Je weg vinden in een ander land is pittig, zeker als je de enige donkere persoon in town bent. Maar betekent dat ook dat je bij de pakken neer moet gaan zitten als je de enige donkere persoon in town bent? Of als je de taal totaal niet beheerst? Integendeel! In het geval van deze inspirerende sista zeker niet! Martha Bwati Makuena zette de allereerste black hair salon in Beijing, China op.

black hair salon china 2

Iets doen buiten je comfort zone, vereist moed, lef en natuurlijk zakelijk instinct. Dat is iets wat de Congolese Martha Bwati Makuena zeker heeft. In 1999 verhuisde ze samen met haar man vanuit Congo naar Beijing. Hoewel ze de taal niet sprak, besloot ze geen moment bij de pakken neer te gaan zitten en te kijken of ze van haar kracht haar business kon maken. Ze zette de eerste black hair salon ‘Paulma’ op in Beijing!

Inmiddels is ze een doorgewinterde zakenvrouw die de taal vloeiend spreekt. Haar kinderen zijn in China geboren en voelen zich daar helemaal thuis, net als hun moeder. In onderstaand filmpje vertelt Martha over haar ervaring als donkere zakenvrouw in China en hoe ze daar zaken doet. Naast dit filmpje vind je via deze link ook een uitgebreider verhaal over Martha en haar business.

Ik vind dit ontzettend inspirerend om te zien, omdat dit bewijst dat je niet per se een donker product of dienst alleen aan donkere mensen hoeft te verkopen. Martha dacht out of the box, zag en greep kansen. Ze zag in dat haar kapsalon niet alleen geschikt is voor donkere mensen met black hair maar ook voor anderen. Na de succesvolle oprichting van ‘Paulma’ in Beijing, heeft ze nu ook een tweede vestiging geopend in Shanghai

Hopelijk inspireert ze jou net zoveel als dat ze mij heeft gedaan. You Go Girl!!! Don’t let nothing or no one hold you down!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.