Home Life Lifestyle

TEAM TGSBB: FF voorstellen Melissa R. en Anna!

2 december 2014

Het team van ThisGirlSBlackBook bestaat niet alleen uit mij en twee producttesters, maar ook uit de dames die ik vandaag aan je voor wil stellen. Misschien heb je ze al eerder langs zien komen op de site; onze boekenwurm Melissa Rooi-van Embricqs en Anna A-Reynolds. Vandaag lees je o.a. hoe ze bij het team zijn geraakt en welke post hun favoriet is!

ff voorstellen melissa en anna

Wie zijn jullie?

Melissa: “Mijn naam is Melissa Rooi – van Embricqs. In mijn paspoort staat Nederlandse en mijn vaderland is Suriname! Ben sinds 2004 getrouwd met de liefde van mijn leven, Vince Rooi. Ik werk drie dagen in de week op een kinderdagverblijf en verkoop in mijn vrije tijd vintage avond-en bruidsjurken bij Bricq House Vintage. Daarnaast probeer ik veel te lezen en buiten te zijn. Oh en ‘tussendoor’ ben ik ook nog een toegewijde moeder van twee stuiterende meiden van 7 en 3 jaar.”

Anna: “Ik ben Anna Abraham-Reynolds, 24 jaar en woon in Rotterdam. Mijn vader is Ghanees en mijn moeder is Nederlands. Ik kom uit een gezellig groot gezin, mijn ouders hebben 5 kinderen.  Ik studeer Kunstzinnige Therapie (art therapy) in Leiden. Daarnaast bezoek ik veel musea, schilder en teken ik in mijn vrije tijd. Ik ben ook een naaister in spe en ik ga wel eens uit want ik hou van dansen. Ik verdien af en toe met modellenwerk, maar vind het zelf ook leuk om shoots voor anderen te organiseren. Vaak met thema’s die mij bezig houden (roots, natural hair, kente stoffen etc). Tot slot heb ik ook een Tumblr met meer dan 7000 volgers, genaamd urbanna.tumblr.com.”

Welke rol heb jij in het TGSBB team en waarom ben je voor TGSBB gaan werken?

Melissa: “Voor TGSBB schrijf ik de Black Book Reviews.De mogelijkheid om voor TGSBB te schrijven is mij echt volledig cadeau gedaan. En daarnaast ben ik ook vriendelijk gedwongen door Tewa ;P! Ongeveer twee jaar geleden begon ik weer met het lezen van boeken en plaatste ik daar weleens wat over op mijn Facebookpagina. Tewa benaderde mij toen of ik echte boek reviews wilde schrijven voor ThisGirlSBlackBook. Het leek mij te gek, maar ik was daar toch iets te onzeker voor en ik durfde niet! Toen ik een boek aan het lezen was, stuurde Tewa mij een vragenlijst om te beantwoorden over het boek. Ik beantwoordde de vragen, Tewa maakte er een artikel van en stuurde me het terug: “Aanstaande zondag staat je eerste boek review erop!!” OMG, dacht ik, she tricked me!! LOL! Maar dit had ik blijkbaar nodig, want ik doe het nog altijd met veel plezier!!”

boek review negerboek

Anna: “Ik houd een visual diary bij met mijn belevenissen rondom mijn modellen werk, steden tripjes, events etc. Ik volgde ThisGirlSBlackBook al een tijdje en toevallig kwam ik in diezelfde periode Tewa een paar keer tegen op een event. We raakten aan de praat en mijn enthousiasme groeide naarmate Tewa meer over ThisGirlSBlackBook begon te vertellen. Ik had altijd al in mijn hoofd meer te willen doen op gebied van bloggen dan alleen maar plaatjes rebloggen op tumblr. Maar het kwam er nooit van. Tewa bood mij toen een plekje aan op ThisGirlSBlackBook waar ik geen nee tegen kon zeggen. ” anna in barcelona

Wat zijn jouw favoriete haar/make-up producten?

