Beauty Body Home Make up

TESTED: All Skins gezichtsbehandeling

2 juli 2013

Er is een nieuwe schoonheidssalon in Amsterdam: All Skins schoonheidsinstituut. All Skins onderscheidt zich van andere salons door ook schoonheidsbehandelingen te verzorgen voor de getinte en donkere huid. TGSBB werd uitgenodigd om dit aan den lijve te ondervinden en kreeg een basic All Skins gezichtsbehandeling.

Eigenaressen Elvira en Leonie

Eigenaressen Elvira en Leonie

Ik ben altijd een beetje huiverig als ik naar een schoonheidsspecialist ga. De laatste keer ging ik weg met een gezicht dat helemaal was fijngeknepen en hield ik aan het verwijderen van onzuiverheden zelfs kleine littekentjes over! Eigenaressen Leonie en Elvira ontvangen mij met open armen en stellen me gerust. Ik krijg eerst een fijn kopje thee en dan mag ik lekker ontspannen.

Allereerst vult Leonie een vragenlijst voor mij in: of ik medicijnen gebruik, of ik allergisch ben en wat ik het liefst verbeterd zou willen zien aan mijn huid. Ik geef aan dat ik last heb van eczeem en dat ik dit maar al te graag zou willen oplossen. Leonie bekijkt mijn gezicht nauwkeurig en zet daarna een huidanalyse apparaat op mijn gezicht. Dit handige apparaat meet welke punten in je gezicht verbetering nodig hebben en waar je gezicht aan toe is. Het is duidelijk te zien dat het deel waar ik eczeem heb, veel behoefte heeft aan vocht. Leonie besluit mijn huid te behandelen met de natuurlijke producten van Femme Ebene. We gaan aan de slag!

aan de slag

aan de slag

Ik krijg eerst een oppervlaktereiniging van de huid. Hierbij wordt de reinigingsmelk goed in gemasseerd. Daarna wordt er na gereinigd met de versterkende lotion voor een droge huid. Ik krijg hierna een soort natuurlijke scrub, die lysing wordt genoemd. In dit product zit een eiwit splitsend middel verwerkt dat de huid lichtjes scrubt. De scrub is bedoeld om dode huidcellen kwijt te raken en geschikt voor de meest gevoelige huidjes.

Stomen

Stomen

Na de lysing plaatst Leonie een stoomapparaat op mijn gezicht. Dit zorgt ervoor dat mijn poriën worden geopend en daardoor kan Leonie makkelijker onzuiverheden verwijderen. Tijdens de stoombehandeling kan ik kiezen of ik een voet- of handmassage wil. Ik kies ervoor om mijn voeten te laten vertroetelen.

Voetmassage

Voetmassage

Hierna is dit mijn minst favoriete gedeelte van een gezichtsbehandeling aan de beurt: het verwijderen van onzuiverheden. Leonie verzekert me dat ze zal stoppen als het echt pijnlijk wordt. Om te voorkomen dat er littekens ontstaan en vanwege de hygiëne draagt ze plastic handschoenen. Leonie verwijdert de onzuiverheden met twee tissues en ontsmet mijn huid daarna gelijk met Tea Tree olie. Nadat ik dit knijptafereel bijna pijnvrij heb overleefd, is het weer tijd om te ontspannen. Leonie masseert een voedend masker in mijn huid, dat ze even laat intrekken. Als het eraf is gewassen, masseert ze mijn gezicht met een intensief serum en de dag-/nachtcrème van Femme Ebene. Mijn huid voelt gevoed aan, ruikt lekker en ziet er uit alsof ik een dag lang heb geslapen en alleen maar groentesappen heb gedronken. Ik zou nu het liefst naar een feestje willen met deze prachtige huid, maar voordat ik wegga krijg ik nog een laatste finishing touch.

