Beauty Haar Home Life

TEAM TGSBB: FF voorstellen haarproducttesters Valerie en Soyini!

18 november 2014

Zoals ik al eerder aangaf ik een post, heb ik vanwege mijn zwangerschap minder tijd om producten te testen en zocht ik een haarproducttester. Uit de vele leuke dames heb ik een keuze kunnen maken en vandaag wil ik graag niet één maar twee dames aan je voorstellen: Valerie Betorina (24 jaar) uit Amsterdam en Soyini Linger (23 jaar) uit Rotterdam!

TEAM TGSBB haarproducttesters

Wie zijn jullie?

Valerie: “Ik ben Valerie, 24 jaar en een Antilliaanse Groningse. Ik woon tegenwoordig in Amsterdam, waar ik stage loop. Normaal studeer ik Small Business en Retailmanagement aan de Stenden Hogeschool. Naast het studeren heb ik een bijbaan op schiphol, bij de Albert Heijn. In mijn vrije tijd die ik over heb ga ik het liefst uiteten met vriendinnen en naar de film. Ook ben ik een series-junkie. En van een goed boek gaat mijn hartje sneller kloppen! Tot slot heb ik ook een blog: Kroesbox ”

Soyini: “Mijn naam is Soyini Linger, 23 jaar jong en ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Allebei mijn ouders komen uit Suriname en zijn naar Nederland gekomen toen ze ongeveer 20 jaar waren. Ook heb ik nog een oudere broer Axel, die actief is in de muziekwereld (NoizBoiz). Op dit moment studeer ik psychologie en het is de bedoeling dat ik mijn diploma dit jaar ga halen. Ik heb een bijbaantje in de Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord Rotterdam, waar ik achter de kassa zit. Naast het studeren en het bijbaantje houd ik ervan om met mijn vrienden te hangen en vooral veel uit te gaan. Daarnaast vind ik het ook superleuk om bezig te zijn met mijn haar en nieuwe dingen uit te proberen.”

Welke rol heb jij in het TGSBB team en waarom ben je voor TGSBB gaan werken?

Valerie: “Voor TGSBB ga ik haarproducten uittesten. Ik voelde me geroepen toen ik de oproep zag voorbij komen. Dit, omdat ik vaak op youtube en blogs veel zie en lees over meiden met type 3 haar. Wat zij gebruiken werkt vaak niet voor mijn haar. Wat zeg ik, “vaak”? Ik bedoel eigenlijk nooit… Mijn haarmotto is: ‘rock je haar zoals het is’! Ook vind ik ThisGirlSBlackBook een super leuke blog, die bij mijn leeftijd past. Dingen die ik interessant vind, komen hier vaak voorbij. Het gaat over donkere vrouwen, van opvoeding, reizen tot aan kroes en/of krullend haar.”

Soyini: “Ook ik ga haarproducten testen. Ik wilde heel graag een bijdrage leveren aan de black hair community in Nederland. Ik vind het belangrijk dat wij leren van ons haar te houden en er goed mee om kunnen gaan. In de media zie je amper donkere mensen, laat staan met hun natural hair. Wij hebben voorbeelden nodig, een plek waar we bij elkaar kunnen komen en onze ervaringen en kennis kunnen delen. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen.”

Wat zijn jouw favoriete haarproducten?

Valerie: “Mijn favoriete haarproducten zijn kokosolie, de LOC butter en hair smoothie van Carol’s Daughter.”

producten soy en val

Soyini: “Mijn favoriete haarproducten zijn de Knot Today conditioner van Kinky Curly en de Smooth as Silk conditioner van Giovanni’s. De laatste is nog niet te koop in Nederland, maar ik bestel deze altijd om mijn co-wash mee te doen. Met Giovanni’s smooth as silk conditioner kan je echt makkelijk je haar uitkammen. Mijn favoriete hairstyle is mijn twists, omdat het makkelijk te verzorgen is en ik na een paar dagen kan besluiten een twist out te doen of niet.”

Zonder wie of wat zou jij niet kunnen leven?

