Events Home Life Lifestyle

TGSBB AGENDA: MEI 2016

8 mei 2016

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender/Agenda. Deze maand: de leukste events in mei!

MEI

Vanaf april tot januari 2017, AFRIKA 010, Wereldmuseum Rotterdamwereldmuseum rotterdam afrika 010

Vanaf vrijdag 29 april 2016 tot en met 8 januari 2017 presenteert het Wereldmuseum Rotterdam de tentoonstelling ‘ AFRIKA 010’. Deze tentoonstelling omvat de meest bijzondere kunststukken uit de Afrikacollectie van het Wereldmuseum samen met enkele bruiklenen van andere Rotterdamse musea.

De tentoonstelling toont de veelzijdigheid van het enorme werelddeel Afrika in het kader van verandering en vernieuwing.

Een van de meest bijzondere onderdelen zijn de 13 haarsculpturen die de Beninse conceptueel kunstenaar Meschac Gaba maakte speciaal voor deze tentoonstelling. Hij ontwierp kleurrijke en betoverende haarsculpturen gebaseerd op de bekendste architectonische hoogstandjes uit Rotterdam, zoals de Euromast, de Markthal en het Centraal Station. Het vlechtwerk van de kapsels werd gemaakt door kapsters uit zijn geboortestad Cotonou.

markthal rotterdam wereldmuseum meschac gaba

De Rotterdamse Markthal, Fotocredits: Krijn van Noordwijk

Deze zogeheten perruques architectures vormen een symbolische ontmoeting tussen de rijke traditie van Afrikaans haarvlechtwerk en de befaamde moderne Rotterdamse architectuur. Ikzelf was echt enorm onder de indruk van de foto’s, dus ik ben erg benieuwd naar dit veelbelovend onderdeel van Afrika 010.

Locatie   : Wereldmuseum Rotterdam
Tijd         : 10:30-17:30
Kosten   :  €15 met audiotour
Website : AFRIKA 010 website

Zondag 22 mei, Good Hair Festival, Tropenmuseum

good hair festival

Wat voor haar heb jij? Zegt haar iets over wie je bent? Draag jij je haar als een verlengstuk van je identiteit? Good Hair Festival is een tweejaarlijks terugkerend event geheel in het teken van haar als zelfexpressie.

Haardemonstraties worden afgewisseld met workshops, talkshow, persoonlijke verhalen en tips & tricks. Krullen, kroes en steil haar worden gemixt met futuristische Aziatische haarstijlen, natural hair-trends en glamour.

Daarnaast kun je gezellig struinen over een haar & beauty markt van de Sunday Market. Of krijg een heerlijke én gratis treatments door Rotterdamse barbershop Schorem. Tot slot, een boeiende Q&A met Lady Gaga’s haarstylist Charlie Le Mindu. It is all about hair!!

Locatie   : Tropenmuseum Amsterdam
Tijd         : 10:00-18:00
Kosten   :  €15
Website : Facebook

Zaterdag 21 en zondag 22 mei, 24 uur Zuid Oost

24 uur zuid oost

Ik houd zó van dit initiatief! 24H Amsterdam is dé manier om Amsterdam op een nieuwe manier te ervaren en te verkennen. 24H Zuidoost vindt plaats op 21 & 22 mei 2016 en toont al het moois in Amsterdam Zuid Oost.

Over het programma ben ik heel enthousiast! Het is gevarieerd, vernieuwend en echt iets waarvoor ik mijn eigen stadsdeel uitkom (en dat doe ik normaliter niet zomaar, want er is vaak genoeg te beleven in eigen stadsdeel).

Je kunt er bijvoorbeeld Afrikaanse yoga volgen, een biertje drinken in de Kleiburg brouwerij, eten bij restaurant Bullewijck, een rondleiding in de grootste moskee van Nederland krijgen, ontbijten in het Bijlmerweidepark en nog véél meer leuks. Check het hele programma hier.

Locatie   : Diverse plekken in Amsterdam Zuid Oost
Tijd         : 12:00-12:000
Kosten   : Verschilt per activiteit
Website : 24 uur Zuid Oost

Zaterdag 28 mei, Naturals in the city Amsterdam Editie

naturals in the city amsterdam

The Natural Hair Club is inmiddels geen groep meer maar een begrip in de natural hair scene. Met meer dan 15.000 leden zijn ze de grootste natural hair Facebook groep in Nederland. Hun event Naturals in the city is een informatief lounge event dat deze keer zal plaatsvinden in Amsterdam!

Het thema van deze editie is ‘Natural Hair Education’. Naast de dames uit de Facebookgroep ontmoeten kun je ook een workshop volgen. De workshop is van 18.00 tot 19.00 en wordt gegeven door Marcia van Eer van “Black Hair Academy”.

Na de workshop zal het programma worden voortgezet met Naturals in the City Lounge en een talkshow. De avond wordt swingend afgesloten met DJ Soulfania!!!

Haal snel je kaartje en wees er op tijd bij want de eerste 100 bezoekers krijgen een goodiebag!

Locatie   : Gummbar, Amsterdam
Tijd         : 17:00-22:00
Kosten   : €10
Website : Naturals in the city Amtsterdam

Zaterdag 28 en zondag 29 mei, Leiderschapsweekend dr Oba T’Shaka, Wi Masanga

leiderschapsweekend wi masanga

Op 28 en 29 mei 2016 ontvangt Stichting Trefcentrum Wi Masanga hoog bezoek van één van de Afro-Amerikaanse vrijheidsstrijders uit de jaren ’60, genaamd dr. Oba T’Shaka.

Voor wie hem niet kent: Dr. Oba T’Shaka is een activist, hoogleraar, auteur, filosoof, organisator, visionair en strateeg die met grote strijders heeft samengewerkt zoals Malcolm X en dr. Martin Luther King.

In dit leiderschapsweekend zal hij een lezing en een workshop geven waarin hij dieper zal ingaan op de strategische kanten van leiderschap en wat er nodig is om een gemeenschap te doen bewegen. Erg interessant en dit is zeker iets waar wij nog wel wat van kunnen leren!

Locatie   : Wi Masanga Rotterdam
Tijd         : 15:30-20:30
Kosten   : vanaf €20, afhankelijk van de dag
Website : Facebook

Dit waren de leukste events in mei!!


TGSBB NEWSletter

Schrijf je in voor de TGSBB nieuwsbrief! Hierin word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe blogposts, winacties, data kookworkshops, recepten en nog veel meer leuks! Wil je je inschrijven, dan kun je dat hieronder doen (let op: pas na bevestiging van je emailadres sta je ingeschreven)LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.