Home Life Lifestyle

TEAM TGSBB: FF voorstellen Ciana en Melissa S.!

25 november 2014

Het team van ThisGirlSBlackBook bestaat niet alleen uit mij, twee producttesters, book reviewer Melissa en it girl Anna, maar ook uit de dames die ik vandaag aan je voor wil stellen. Je hebt misschien weleens al een artikel van ze gelezen op de Engelstalige site van ThisGirlSBlackBook.com, want zij zijn de vaste vertalers van ThisGirlSBlackBook: Ciana en Melissa S. Vandaag lees je o.a. hoe ze bij het team zijn geraakt en welke post hun favoriet is!

ff voorstellen ciana en melissa

Wie zijn jullie?

Ciana: “Mijn naam is Ciana Maynam en ik geniet al 24 jaar van mijn leven. Geboren en getogen in Amsterdam, maar helaas woonachtig in Zaandam. Ik ben half Iers, half Surinaams en honderd procent een schrijffanaat. In mijn vrije tijd post ik foto’s en berichten op social media, bestel ik sushi, ga ik sporten en spreek ik af met vrienden. In mijn niet-zo-vrije tijd schrijf ik mijn scriptie, werk ik bij sportschool Train More, verricht ik journalistiek en reporterwerk voor Ondertussen en vertaal ik teksten voor ThisGirlSBlackBook.”

Melissa: “Ik ben Melissa Stamper, 32 jaar en woon in Den Haag. Ik kom uit Aruba en heb tot mijn 18de op the ‘One Happy Island’ gewoond. En als een echt eilandmeisje houd ik van water (sport) en ga ik graag suppen (stand-up paddle). Als fervente lezer en schrijfster in hart en nieren ben ik altijd met woorden bezig. Joggen in het bos vind ik zalig (met af en toe een fun run), net als poweryoga op het strand. ”

Welke rol heb jij in het TGSBB team en waarom ben je voor TGSBB gaan werken?

Ciana: “Tewa’s oproep voor vertalers sprak mij zo aan, omdat ik geïnteresseerd ben in black lifestyle. Ik ben opgegroeid in een Nederlands/Iers huishouden en het enige Surinaamse aan mij is mijn onvoorwaardelijke liefde voor kip. En dansen. Het liefst allebei tegelijk. Door te schrijven voor TGSBB kon ik meer leren over mijn Surinaamse roots.”

Melissa: “Als TGSBB-girl vertaal ik de teksten voor TGSBB vanuit het Nederlands naar het Engels. Ik ben voor TGSBB gaan vertalen omdat ik de verhalen zo herkenbaar vond en ook omdat ik toen ik hier kwam wonen zelf ook moeite had met het vinden van producten voor mijn huid en haar.”

Wat zijn jouw favoriete haar/make-up producten?

Ciana: “Ik gebruik de Unite Boing Curling Cream en foundation poeder van Chanel. Ook ben ik groot fan van de nude lipsticks van Chanel.”

aussie 3 min miracle reconstructorMelissa: “Mijn favoriete producten op dit moment zijn de 3 Minute Miracle Frizz Remedy van Aussie. Ik ben gek op producten die mijn haar voeden en deze deep conditioner van Aussie laat je haar hemels ruiken. Ook is mijn haar dan superzacht en pluisvrij, woohoo! Mijn tweede favoriet is de Ultra Sheer dry-touch sunblock 45 SPF van Neutrogena. Ik heb een vrij gevoelige huid en ben  altijd op zoek naar lotions en cremes die het goed doen op mijn huid. Via een vriendin kreeg ik deze crème getipt en sindsdien kan ik niet zonder”

Zonder wie of wat zou jij niet kunnen leven?

LOC methode productenCiana: “Doordat ik ging vertalen voor ThisGirlSBlackBook kwam ik er ook achter dat ik niet kan leven zonder haarproducten. Ik heb het geprobeerd, het was onsuccesvol. De LOC methode is nu een deel van mijn bestaan. Ik draag mijn haar het liefst wild en los. Geeft me het gevoel dat ik op Beyoncé lijk.”

Melissa: “Zonder koffie kan ik niet leven. Je kan me op elk moment van de dag vragen om koffie te gaan drinken en ik zal volmondig ja zeggen!”

Wat is jouw favoriete TGSBB artikel?

you cant touch my hairCiana: “Mijn favoriete TGSBB post is ‘9 tips for dating women with natural hair’. Ik heb weliswaar niet exact hetzelfde haartype maar het was toch erg herkenbaar!”

kokos gember rijst receptMelissa: “Ik vind het wel lastig om een favoriet uit de artikelen te kiezen…Ik vind de recepten er lekker uitzien, vooral als ik ’s avonds aan het vertalen ben. Toen ik het recept voor de gember-kokosrijst vertaalde, ben ik gelijk de volgende dag kokosmelk gaan halen om het uit te proberen. En de Throwblack Thursdays vind ik altijd hilarisch: de rollenhouder was zeker mijn favoriet! ”

Tot slot: Welke 5 dingen staan op jouw bucketlist?

Ciana: “Ik ben niet echt een bucket list kinda gal, maar er zijn wel een aantal dingen die ik nog super graag zou willen doen zoals:

1. Kip eten in Harlem
2. New York (dankzij Tewa’s New York diary).
3. Een roadtrip maken
4. Afstuderen.”

Melissa: “Als ik een top 5 bucketlist zou hebben zou het er zo uitzien:

  1. Gelukkig zijn
  2. Mijn roman eindelijk eens afmaken.
  3. 10K hardlopen (maar dan met een geweldige tijd).
  4. Een wereldreis maken met de trein!
  5. Behalve romans in het Engels schrijven zou ik graag een eigen (literair) magazine willen uitgeven.”

Naast deze twee getalenteerde dames, is er nog een andere dame: Dieudonnee Ostianca aan wie ik ook een shout out wil doen en wil bedanken voor het vertalen. Jullie zijn alledrie geweldige toppers en ik hoop jullie nog lang in het team van ThisGirlSBlackBook te mogen houden!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.