Beauty Food Home Lifestyle

TGSBB Amazing Discoveries: mijn ontdekkingen voor huis-tuin-keuken-beauty-food

14 mei 2015

Al een tijdje heb ik een lijstje van producten of nieuwe eettentjes die ik met jullie wil delen. Zo heb ik onlangs een leuke Surinaamse taartenwinkel ontdekt, maar heb ik ook eindelijk de oplossing voor harde voetjes met eelt. Wat  ik de afgelopen tijd heb ontdekt deel ik in de TGSBB Amazing Discoveries; producten, restaurants en zelfs tv series die ik aanraad! 

FOOD

Majesteit taart, Javastraat 5, Amsterdam

majesteit taarten surinaams

Natuurlijk kan ik het nooit niet over eten hebben…hahaha! Deze tip kreeg ik van mijn nichtje dat een heerlijke bietentaart had geproefd bij deze nieuwe taartenwinkel in de Javastraat.

majesteit surinaamse taarten javastraat amsterdam

De eigenaresse, Gaby Akkrum (zie bovenste foto), is een sympathieke Surinaamse dame die elke dag taarten bakt in haar prachtige winkel. Ik heb er zelf een stukje bietentaart gekocht om direct op te eten, maar je kunt ook bruids of andere feesttaarten bestellen.

Ook erg leuk is dat ze haar eigen bakmix verkoopt, zodat je de taartjes ook thuis kunt maken. En wat mij tot slot aantrekt is dat ze rekening houdt met mensen die gluten, koemelk- en/of suikervrij eten, ook zulke taarten worden verkocht! Neem een kijkje in haar winkel of op de site.

Madame Jeanette, Javastraat 54 hs, Amsterdam

madame Jeanette Amsterdam

Ben je het zat om Surinaams te eten in kleine tentjes met TL licht en plastic tafelkleed? Dan is Madame Jeanette misschien iets voor jou! Surinaams eten, drinken en American Pastries. Dat laatste snap ik niet helemaal qua combinatie met het Surinaamse deel, maar goed.

madamejeanette amsterdam surinaams eten

Ik at er een telo met bakkeljauw, een lekkere knapperige  bakabana, kipsateh en een American Cheesecake. De drankjes variëren van een gemberbier tot een frappuchino.

madame jeanette binnen

Hoewel ik de inrichting een beetje op Starbucks vond lijken, vond ik de Surinaamse touch wel erg leuk.

Cannibale Royale, Handboogstraat 17a, Amsterdam

En de prijs voor beste burger OOIT, gaat naar Cannibale Royale. Samen met een vriendin at ik hier en ik nam een steak. De teleurstelling voor mijn keuze was van mijn gezicht af te lezen toen ik haar burger ‘Le Cannibale Royale’ zag, laat staan toen ik hem proefde!!! Een gestapelde toestand waar je u tegen zegt. En toen ik een stukje proefde….Oh Em Gee! Zo smaakvol en zó smeuïg, echt hemels!

cannibale royale burger

Bron foto: Facebook Cannibale Royale

Dit is echt het ultieme comfortfood en geloof mij, ik heb heel wat burgers gegeten, maar nog nooit zulk mals vlees in combinatie met deze smaken. ‘Le Cannibale Royale’ bestaat uit supermals rundvlees, zuurkool, gefrituurde uien, cheddar en een zoete barbecuesaus. Mijn steak was ook niet verkeerd hoor, maar eigenlijk niets bijzonders, vooral naast deze burger.

De frietjes en fried brocolli vond ik niets bijzonders, maar de pofaardappel daarentegen was wel superlekker. Mocht je in Amsterdam zijn en zin hebben in een extreem lekkere burger, ga dan zeker de ‘Le Cannibale Royale’  proeven, hij kost slechts €12,50.

BEAUTY

Dermolin producten

Zoals je weet heb ik een eczeemgevoelige huid, waar een lange tijd echt totaal niets meer voor werkte. Het ene na het andere product kon ik zo de prullenbak ingooien. Tot ik de tip kreeg voor Dermolin(*) producten die ik ten einde raad maar probeerde. Dermolin is een drogisterijmerk dat producten maakt voor de gevoelige huid zonder conserverings- middelen, parfum of parabenen.

review dermolin eczeem

Nu weet ik inmiddels dat all natural/parabeenvrije producten totaal niet beter hoeven te werken, dus ik was sceptisch om dit te proberen. Aan het einde van mijn zwangerschap was mijn eczeem zo erg geworden dat ik dit echt als allerlaatste product wilde proberen en daarna toch maar weer zou overgaan op hormonenzalf (wat ik heel lang al probeer te vermijden).

Na vier maanden dit te hebben gebruiken kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat mijn eczeem met 90% is verminderd. Ik heb geen jeuk meer en de plekken zijn ook veel minder. Mijn huid kalmeerde allereerst (eindelijk weg met die vreselijke jeuk!!) en herstelde zich heel goed. Dat zou kunnen komen door het middel Symcalmin® (een actief haverextract), dat bekend staat om je huid te kalmeren. Pentavitin herstelt de natuurlijke vochtbalans van de huid, zowel aan de oppervlakte tot in de dieper gelegen huidlagen. Deze twee ingrediënten zitten in alle Dermolin producten.

dermolin bodycreme

Wat ik wel lastig vind is om te zeggen dat alleen deze producten de oplossing zijn geweest of dat het ook een combinatie van factoren was. Ik ben immers niet meer zwanger en dat kan ook een rol spelen. Hoe dan ook vind ik Dermolin echt een aanrader als je eczeem of een droge, gevoelige huid hebt en je een niet al te duur product zoekt.

