Beauty Body Food Haar Home Lifestyle

TGSBB Amazing Discoveries II: mijn ontdekkingen voor huis-tuin-keuken-beauty-food

9 juli 2015

Inmiddels heb ik alweer een nieuwe lijst met leuke TGSBB amazing discoveries, die ik met jullie wil delen! Van een geweldige donkere kunstenares uit Curaçao tot een heerlijke low budget handzeep: 

FOOD

Pasoek Thais restaurant

Ik woonde tijdelijk in Amsterdam Noord, waar ik kennis maakte met naar mijn mening de beste Thai van Amsterdam: Pasoek. Elke dag zat het er afgeladen vol met Amerikaanse toeristen in worteljeans en new balance trainers. Ik wist daaraan niet of dat betekende dat het eten er supergoed is, maar het zou in ieder geval erg vers kunnen zijn. Ik bestelde er en at echt zalig!!

De pad thai met biefstuk is fantastisch, de vega pad thai is over the moon heerlijk en rijkgevuld met groenten. Nog lekkerder vind ik de Paneng Nua (pittige curry met lychees en biefstuk). Het water loopt me wederom in de mond! Één gerecht kost gemiddeld €8 en is voldoende voor twee personen. Je kunt er afhalen of daar eten (tussen de luidruchtige Amerikanen) onder het genot van een Thais biertje.

Inmiddels ben ik verhuisd en ik heb nog niet zo’n goed Thais restaurant gevonden in mijn nieuwe buurt. Tot die tijd zal ik naar Noord moeten rijden voor Pasoek (Kamperfoelieweg 7, Pasoek website )

Richenel’s patisserie

Toen ik lekker door de Baarsjes (Amsterdam West) strollde ontdekte ik dat bij het Mercatorplein er een aantal nieuwe leuke tentjes komen, waaronder Richenels patisserie.

richenel patisserie

Deze (ik vermoed Hindoestaanse) jongeman verkoopt patisserie van de hoogste kwaliteit met een gezonde twist, zoals handgemaakte eclairs en macarons. Ik mocht er een macaron met aardbei en verveine proeven en die was zooo lekker dat ik gelijk mijn slag sloeg.

Ik kocht er een appelkruimelgebakje (rechts op de foto) en een witte chocolademoussebol met echte frambozen (links op de foto). Beiden erg lekker, maar de witte chocoladebol was gewoon…goddelijk!! De macarons kostte €1,50 per stuk en de gebakjes €3,50.

Hij is trouwens alleen op de donderdag en vrijdag geopend. Enne…een kleine tip van mij: je mag wat proeven…just ask! 😉

Havermoutkoekjes Ikea

Nu heb ik hierboven lekker lopen zweren bij handgemaakte gebakjes en kom ik nu met een massaproduct van Ikea. Ach, als je ze proeft begrijp je waarom deze havermoutkoekjes in mijn lijst staan.

Na een typisch Ikea bezoek (eerst vol enthousiasme, daarna doodvermoeid en chagerijnig) wilde ik me zoals gewoon storten op de hotdogs. Deze keer besloot ik een kijkje te nemen in de foodstore, waar ik deze koekjes herontdekte.

haverkoekjes ikea

Ik zeg herontdekte omdat ik ze al eens eerder had geproefd bij mijn schoonmoeder, maar ze zelf nooit had aangeschaft. En nu wist ik weer waarom! Het zijn de enige koekjes waar ik er zo tien van achterelkaar kan wegtikken.

Ze zijn lekker krokant, licht en luchtig, gecarameliseerd en een tikkeltje zout. Tel daarbij op dat ze worden verkocht in een voordelig pak en je bent om! Mocht je bij de Ikea komen, dan is dit pak met havermoutkoekjes echt een snack-aanrader.

DIY ice tea losse thee van de Tea Bar

Voor eenieder die me goed kent, weet dat mijn dagen beginnen en eindigen met thee. Mijn allerfijnste thee komt van de Tea bar, de Hello Sunshine. Hoewel het velen verrast drink ik ook in de zomer gewoon thee, maar daarnaast drink en maak ik ook zelf ice tea.

hello sunshine tea bar

Als ik word uitgenodigd voor een barbecue neem ik tegenwoordig geen vlees of brood mee, maar een aantal zelfgemaakte ice teas. En daardoor ben ik tegenwoordig een graag geziene gast :)!! Het is helemaal niet moeilijk om te maken, het kost alleen wat afkoeltijd.