Valerie: “Zonder Natalicia, mijn beste vriendin zou ik eerlijk waar niet kunnen leven. Wij hebben een connectie van hier, tot de maan en terug.”

Soyini: “Zonder SAOTO kan ik niet leven, hahahaha!!! Voor de mensen die het niet kennen, het is een Javaanse Surinaamse soep. Dit is echt mijn lievelingseten en ik moet het ook elke week halen (soms vaker). Maken doe ik heel af en toe, want dat duurt me toch net iets te lang. Het maakt mij ook serieus vrolijk als ik dit eet.”

Wat is jouw favoriete TGSBB artikel?

Valerie: “Ik heb twee TGSBB artikelen die mij echt zijn bijgebleven. Het eerste is de documentaire van Zun Lee over donkere vaders. Het andere artikel is toevallig ook een must see en is de docu van Sunny Bergman over seks in Cuba: De sunny side of sex in Cuba.”

Bron foto's: NPO

Bron foto’s: NPO

Soyini:  “Ik vind de MUST SEEs echt een supergoed onderdeel. Als ik moet kiezen dan kies ik toch voor deze MUST SEE: Documentaire over vooroordelen kroeshaar in Brazilië.

steil haar brazilie 2Door dit soort documentaires word je er toch bewust van gemaakt dat dit probleem internationaal is en in het ene land nog erger dan het andere. Het gaat nog een hele lange tijd duren, maar uiteindelijk hoop ik dat niemand zijn uiterlijk meer hoeft te manipuleren om maar te voldoen aan een bepaald schoonheidsideaal.”

Tot slot: Welke 5 dingen staan op jouw bucketlist?

Valerie: “De 5 vinden die ik nog wil doen in het leven zijn:

Valerie 21. Cosmetische wetenschappen studeren
2. Een boek schrijven
3. Naar Dubai
4. Voor een jaartje in het buitenland wonen
5. Lief zijn voor mijn kroeshaar zodat het tot me billen gaat groeien. Uiteraard zonder shrinkage (lol).”

Soyini: “Mijn Top 5 bucketlist

soyini wit jurkje

 1. Ik wil graag alle hoofdsteden van Europa bezoeken! Ik heb al een beginnetje gemaakt, maar ik heb er nog heel veel te gaan. Het eerstvolgende plan is om naar Dublin te gaan.
 2. Ik wil vloeiend Spaans kunnen spreken.
 3. Een keer meelopen met zomercarnaval in Rotterdam. Het is altijd mooi weer met zomercarnaval en het lijkt me leuk om met mijn nichten/vriendinnen als groep mee te lopen. Wel moet ik erbij vermelden dat dat ik liever niet te schaars gekleed wil doen.
 4. En dit klinkt dan misschien heel raar, maar ik wil een keertje naar een stripclub. Ik ben gewoon heel nieuwsgierig hoe het er daar aan toe gaat en ik wil dan vooral letten op lichaamstaal van de vrouwen voor en nadat ze het podium opgaan. Ik ben benieuwd of deze vrouwen dit echt voor de lol doen, of omdat ze niet anders kunnen en hoe zij dit dan uitstralen. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat iemand jong is en zegt: Als ik ouder ben wil ik stripper worden! Misschien is dit de psycholoog in mij die hier nieuwsgierig naar is.
 5. Ik wil mijn haar tot mijn middel laten groeien (met shrinkage).”

Ik wil deze twee dames van harte welkom heten als TGSBB collega’s en hoop dat ze veel reviews en artikelen over kroeshaar zullen schrijven waar jullie veel aan hebben. Mochten jullie vragen of suggesties hebben, laat dan gerust een bericht achter!!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply Rowan 20 november 2014 at 12:41 PM

  Leeeeuk! Welkom, dames 🙂

  • Reply Soyini 25 november 2014 at 6:35 PM

   Hi Rowan,

   haha dankjewel.
   Ik bekeek net je blog en ik vind hem echt tof! Ik kende hem nog niet, maar ben er deze avond dan wel even zoet mee. Leuke filmpjes heb je ook!

   Groetjees

  • Reply Valerie 27 november 2014 at 4:16 PM

   Thanks Rowan!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.