Beauty Body Home

3 stappen methode om striae te voorkomen!

11 november 2014

Tijdens mijn zwangerschap was ik best bang om veel striae te krijgen. Ik zag het al voor me, ik zou niet alleen tonnetjerond maar ook nog eens gestreept worden! Gelukkig ontdekte ik een 3 stappen methode om striae te voorkomen. En volgens mij is het mij gelukt om striae-vrij door mijn zwangerschap heen te komen. In deze post laat ik je zien hoe!

striae 1

Allereerst, het krijgen van striae is echt niet het ergste is dat je als zwangere vrouw kan overkomen. Er zijn natuurlijk veel ergere dingen die er kunnen gebeuren en laten we wel wezen: je hebt een behoorlijke prestatie geleverd negen maanden lang, waarom zou je dat niet mogen zien?

Als je eenmaal striae hebt kun je er beter trots op zijn, zoals de dames van deze instagram account Love Your Lines. In plaats van de striae te verbergen en zich ervoor te schamen, tonen ze vol trots hun striae op deze account met hun persoonlijke verhaal. Enorm mooi en ook ontroerend om te zien.

Toch wilde ik wel een aantal manieren laten zien om striae te voorkomen. Want, als je eenmaal striae hebt, blijft dat ook zo, máár het is wel mogelijk om striaevorming tegen te gaan. Striae zijn groeistrepen die ontstaan op de huid als die te snel groeit. Het komt veel voor bij zwangere vrouwen op hun buik, benen en borsten, maar het kan ook voorkomen bij tieners die ineens een groeispurt maken of sporters die binnen een (te) korte tijd spieren willen kweken. De huid heeft dan gewoonweg niet voldoende tijd om de groei bij te houden en barst onderhuids.

De manier waarop ik de striae heb weten te voorkomen is door deze routine elke dag (en soms avond) te volgen vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was. Begin er dus niet pas mee als je buik al is verschenen, maar echt zodra je die twee streepjes hebt zien verschijnen in het venster. Wie weet werkt deze preventieve methode ook voor jou:

Koud af douchen voor een goede doorbloeding

Dit is echt iets waar je vreselijk aan moet wennen: na je normale douche zet je de douchestraal op de hardste (massage) stand en zet je hem op koud. Je begint bij je voeten en werkt naar boven tot je schouders. Ik doe mijn rug trouwens nooit, maar mijn buik doe ik wel. Deze koude douche werkt niet alleen ontzettend verfrissend, maar zorgt ook voor een goede doorbloeding. Geloof me…de eerste keren hapte ik naar adem en vond ik het vreselijk, maar alles went! Na een tijdje vind je dit zo normaal en ga je het zelfs lekker vinden. Echt!

Bindweefselmassage

borstel striae voorkomenNa de koude douche gebruik ik een borstel om mijn huid een extra bindweefselmassage te geven. Ik moet zeggen dat hoe dikker mijn buik wordt, hoe minder leuk ik dit vind, omdat ik toch het gevoel had dat ik het huisje van mijn meisje aan het scrubben was. Aan het einde van je zwangerschap zou je dit bijvoorbeeld drie keer per week kunnen doen, in plaats van elke dag. Mocht je niet zwanger zijn, dan kan dit gerust elke dag.

Amandelolie smeren tegen striae

amandelolie striaeNa de koude douche en de bindweefselmassage masseer ik mijn lijf met pure amandelolie van de Tuinen. Dit is echt mijn favoriete olie en ik koop hem eigenlijk altijd redelijk voordelig in de aanbieding (normale prijs is €8 voor 150 ml).

amandelolie tegen striaeAmandelolie is een must have om preventief striae tegen te gaan om een droge huid te voorkomen. Ook is amandelolie zo puur en zacht dat bijna elke huid dit type olie kan verdragen. Ik gebruik een ruime hoeveelheid en masseer de olie dan vrij stevig op mijn buik. Na de amandelolie gebruik ik om de dag de Dream Cream van Lush, voor een extra hydratatie.

Met deze drie stappen ben ik tot nu toe striae-vrij gebleven. Voor mij heeft dit goed geholpen, maar het vereist wel een behoorlijke discipline en ook wat tijd. Bovendien kan ik je geen garantie geven dat dit ook voor jou werkt. Maar mocht je zwanger zijn, dan is dit zeker het proberen waard. Succes!!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Bron foto’s: Instagram account Love Your Lines

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

5 Comments

 • Reply Dieuwke 11 november 2014 at 2:22 PM

  Goede tips! Ik gebruik ipv amandelolie bio oil 🙂 tot nu ben ik ook striae-vrij !

 • Reply Mayra 13 november 2014 at 8:00 PM

  goede tips, had ik dit 14 jaar geleden maar geweten…

 • Reply M 7 maart 2017 at 9:01 PM

  Ik gebruik amandelolie van Kruidvat (merk heet Yari). Dit zit in een glazen fles en kost ongeveer 5 euro, erg goedkoop dus voor pure olie! Eerst keek ik voor Bio Oil, maar ben daar toch vanvteruggekomen vanwege het ingredient parrafinum liquidum’, ofwel vloeibare parrafine, wat je ook in kaarsen vindt en wat een laagje over je huid legt; niks hydratatie! Geef mij dus maar pure olie. Ik moet zeggen dat deze amandelolie vrij snel intrekt, maar ga ook zeker zo’n borstel aanschaffen! Thnx voor de tip!

  • Reply TGSBB 7 maart 2017 at 9:47 PM

   Graag gedaan en jij ook bedankt voor de tip!!

 • Reply Alexandra 16 augustus 2018 at 11:03 PM

  Waar koop je zo’n borstel?

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.