Events Home Homepage Posts Life Lifestyle

TGSBB AGENDA: JANUARI – FEBRUARI 2017

29 januari 2017

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender/Agenda. Deze maand: de leukste events in JANUARI EN FEBRUARI!

  • Vanaf 27 januari tot 28 mei 2017, Dansvoorstelling True Colors, door heel Nederland en Duitsland.

Na het succes van de voorstelling Built for it komt dansgezelschap BackBone van choreografe Alida Dors met True Colors: een multidisciplinaire voorstelling over de zoektocht naar de ware persoon achter onze online identiteit.

Dat social media steeds sterker bepalen wie we zijn, hoe we ons zelf zien en hoe we gezien worden, intrigeerde choreografe Alida Dors. Ze maakte er haar nieuwste voorstelling True Colors over. Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. In True Colors zien we wat we het liefst verborgen houden. Spannend!!

Locatie   : door heel Nederland en Duitsland, zie website
Tijd         : divers
Kosten   :  divers
Website : Backbone

  • Vanaf 20 januari tot 30 maart 2017, Muzikaal theater naar roman Christine Otten: “We hadden LIEFDE, we hadden WAPENS”, door heel Nederland.

Het is 1961. In het zuiden van de Verenigde Staten zijn zwart en blank van elkaar gescheiden. Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, strijdt voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen.

Door zijn openlijke activisme wordt Williams echter als staatsgevaarlijk beschouwd en moet met zijn gezin vluchten naar het Cuba van Fidel Castro. Maar ook daar komt hij in conflict met de autoriteiten en vertrekt naar China waar Mao Zedong aan de macht is. Pas wanneer president Nixon de banden met China aanhaalt, keert het gezin terug naar de Verenigde Staten. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe is het om zijn vrouw en zoon te zijn?

Deze muzikale voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Christine Otten en wordt gespeeld door Huub van der Lubbe, Ntjam Rosie, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Janneke Remmers, Gery Mendes en Mandela Wee Wee. Internationaal befaamd modeontwerpster Marga Weimans heeft de kostuums en het decor voor de voorstelling ontworpen. Een must see lijkt mij!

Locatie   : door heel Nederland, zie website Urban Myth
Tijd         : divers
Kosten   :  divers
Website : Urban Myth

  • Woensdag 1 februari, Queen of Katwe, De Balie, Amsterdam

Queen of Katwe vertelt het waargebeurde en hartverwarmende verhaal van Phiona Mutesi (Madina Nalwanga), een jong meisje uit de sloppenwijken van Kampala, Oeganda, dat door haar schaaktalent aan de armoede weet te ontsnappen. Op 1 februari brengt The Walt Disney Company Benelux Queen of Katwe in Nederland uit op Video on Demand en Digital Download. De trailer zie je hier:

De avond zal worden ingeleid door Afrika-journalist Arne Doornebal, die jarenlang woonde en werkte in Oeganda.

Locatie   : De Balie, Amsterdam
Tijd         : 20:00-22:15
Kosten   :  €10
Website : De Balie

  • Zaterdag 4 februari, Soul Power, Paradiso, Amsterdam 

Gek genoeg zie ik de laatste jaren nauwelijks feestjes die mijn aandacht trekken. Eeuwig en altijd dezelfde uitgekauwde muziek (“All the chickenhead be quiet!!”) en ik heb ook niet echt zin om als dertiger tussen de 17-jarigen te staan dansen. Toen ik dit event Soul Power, zag had ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens zin om uit te gaan!

De muziek is vooral die ekte soul, van gouden klassiekers tot wat nieuwe soulparels. Van Marvin Gaye naar Lauryn Hill, van Stevie Wonder naar Whitney Houston, Diana Ross, Luther Vandross (oooh how I LOVE LOVE his music!!), Michael Jackson en Maxwell. Je leest het al: heerlijke muziek!

De DJ’s zijn MR. Speak, VJ Supreme Cuisine en gast DJ Bix. De MC van de avond is niemand minder dan Pete Philly! Een line up waar je u tegen zegt, dus zie ik je daar? Deze oma gaat eindelijk weer eens met de voetjes van de vloer, of moet ik zeggen met de voetjes óp de vloer?

Locatie   : Paradiso, Amsterdam
Tijd         : 00:00-05:00
Kosten   :  €13,50 (inclusief lidmaatschap)
Website : Paradiso

  • Donderdag 9 februari, Slavernij – een gedeelde geschiedenis, Tropenmuseum, Amsterdam 

Soms denk ik weleens dat vele mensen geen idee hebben welke sporen ons slavernijverleden heeft achtergelaten in onze hedendaagse samenleving. Bij dit event kun je praten en meer te weten komen over ons gemeenschappelijk verleden. Hoe zorgen we voor een rechtvaardiger heden?

Bron en Credits foto: N. Brudet

Met ‘Een Gedeelde Geschiedenis’ wil het Tropenmuseum aankaarten hoe het slavernijverleden wordt besproken, herinnerd of vergeten. Academici, kunstenaars, muzikanten en activisten gaan met elkaar in gesprek over hoe we het slavernijverleden een plek kunnen geven in kunst, cultuur en onderwijs.

De eregast van deze interessante avond is Dr. Lonnie Bunch, directeur van het Smithsonian National Museum of African American History and Culture. Sprekers zijn Gloria Wekker, Barryl Diekman, Quinsy Gario en Wayne Modest.

Locatie   : Tropenmuseum, Amsterdam
Tijd         : 19:00-22:30
Kosten   :  €8
Website : Tropenmuseum

  • Vanaf vrijdag 10 februari tot 30 juli 2017, tentoonstelling “Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Alberlkader Benali”, Wereldmuseum, Rotterdam.

Schrijver en historicus Abdelkader Benali en kunsthistorica Alexandra van Dongen presenteren een vertelling over de rol van het voedsel in ons leven. Hoe we omgaan met voedsel hangt samen met culturen, rituelen, sociale conventies, taboes en voorschriften. In deze tentoonstelling worden dit zulk soort keukengeheimen laten zien. De tentoonstelling is een soort bijzondere wereldreis door vierduizend jaar eetbeschaving, van Bagdad naar Peru en van Tokio naar Rotterdam.

 Bron en credit foto: Ik kook, dus ik ben met Abdelkader Benali – Krijn van Noordwijk

Abdelkader Benali verzorgt diverse rondleidingen, er zijn workshops over tafelmanieren in de zestiende eeuw en er worden lezingen door specialisten uit diverse disciplines zoals de archeologie, kunstgeschiedenis en literatuur geprogrammeerd. Samen met de Alliantie West-Kruiskade organiseert het museum Street food tours en er schuift regelmatig iemand aan om te praten over zijn of haar eetcultuur. Gaan dus als je gek bent op eten en de rijke geschiedenis rondom eten.

Locatie   : Wereldmuseum, Rotterdam
Tijd         : 10:30-17:30
Kosten   :  €15
Website : Wereldmuseum Rotterdam
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.