Bij All Skins kan je niet alleen terecht voor schoonheidsbehandelingen, maar ook om je te laten opmaken met make-up van Smashit Cosmetics en Inika, twee natuurlijke make-up merken die gericht zijn op de donkere huid. Als afsluiter van mijn gezichtsbehandeling geeft Leonie me een flawless skin door de foundation en concealer van Smashit Cosmetics  te gebruiken en een oogschaduw van Inika. Als de door All Skins gebruikte make-up je bevalt, dan kun je die kopen bij de online beautystore voor gekleurde vrouwen Shimai. Ik vind de Smashit foundation een topper voor donkere vrouwen, omdat hij mij geen pancake-look of gevoel gaf. De foundation voelde heel natuurlijk aan en gaf wel een goede dekking.

2013-06-26 18.56.05IMG_3517

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je zal me op mijn woord moeten geloven als ik je vertel dat de make-up en mijn huid er goed uitzagen. Met mijn camera heb ik helaas geen echt scherpe foto’s kunnen nemen, waardoor je mijn look niet goed kunt zien. Links zie je de aangebrachte oog make-up. Rechts mijn huid net na de behandeling.

Al met al liep ik tevreden, ontspannen en met een gevoede huid naar buiten. Ik raad All Skins aan voor de gezichtsbehandelingen, maar ook als je al een tijdje op zoek bent naar de juiste make-up voor de donkere huid en je die eerst zou willen testen voordat je overgaat tot kopen. Leonie en Elvira zijn vriendelijk en weten veel over de donkere huid. Ook als je een acne gevoelige huid hebt, kun je hier terecht.

Na een paar dagen zag ik dat mijn eczeem was iets rustiger was geworden en mijn huid nog iets glanzender. Ik heb een proefje gekregen van de dag-/nachtcrème van Femme Ebene, die ik nu aan het uitproberen ben. Vooralsnog ben ik zeer tevreden over de gezichtsbehandeling en ik denk dat ik ook nog eens de bio peeling zal proberen.

Neem een kijkje op de website van All Skins en boek vandaag nog een gezichtsbehandeling!

Achtergrond All Skins:
Twee maanden geleden gingen de deuren van All Skins open, in het souterrain van drogisterij DIO aan het Sierplein. De eigenaressen Elvira Stjeward en Leonie Ekkers, werkten al in een schoonheidssalon voordat ze samen besloten All Skins te starten. Tijdens de opleiding voor schoonheidsspecialist die zij beiden volgden, kwamen ze erachter dat de behandelingen alleen gericht waren op de blanke huid.
“Op school leerden we hoe we de blanke huid moesten verzorgen en behandelen, maar niets over onze eigen huid”, vertelt Leonie. “Ik ben van Indische afkomst en Elvira is Surinaams. Wij zijn ons toen gaan verdiepen in de getinte en donkere huid en of daar een verschil in verzorging en behandeling in zat. En dat verschil bleek behoorlijk te zijn! De donkere huid heeft echt een totaal andere verzorging nodig dan de blanke huid. Ook de crèmes die men gebruikt, moeten goed afgestemd zijn op de donkere huid. Zo gebruiken veel donkere mensen babyolie, vaseline of uierzalf, allemaal middelen die slecht zijn voor de donkere huid omdat ze de huid afsluiten en de huid nog droger maken dan hij al is!”

All Skins

Om nog meer te weten te komen over de donkere huid kregen zij advies en tips van twee experts op het gebied van de donkere huid, Lia Rozenblad (al jaren een schoonheidsspecialiste voor de donkere huid) en dokter Hamelinck (heeft een dermatologiepraktijk in Amsterdam Zuidoost gericht op de donkere huid). Nadat zij alle kennis over de donkere huid hadden verzameld, konden ze hun eigen schoonheidsinstituut All Skins opzetten. Kijk op www.allskins.nl voor meer informatie.

HEB JIJ AL EEN FAVORIETE SCHOONHEIDSSPECIALIST VOOR DE DONKERE HUID?

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.