Food Home Life Lifestyle

TGSBB Amazing Discoveries III: mijn ontdekkingen voor huis-tuin-keuken-beauty-food!

29 oktober 2015

Het is alweer eventjes geleden, maar hij is back!! De TGSBB Amazing Discoveries! Een lijst met mijn nieuwste ontdekkingen die ik graag met je deel. Deze keer een dikke vette aanbiedingsbon voor Landal park, een nieuw Marokkaans restaurant, een babylijn voor de donkere huid en de lekkerste chocoladereep ooit. Check het hier:

La Tajinerie

Toen ik een tijdje geleden Richenels Patisserie ging bezoeken om me vol te proppen met heerlijke macarons, zag ik dat ernaast een Marokkaans restaurant zou worden geopend  ‘La Tajinerie’. Helaas gingen er maanden voorbij voor er nieuws was over de opening. Gelukkig was het laatst zover: de tent ging eindelijk open!!

Met twee vriendinnen toog ik erheen om de authentieke Marokkaanse tajines te proeven. Een tajine is een soort pan waar een gerecht in wordt gestoofd. Denk aan supermals vlees en groenten waar alle smaken perfect in zijn getrokken. La Tajinerie is niet zomaar een tajine restaurant. Ze bereiden de tajines in traditionele zogeheten ‘kanouns’ boven houtskool, wat echt een fantastische smaak geeft.

kalfsvlees la tajinerie

Ik ging zelf voor de tajine met kalfsvlees, pruimen, abrikozen en amandelen. ZALIG! Volgende keer ga ik voor de tajine met kip en olijven.

dessert la tajinerie

Als nagerecht deelden we de speciaal voor La Tajinerie gemaakte Marokkaanse macaron. Ook kregen we heerlijke Marokkaanse koekjes en muntthee die erin gingen als zoete koek. Al met al een aanrader als je een keer eens wat anders wilt eten. De tajines kosten rond de €16 en zijn echt goedgevuld. Neem wel een sjaal of vestje mee, het was er best fris! Naast de tajines kun je er Marokkaanse wijnen drinken en alle desserts worden uiteraard klaargemaakt door buurman Richenel. Adres: Mercatorplein 5, Amsterdam. Check de website hier.

Tony Chocolonely popcorn en discodip

popcorn discodip tony

Als je een chocolade liefhebber bent, weet je waar ik het nu over ga hebben: de limited editions van Tony Chocolonely…DAMN THEY ARE GOOD! Ik slaakte bijna een zucht van heerlijkheid toen ik die reep met popcorn en discodip proefde!! Zooo onwijs lekker!

Natuurlijk, niets is lekkerder dan de karamel zeezout versie, maar deze popcorn discodip is echt alles wat je nodig hebt op een druilerige herfstdag. Je kunt ze helaas niet overal kopen, ik heb hem bij Marqt gekocht voor €3,20. Je kunt hem ook online in hun webshop bestellen, als de nood echt hoog is.

GI-YU baby en peuter skincare voor de donkere huid

Deze bijzondere cosmeticalijn is speciaal voor de donkere baby en peuterhuid. Ik kreeg een pakketje van de eigenaresse Shyreen Guiamo opgestuurd om te testen en tot nu toe ben ik erg tevreden. Een uitgebreidere review volgt nog als ik de producten langer heb getest, maar hier alvast de eerste info:

GI-YU is speciaal ontwikkeld voor de droge en gevoelige donkere baby/kinderhuid. De producten zijn natuurlijk, biologisch en zonder parfum of synthetische stoffen. Hierdoor was mijn aandacht al meteen getrokken, want ik weet hoe slecht geparfumeerde babyproducten kunnen zijn voor de gevoelige huid.

Zelf gebruikte ik voor Ella alleen kokosolie, maar ik heb inmiddels deze bodywash, lotion en de olie gebruikt naar tevredenheid.

gi yu baby donkere huid producten

Van de bodywash is mij tot nu toe opgevallen dat het zo mild is dat het niet in haar ogen prikt, wat natuurlijk een fantastische bijkomstigheid is met een baby die spartelt in het water. De olie was heerlijk en goed samengesteld, alleen is het niet haalbaar om Ella te masseren. Daar is ze te oud en inmiddels onrustig voor. Het insmeren gebeurt dus vrij snel, maar tot nu toe reageert haar huid goed op alle producten.

Je hebt de relaxing baby oil (€12,95) met shea butter, kokos en macadamia-olie, de moisturizing lotion (€9,95) om de huid te hydrateren. Daarnaast heb je de fabulous skin cream (€9,95) tegen luieruitslag en andere huidirritaties. Deze heb ik nog niet (hoeven) gebruiken, gelukkig. Als laatste, mijn favoriet: de gentle shampoo and body wash met arganolie die haar en huid voedt en verzacht. Het laat een beschermend laagje achter op de huid dat ook de babyhuid hydrateert. En nee, het ruikt nergens naar, maar dat vind ik niet zo belangrijk. Belangrijker is wat het met de huid van mijn kind doet.

De producten zijn online te koop in de webshop, maar ook via het Party Over Hair Event op zaterdag 7 november.

Hema landal park bon

Al een tijdje wil ik lekker weg met naar iets superkneuterigs, een huisje met een gourmetstel en veel gezelschapsspelletjes. En dan als hoogtepunt van de dag naar het tropisch zwemparadijs. Noem me burgerlijk, maar ik houd heel erg van dat gezellige familiegevoel van zulk soort bungalowparken. Vroeger ging ik ook weleens met mijn ouders naar Center Parcs en ik vond het altijd te gek. Lekker mens-erger-je-niet spelen (en altijd verliezen).

Anyhow, toen ik deze aanbieding van Hema zag, sprong ik een gat in de lucht. Het is een goedkope aanbiedingsbon voor een midweek of weekend Landal voor €129. Er is echter wel een maar: het is alleen echt voordelig als je met een grote groep of familie gaat. Wij kwamen er namelijk na aankoop achter dat we met z’n drietjes op de site zelf goedkoper uit zouden zijn. Dat was best wel een beetje jammer. Maar goed, ik heb ook een bon gekocht voor met mijn ouders en zusjes met aanhang en met zo’n groot gezelschap is de bon dus wel veel voordeliger.

De actie is nog maar te koop tot 1 november, maar als je de bon eenmaal hebt gekocht kun je nog boeken tot maart 2016! Wel verzilveren vóór januari 2016. Je kan de bon hier kopen online. 

Dat waren mijn tips voor deze keer! Laat je me weten of je er wat aan hebt gehad?

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.