Ik gebruik zelf het liefst de Ginko Lemon Twist (een frisse verkoelende thee met munt) of Cranberry Lime Punch (een tropische verrassing met verveine en stukjes gedroogde papaya en ananas), waarvan ik een liter water kook en twee eetlepels losse thee gebruik. Die schenk ik in een kan en dit geheel laat ik twee uur afkoelen, waarna ik alles zeef. Daarna leuk ik het geheel op met wat takjes munt, citroen, gember en veel ijsblokjes.  Serveren maar! Ik kan je garanderen dat je hiermee de blits maakt, lol!

Mocht je sowieso een echte theeliefhebber zijn, neem dan sowieso een kijkje in de webshop van de Tea Bar.

BEAUTY en HAAR

Handzeep aldi

Laatst had ik geen tijd om helemaal naar de stad te gaan om een fijne handzeep uit te kiezen en koos ik voor gemak en budget: de Amandelzeep van Aldi. Daar vond ik deze creme-achtige handzeep die mij ontzettend verraste.

zeep aldi

Ten eerste is hij heerlijk romig en droogt je handen NIET uit! Daarnaast ruikt hij slechts licht naar amandel, geen overheersend of kunstmatige geur. Tot slot is hij echt superbudgetvriendelijk. Ik koop geen andere dure merken meer sinds ik deze zeep heb ontdekt en raad hem aan iedereen aan. Budgettopper all the way!

Het enige is dat de verpakking ook een beetje goedkoop oogt, maar dat is zo op te lossen door hem in een mooiere pomp over te gieten, mocht je dat willen.

Hydrofiele luier als haardroogdoek

Inmiddels ben ik zeven maanden moeder en weet ik dat je als moeder absoluut niet kan zonder hydrofiele luiers. Hydrofiele luiers zijn doeken die makkelijk vocht opnemen. Vroeger werden ze als luier gebruikt, maar tegenwoordig is een pamper zo veel makkelijker en hygiënischer. Desalniettemin zijn hydrofiele luiers echt onmisbaar, voor van alles en nog wat.

Daar kwam ik tijdens mijn verhuizing achter. Tussen alle dozen kon ik mijn eigen haardroogdoek niet vinden, maar zag ik wel tientallen hydrofiele luiers. Ineens kon ik me heugen dat een hydrofiele luier prima zou kunnen fungeren als droogdoek voor je haar. And boy was I right!!

Misschien wist je dit al, maar voor mij was het een ontdekking: een hydrofiele luier gebruiken is dé perfecte manier om je haar net droog genoeg te krijgen voor een leave in conditioner. Mijn haar is dan niet superdroog, maar heeft nog wat vocht zodat de leave in conditioner dit vocht in kan sluiten.

Je koopt hydrofiele luiers bij Hema of Zeeman in een pak van 6 stuks voor €6, 95.

(BLACK) ART

Sherill Defoe

sherill defoe kunst

Credit foto: Sherill Defoe

Een tijdje geleden schreef ik over deze 4 kunstenaressen die black art maken. Valerie tipte mij nog een kunstenares die fantastische black art maakt: de 24-jarige Sherill Defoe. Sherill maakt kleurrijke illustraties van donkere dames met opvallende afrokapsels en uitgesproken gezichten/lichamen.

Ik volg haar sinds de tip via Instagram en zag dat ze sinds kort een eigen webshop heeft. In haar Etsy shop kun je haar kunstwerken bekijken en kopen.

Dit waren mijn huis-tuin en keuken tips! Mocht jij een goede tip weten, feel free to share 🙂

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply Patricia 9 juli 2015 at 5:52 PM

  superleuke discoveries. De handzeep van Aldi ga ik zeer zeker proberen.

  • Reply TGSBB 9 juli 2015 at 5:58 PM

   Graag gedaan!!

 • Reply Lianne 10 juli 2015 at 6:39 AM

  Hi! Leuke stijl van schrijven, luchtig en snel te lezen… ☺ ciaoo! Lianne

  • Reply TGSBB 10 juli 2015 at 7:30 AM

   Dankjewel Lianne, wat lief!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.