Beauty Food Home Life Lifestyle

TGSBB Amazing Discoveries Deel 4

24 januari 2016

Oh het is weer eens tijd voor de fijnste huis tuin en keuken ontdekkingen van TGSBB! Deze keer de meest handige parfumverstuiver ooit, genaamd de Reload, een heerlijke soulvolle burgertent die ik in Amsterdam heb ontdekt, een fantastische masseuse waar ik kennis mee maakte, biologische tampons en rijst met een smaakje. Lees gauw verder:

Reload parfumverstuiver

Als ik on the road ben vind ik het soms lekker om mijn parfum even te verversen. Daarom koop ik vaak een mini verstuiver. Maar boy o boy…de ongelukjes die ik met diverse verstuivers heb gehad hebben ervoor gezorgd dat mijn tas ruikt naar een parfumwinkel en ik weleens een boterham met parfum heb gegeten (ja, en dat was walgelijk kan ik je vertellen.)

Een tijdje geleden ontving ik deze Reload mini parfumspray die ik nu al maanden gebruik en ik kan je zeggen: NUL lekkage of breek-in-de-tas-problemen. Ik houd van dit ding.

reload

De Reload wordt geleverd met een buisje waar de parfum in gaat, een huls en een trechtertje. Je kunt in dat trechtertje je parfum sprayen om het in het buisje te krijgen, maar je kan ook dat buisje zo op je eigen parfumfles zetten en de parfum er rechtstreeks uit pompen. HANDY! Er past 5 ml eigen parfum in. Mocht je de buitenkant willen veranderen dan kan je een andere huls kopen, maar ook een ander buisje. Hierdoor kun je dan weer verschillende parfums meenemen zonder dat je een nieuwe verstuiver hoeft te kopen.

Ik vind hem megahandig en ik heb hem al eens cadeau gedaan aan iemand anders, zo fijn werkt ie! Hij kost trouwens €19,99 en is te koop bij de Douglas, online en in de winkel.

Soulburger Amsterdam

soulburger menukaart

Op een uberkoude zondag wandelde ik met Ella en vriend door Amsterdam West op zoek naar een lekker hapje en drankje. Zo kwamen we in de levendige Jan-Pieter Heijestraat waar we Soulburger spotten. Een burgertent in Amsterdam is eigenlijk niets nieuws meer, er zijn er tegenwoordig zo veel dat je erover struikelt.

Toch verdient Soulburger een plek op mijn favo burgertent-lijst. Ze hebben gekozen voor een southern touch die zowel op hun menukaart als aan de muur terug is te vinden. Op de muur prijken zwart-

wit foto’s van bekende soulmuzikanten en in de tent wordt heerlijke oude en nieuwe soul gedraaid.

soulburger amsterdam 2

Mijn vriend koos voor het Lamb Burger Menu (lamsburger, cranberry compote, blauwe kaas met als side een groene salade en aardappelwegdes met knoflookmayo) en ik ging voor de “Hit The Road Beef’ (een runderburger met bacon, cheddar, chutney en als side een coleslaw en aardappelwedges).

soulburger amsterdamDe porties waren huge en echt lekker! Je betaalt voor zo’n menu €12,50, heel schappelijk vind ik. Omdat de burger zo groot was kregen we de wedges niet op en was het geen probleem om ze mee te nemen. Sterker nog, we kregen er hun huisgemaakte spicy chipotlesaus erbij!

Een aanrader dus als je betaalbaar, gezellig en met heerlijke soulmuziek een lekkere hamburger wilt eten in Amsterdam. Het adres is: Jan Pieter Heijestraat 118, Amsterdam.

House of Tanuki holistische massages

anneriek

Een tijdje geleden maakte ik kennis met Anneriek Schuurman, de dame achter House of Tanuki.  Anneriek geeft zalige massages in haar fantastische huis in Amsterdam Centrum. Ik ging bij haar langs en we hadden meteen een klik, ze is echt een onwijs lief een oprecht persoon. Ook is ze heldervoelend, dus je kan ook bij haar terecht voor een reading of aura healing. Tijdens de massage pikt ze goed op wat er vast zit bij jou en eventueel (als je dat zelf wil) kan ze je ook vertellen welke emoties ze is tegengekomen tijdens het masseren.