Ikzelf gebruik de dikke bodycreme (€10,95) voor eczeem in mijn gezicht en de bodymilk (€8,50) voor mijn hele lijf. Ook heb ik de Facewash aangeschaft en dit is echt een fantastische facewash die mij geen trekkerig gevoel geeft. Voor meer info over de ingrediënten en producten kun je een kijkje nemen bij hun webshop, of Dirx Drogist voor Dermolin.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi

Iets waar ik me soms best voor kan schamen, zijn mijn voeten. Ik heb helaas geen tijd (en geld) om elke week een luxe pedicure te laten doen en omdat ik voornamelijk dichte schoenen draag, doe ik niet veel aan voetverzorging.

Toch is eelt mij een doorn in het oog en erg sexy is het ook niet als je voet zo hard is dat je er iemand mee zou kunnen krabben….. Een tijdje geleden werd ik op een event uitgenodigd om een nieuw soort voetvijl, de Scholl Velvet Smooth Express Pedi, te komen uitproberen. Het is een automatische (oneerbiedig gezegd) voetvijl die op batterijen werkt en zo binnen no time mijn voet verloste van alle eelt.

scholl velvet smooth express pedi

Ik maak geen grap, binnen tien minuten deed ik waar ik normaal met zo’n vijl een half uur over doe en er een lamme arm aan over houd. Beetje nasty detail maar ik zag mijn eelt echt van mijn voet af vliegen! Ik raad je wel aan om dit in de badkamer of boven het toilet te doen, zodat je het een beetje netjes houdt, maar even serieus: dit is de beste voetvijl EVER!

Het apparaat kost €39, maar dan heb je ook wat en heb je geen lamme arm. Mijn goede voornemen is om dit nu wekelijks te doen, daarna in te smeren met een crème of het serum dat bij deze lijn hoort. Zo hoef ik dan alleen nog naar een salon om mijn nagels te laten doen. Scheelt tijd én veel geld!

scholl velvet smooth pedi express aan

Niet alleen ik gebruik dit ding nu, maar ook vriendlief vindt het een ideaal apparaatje. Om het netjes te houden heb ik wel twee aparte vijl-roller in gebruik, die kosten per twee stuks €16,99.

Op 26 en 27 juni is er een pop up event van Scholl in Amsterdam waar je in ruil voor je oude vijl een gratis pedicure met de Velvelt Smooth Express Pedi kunt krijgen. In de agenda van volgende maand zal ik hier nog een berichtje over plaatsen.

HUIS

Method Badkamerspray

method badkamerreiniger

Laatst was ik in de badkamer van mijn zus waar ik vol verbazing mijn eigen spiegelbeeld terug zag in elke tegel. Nou weet ik dat mijn zus net als ik niet bepaald een schoonmaakprinses is, dus ik vroeg me ineens af hoe haar badkamer zo schoon was? Ze vertelde me dat ze de ultieme luie schoonmaaktruc heeft gevonden: een ecologische badkamerspray die de tegels reinigt zonder dat je er met een schuurspons overheen hoeft.

method achterkant

Inmiddels heb ik de spray ook aangeschaft en ik kan je zeggen dat ik hem echt onmisbaar vind, hahah! Ik haaaaat de badkamer poetsen en dit is een kwestie van sprayen en klaar is Kees. Door de Powergreen technologie lossen zeepresten en vuil vanzelf op. Je kunt het gebruiken voor de douche, tegels, kranen, glas en in het bad. Ik heb het gekocht bij een grote Albert Heijn voor €3,89 (828 ml). Topuitvinding!

Ik hoop dat  je mijn amazing discoveries leuk vond. Heb jij een ultieme tip voor eten, drinken, huishoudelijke producten of beauty? Laat een berichtje achter in de comments!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

6 Comments

 • Reply Renova 14 mei 2015 at 3:15 PM

  Hi wat een super leuke post!
  Ik zat ook te denken om de expres pedi te kopen maar stelde het steeds uit. Mn eelt is ook niet om aan te zien.

  Die Surinaamse tent en die burger! Woaaw dat zag er heerlijk uit allemaal.

  Die badkamerspray kan best mijn oplossimg zijn voor al dat badkammerscrobben wat ook ik nooit met veel plezier doe.

  Aan deze post had ik echt veel!

  • Reply TGSBB 14 mei 2015 at 5:16 PM

   Thanks renova, dat ding voor de voet is zooo handig!

 • Reply Ingrid 14 mei 2015 at 4:15 PM

  Je kan ook luierzalf gebruiken voor je eelt. Je weet wel, tegen de rode babybillekes. Eerst je machientje gebruiken en dan de zalf !

  • Reply TGSBB 14 mei 2015 at 5:16 PM

   Aah goede tip!! Thanks!

 • Reply Astra 16 mei 2015 at 9:37 AM

  De badkamer spray is deze week in de aanbieding bij de ah! Thnx voor de tip!

  • Reply TGSBB 16 mei 2015 at 9:54 AM

   Woo handig!!! Dat is een hele fijne tip weer van jou! Ga hem gelijk inslaan

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.