Events Home Life Lifestyle

TGSBB AGENDA: AUGUSTUS en SEPTEMBER 2016

21 augustus 2016

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender/Agenda. Deze maand: de leukste events in augustus en september!

AUGUSTUS

Donderdag 25 en vrijdag 26 augustus, Zuid Oost Kids Zomerfestival, Groenhoven, Amsterdam Zuid-Oost

Op donderdag 25 augustus en vrijdag 26 augustus 2016 zijn de zalen van Groenhoven en de grasvelden naast het gebouw het decor van het ZO Kids Zomerfestival!! Het festival bevat allerlei leuke activiteiten voor kinderen van 3 t/m 12 jaar in Amsterdam Zuidoost.

programma festival ZO

Tijdens het event kan jouw kind twee dagen lang genieten van activiteiten zoals schilderen tot zwaardspelen, maar ook sporten en luisteren naar mooie verhalen! In het schema hierboven zie je welke activiteiten wanneer plaatsvinden en voor welke leeftijd ze geschikt zijn.

Even ter informatie: je bent als ouder uiteraard welkom! Het is niet toegestaan om kinderen zonder begeleiding achter te laten en als ouder of begeleider ben je verantwoordelijk voor je eigen kind(eren). De toegang is voor ouders gratis, voor kinderen kost dit €2 per dag. Hier krijgen ze naast een hele middag vertier ook een flesje water, een krentebol en een stuk fruit voor.

Locatie   : Groenhoven 650, Amsterdam Zuid-Oost
Tijd         : 11:00-14:00
Kosten   :  €2 per dag, twee dagen €3
Website : Zokidszomerfestival

SEPTEMBER

Zaterdag 3 september, Festival Dag van 1000 culturen, Bijlmerpark theater, Amsterdam Zuid-Oost

Op zaterdag 3 september is het weer zover, dan staat het Anton de Komplein in het teken van de Dag van 1000 Culturen. Deze dag is de officiële opening van het cultuur- en sportseizoen in Amsterdam Zuidoost met workshops, sport, spellen en heel veel lekker eten.

Zo heb je een muziekplein, met diverse performances van onder andere Black Harmony, Sabroso, Rass Motivated, Graziëlla Hunsel, John Tijm, Legato Partyband, Askala Selassie, Untold en TOCSICK. Ook voor de kinderen is er een speciaal kinderplein met allerlei leuke activiteiten.

Mocht je honger hebben dan kun je je buikje rond eten bij de eetkraampjes. En wil je de opgegeten calorieen weer verbranden, dan kun je dat doen bij het sport en spelplein. Tot slot, de entree is gratis!

Locatie   : Anton de Komplein, Amsterdam Zuid-Oost
Tijd         : 13:00-21:00
Kosten   :  gratis
Website : Dag van 1000 cuturen

Zondag 4 september, voorstelling A Asina Ta Hende (Zo zijn mensen), Bijlmerpark theater, Amsterdam Zuid-Oost

Ta Asina Ta hende voorstelling

De voorstelling A Asina Ta Hende is een voorstelling waarin over de levens van twee vrouwen. Margarita is een hard werkende weduwe die alle eindjes aan elkaar moet knopen om brood op de plank te brengen voor haarzelf en haar dochter. Haar enige lichtpunt is dat haar dochter, Rachel, een beurs heeft ontvangen om in het buitenland te gaan studeren.

Birinja is werkloos, maar leeft op te grote voet en is iemand die haar handen in onschuld wast. Ze is erg gevoelig voor wat men van haar vindt, denkt of zegt. Zij kan het niet verdragen dat haar dochter geen studiebeurs heeft ontvangen en probeert hemel en aarde te bewegen, met alle consequenties van dien. Hoe dit afloopt? Je ziet het in de voorstelling A Asina Ta Hende.

Locatie   : Bijlmerparktheater, Anton de Komplein, Amsterdam Zuid-Oost
Tijd         : 19:00
Kosten   :  €17,50
Website : A Asina Ta Hende

Maandag 5 en dinsdag 6 september, voorstelling Paramaribo-Texel, Theater Bellevue, Amsterdam

De voorstelling Paramaribo-Texel, geselecteerd door de Wijkjury voor het Nederlands Theater Festival, speelt begin september voor het allerlaatst tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam.

 Foto: Ben van Duin


Foto: Ben van Duin

Paramaribo-Texel gaat over twee vrouwen (gespeeld door Leny Breederveld en Helen Kamperveen) die beiden de oceaan oversteken; de een reist naar Suriname en de ander naar Nederland. In hun ‘toevallige’ ontmoeting weerspiegelt zich de relatie tussen beide landen, maar het is vooral een persoonlijke confrontatie van twee vrouwen met elkaar en zichzelf.

Paramaribo-Texel is een muzikaal eerbetoon aan het onbekende, waarbij verhalen uit de Surinaamse en Texelse familiegeschiedenissen van Helen Kamperveen en Jette Derlagen de inspiratiebron vormen.

Locatie   : Theater Bellevue, Leidsekade 90, Amsterdam
Tijd         : 20:30
Kosten   :  €19
Website : Texel Paramaribo

Donderdag 29 en vrijdag 30 september, voorstelling A Raisin in the Sun, Theater Zuidplein, Rotterdam

Deze Broadway klassieker komt weer naar Rotterdam!! De vorige voorstellingen waren bijna allemaal uitverkocht. Hier zie je de indrukwekkende trailer en lees je het verhaa;

‘A raisin in the sun’, dat gaat over de familie Younger, een zwarte arbeidersfamilie die leeft in een achterstandswijk van Chicago. Moeder, gespeeld door Jetty Mathurin, ontvangt van de levensverzekering van haar man een grote som geld. Het uitzicht op geld kan geweldige kansen bieden aan het gezin, want ondanks al hun harde werk komt dit gezin maar niet verder in de maatschappij.

De gezinsleden hebben allen een andere kijk op het geld, de een ziet het als de weg uit de ghetto en de ander ziet het als manier om eindelijk geaccepteerd te worden. ‘A Raisin in the Sun’ start met onenigheid over de bestemming van het geld maar in werkelijkheid gaat het over grotere vraagstukken. Over wie ben je nu als individu en wat doe je als je geen droom meer hebt?

Ik vond dit een van de beste toneelstukken die ik sinds tijden heb gezien, gaat dat dus zeker zien als je in Rotterdam woont!

Locatie   : Theater Zuidplein, Rotterdam
Tijd         : 20:00
Kosten   :  €19, 50 (voorverkoop)
Website : A raisin in the sun


Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe foodblog Thisgirlcancook met Surinaamse en wereldse recepten? Klik op de foto voor de site: tgcc banner

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.