Anneriek geeft niet van die harde sportmassages (alhoewel ze wel hard kan masseren), maar meer een helende massage. Een uitkomst als je bijvoorbeeld even teveel hooi op je vork hebt genomen en je behoorlijk gestressed bent, zoals ik was na de feestdagen. Ik kwam helemaal zen bij haar vandaan. Haar massages kosten €45 per uur en zijn te boeken via haar Facebookpagina of via haar whatsappnummer (zie Facebook). Heel erg fijn om eens jezelf (of een ander) cadeau te doen.

Biologische tampons en maandverband van Yoni

yoni tampons en maandverband

Een tijd geleden stond ik in de Marqt, waar ik deze tampons van Yoni zag. Toen ik hun gedachte achter Yoni las (“Chemicals are not for pussies”), vroeg ik me werkelijk af wat mij heeft bezield om zo lang niet-bio tampons te kopen?! Yoni is de eerste toxic free maandverband, tampons en inlegkruisjes. De producten zijn gemaakt van biologische katoen in plaats van de synthetische rommel die ik voorheen kocht. Ook bevatten de producten van Yoni geen plastic, chloor, pesticiden of andere synthetische stoffen.

Nu vraag je je af? Zitten deze stoffen dan wel in mijn huidige tampons/maandverband/inlegkruisjes en dat stopte ik op een van de meest vocht absorberende plekken in mijn lijf….? Ja. Helaas wel.

yoni pads

Een van de oprichtsters van Yoni, Mariah Mansvelt Beck, kwam erachter dat ze baarmoederhalskanker had. Om haar gezondheid te stimuleren besloot ze bio katoen te gebruiken, juist tijdens de menstruatie. Samen met partner Wendelien ging ze op onderzoek uit en kwamen ze erachter dat de meeste tampon/maanverbandmerken zorgwekkende stoffen bevatten, zoals chloor of plastic. Het allervreemdste is dat de fabrikanten dit helemaal niet hoeven te vermelden op de verpakking. En dit gebruiken wij vrouwen maandelijks in of dichtbij onze vajajay??

yoni tampons

Ik bibber er echt van, maar ik ben blij dat ik dit nu weet. Voortaan koop ik Yoni producten. Er zijn echter wel twee nadelen: ze zijn duurder en kleiner dan normale tampons en het folietje gaat vrij lastig van de tampon af, zoals je hier op de foto misschien wel al kunt zien. Desalniettemin raad ik iedereen aan om dit gewoon eens te proberen. Personally, I prefer a chemical free pussy. Yoni is te koop bij Marqt maar ook bij Etos. Check de website voor alle verkooppunten.

Tilda Basmati Rijst met smaakjes

Voor als je een keer iets anders zoekt dan witte rijst is dit echt een uitkomst. De mensen van Tilda stuurden me een lekker pakket met verschillende smaken rijst: Coconut, Chilli & Lemongrass- Garden Vegetable and Quinoa- Lime & Coriander – Sweet Chilli & Lime. Tilda is het merk bekend van de enige echte Basmati rijst die 40 jaar geleden naar het Westen is gebracht. De rijst is 100% Basmati rijst en van uitstekende kwaliteit.

Nieuw in hun assortiment zijn bovenstaande smaken die ik dus mocht proeven! Deze nieuwe rijstsoorten zijn vrij van geur, kleur en artificiele smaak en bewaarstoffen. De rijst is al voorgestoomd en hoeft alleen in de magnetron te worden opgewarmd. Alle gebruikte kruiden zijn puur, dus men gebruikt echte verse kokos, echte citroengras en echte chili kruiden.

tilda basmati

Ik kon niet wachten om ze allemaal te proberen maar als eerste testte ik de Sweet Chilli. Ik moet zeggen dat deze smaak niet mijn favoriet bleek. Hij was aan de pittige kant en ik at er een vis bij die ook nog eens heel gekruid was. Die combinatie was niet super. Je kan beter voor iets neutralers kiezen, zoals een ongemarineerd stukje vis of gegrilde kip. De Lime & Coriander was echter wel een schot in de roos. ZALIG en supersnel en makkelijk te bereiden. De zakjes rijst met smaken zijn o.a. te koop bij Albert Heijn en kosten daar €1,95 voor 250 gram.

Dat waren mijn tips voor deze keer! Laat je me weten of je er wat aan hebt gehad?

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE TGSBB NEWS-Letter! (LET OP: na aanmelding moet je je e-mailadres bevestigen. Pas dan sta je ingeschreven!)

* indicates required


LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.