Melissa: “HEMA make up! Ik ben niet echt een tuttebel wat betreft make up. Ik bak er ook niet echt veel van. Dus dure spullen kopen is niet aan mij besteed,  want ik weet helemaal niet wat werkt voor mij en het aanbrengen is al helemaal een ramp. Dus de HEMA is mijn redder! Betaalbare maar toch goede spullen. Voor mijn haar… don’t get me started! Net als met de make-up ben ik met mijn haar ook echt een kluns! Ik ben sinds februari 2013 natural dus al sinds die tijd aan het uitproberen en experimenteren. Sindsdien heb ik bakken tijd en geld opgemaakt aan mijn haar.Het antwoord lag al die tijd gewoon op mijn aanrecht… kokosolie! Mijn dochters en ik zijn de laatste tijd wandelende pîna colada’s! Een en al kokos! Ook is mijn haarstijl is de zogeheten pineapple. Lekker handig, snel gedaan en voorlopig de enige optie aangezien het nog niet lang genoeg is voor een andere look.”

Anna: “Mijn favoriete haarproducten zijn: Aunt Jackies in control conditioner, leave in conditioner van Cantu met shea butter en leave in conditioner van Mixed Chicks, met tot slot de pure shea butter. Hier lees je mijn haarroutine. Mijn favoriete make-up producten zijn: Benefit ‘they’re real’ mascara, bijna de hele matte MAC lippenstift collectie (Relentlessly red, Ruby Woo, Sin, Flat out fabulous, Heroin) en de BB cream van The Body Shop #3.”

Zonder wie of wat zou jij niet kunnen leven?

Melissa: “Zonder mijn kinderen kan ik niet leven! Maar dat is (hoewel het wel echt waar is) voor een moeder een beetje cliché om te zeggen hè. Dus, zonder thee kan ik ook niet leven! Ik ben een echte theeleut. Zodra ik opsta is dat het eerste waar ik naar snak. Naast een knuffel van mijn liefste natuurlijk (don’t wanna get in trouble). Ik drink mijn thee op z’n Surinaams: met melk en véél suiker. Ik probeer te minderen.”

melissa tgsbb book review

Anna: “Zonder mijn vriend, Nutella, pittig eten en lippenstift kan ik niet leven, in that order.”

anna en jefferson

Wat is jouw favoriete TGSBB artikel?

Melissa: “Mijn favoriete TGSBB artikels zijn eigenlijk alle beauty fails artikels. Die zijn altijd zo grappig en helaas ook vaak heel herkenbaar. Ik kan echt genieten van die verhaaltjes!”Henry Blond_007

Anna: “Het leukste artikel vind ik het artikel over de black barbie poppen. Ik was echt een meisje meisje en groeide op tussen drie broers. Ik was de enige thuis dus die met barbies en poppen speelde. Al mijn barbies waren blank en hadden blond haar. Ik vond ze prachtig. Dus al gauw wilde ik ook een relaxer en glad haar. Gelukkig ging mijn moeder hier niet in mee en weigerde ze mijn haar te relaxen. Hierdoor ben ik mijn hele leven naturalista, waar ik achteraf gezien wel heel blij om ben. Ik vind dat het vormen van een goed zelfbeeld begint bij je omgeving, dus mijn ouders en familie, school, vriendinnetjes maar ook in het speelgoed. Ik kon mij niet identificeren met mijn Barbies dus wilde ik mijzelf veranderen, wat ik achteraf gezien niet gezond vind. De media spelen een grote rol in het zelfbeeld van jonge meisjes, alhoewel ik ook vind dat deze donkere Barbies makkelijker verkrijgbaar moeten zijn bij speelgoedwinkels, vooral in multiculturele steden zoals Amsterdam en Rotterdam. Dit is dus mijn favo post omdat ik deze Barbies later voor mijn kinderen ga aanschaffen en misschien stiekem ook voor mijzelf. ”

coverfoto barbies

Tot slot: Welke 5 dingen staan op jouw bucketlist?

Melissa: “De 5 vinden die ik nog wil doen in het leven zijn:

1. Mijn eigen baas zijn.
2. Emigreren naar een ander land.
3. Mij inzetten voor een goed doel.
4. Naar Suriname met mijn hele familie.
5. Op een cruise met het gezin.”

Anna: “Mijn Top 5 bucketlist

  1. Naar Ghana gaan en mijn familie daar opzoeken
  2. Afstuderen
  3. Meer Youtube tutorials plaatsen
  4. Meer protective hairstyles toepassen (boxbraids en dergelijke)
  5. Een groot gezin stichten.”

Ik wil ook deze twee dames van harte welkom heten als TGSBB collega’s en hoop dat ze nog veel leuke artikelen voor jullie zullen schrijven. Mochten jullie vragen of suggesties hebben, laat dan gerust een bericht achter!!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.