City reports Home Travel

TGSBB goes New York: Diary dag 5 en 6

1 juni 2014

Alweer laatste dagen van mijn lang gedroomde trip naar New York! Wat zijn de dagen gevlogen in deze superdrukke stad. Tot nu toe heb ik ontzettend veel gezien en gedaan, meer dan ik eigenlijk had durven hopen. In de eerdere diaries kon je lezen hoe Dag 1 & 2 en Dag 3 & 4 zijn verlopen. In deze diary laat ik je weten hoe dag 5 en dag 6 zijn verlopen.

DAG 5

De dag begon ontzettend heet, maar liefst 29 graden zag ik op de weersvoorspelling. Wat is nou een betere manier van afkoeling dan shoppen in een typisch Amerikaanse winkel waar de airco’s altijd op stand Antartica staan? In de ochtend gingen we daarom eerst richting Century 21, het designer-koopjes shop walhalla van New York. Hier vind je die Celine jurk voor slechts een schijntje van de originele prijs. Een bril van Gucci voor 50 dollar? Yep, dit is hét adres.

century 21

Toen ik in de enorme winkel stapte zag ik dat er een Primark gevoel heerste, winkelmandjes op wieltjes in een kledingwinkel voorspellen altijd de graaieritus van de shoppers. Ik sloeg de afdeling van de zonnebrillen maar over, omdat ik net (bummer) een nieuwe zonnebril had gekocht. Mijn vriendin tikte er een chique Michael Kors op de kop voor slechts 50 dollar! Ik heb een uur op de dames afdeling gewinkeld en er slechts twee tops gekocht voor 60 dollar, eentje van Maison Scotch  en de ander van een voor mij onbekend merk. Mocht je hierheen gaan, twee tips: 1: zet je verstand op nul qua drukte, maar zet je verstand op verstandig bij elke aankoop. Ik zag dat mensen hun mandjes echt vol laadden, terwijl de kleding weliswaar goedkoper is, maar alsnog duur voor de gemiddelde mens. Trap dus niet in die alles-is-afgeprijsd-dus-ik-koop-maar-raak-valkuil.  Mijn 2de tip is: pin van te voren genoeg geld, want je kunt er alleen cash of met creditcard betalen.

Na deze kleine shoppingspree besloten we de Brooklyn bustour te doen. Brooklyn is een ‘borough’ van New York en is verbonden met New York door de Brooklyn Bridge.
 photo 1collagebrooklyn_zpsb05babda.jpg
 photo 8juniorsrestaurant_zpsc5310580.jpg
 photo 5barclayscenter_zpsbd04900c.jpg

De tourguide op onze Brooklyn tour was José, een Puerto Ricaanse man die zo hard sprak dat ik daarna een piep in mijn oren hoorde.
 photo 4schreeuwlelijkegidsjose_zpsb2d0aa4b.jpg
Door zijn geschreeuw heb ik echter wel het hele Brooklyn verhaal kunnen volgen en dingen kunnen horen die ik eerder niet wist, zoals dat veel rijke families in Brooklyn woonden. Ook reden we langs de befaamde Lombardi Pizzeria, waar Jose wist te vertellen dat men gemiddeld vier uur in de rij staat voor een pizza. Dat moet echt een DAMN lekkere pizza zijn!

 photo 7brooklynlibrary_zps2509b310.jpg
Hier zie je de befaamde Brooklyn bibliotheek waarvan de ingang een open boek is. Heel mooi en ontzettend sierlijk. Bij deze bibliotheek maakten we een ongeoorloofde stop bij een oom van hem, zodat iedereen drinken kon kopen. Had hij even handig geregeld (lees: extra inkomsten). Wat ik soms irritant vind van de tourguides is dat ze heel erg vaak fooi vragen en dit echt benadrukken.  Je hebt voor een kaartje al 60 dollar betaald en als je dan elke tourguide die je tegenkomt ook nog fooi moet geven, kom je zo op 75 dollar voor alles bijelkaar.

Hoe dan ook, de Brooklyn tour is erg leuk om te doen, vooral als je ergens anders in de stad verblijft.

 photo 9newamsterdam_zps1e2f87e4.jpg
Eenmaal terug in de stad kwamen we langs een aantal mooie gebouwen.
 photo 10lawandordergebouw_zps6183c623.jpg
Herken je dit bovenstaande gebouw?? Het is het gebouw van de rechtbank van Law and Order SVU.
 photo 11ikvoorlawandordergebouw_zps18533b86.jpg
Ik kijk die serie zooo vaak en het was zo gaaf om op die trap te lopen waar detectives Benson en Stabler met officier van justitie Casey Novak napraten over hun ‘case’.

Naast dit gebouw staat ook het slavenmonument.
 photo 12slavernijmonument_zpsb52555ae.jpg
Ik heb deze foto op een ongelukkig moment genomen, net toen dat meisje op de foto in de fontein wilde duiken (heb je haar gespot linksonder?) Whoopsiee!

 photo 13elfcosmetics_zpse26fc041.jpg
Hierna ging ik naar Elf Cosmetics, waar je goede kwaliteit kwasten en make-up kunt kopen voor een prikkie.
 photo 13elfcosmeticsaankopen_zps4072886b.jpg
Ik kocht er bovenstaande producten voor 22 dollar!

Daarna kwamen we even bij in de Starbucks waar ik deze Oprah Chai Tea van Teavana zag.
 photo 14oprahchaitea_zpsb95769fa.jpg
Ik ben gek op Chai en op Oprah, maar heb hem niet genomen omdat ik toen al veel te veel had gedronken. Volgens mij was de Oprah Chai wel heel populair.

Op weg naar de volgende bus zag ik dit bordje:
 photo 15bordjelievergeentouristen_zps11ef1a10.jpg
Geen toeristen toegestaan na dit punt. Ik vroeg me daardoor (als toerist) juist af wat er zich na dat punt bevond. Een bord dat lekker averechts werkt dus.

 photo 16longisland_zps033ff7db.jpg
In de volgende bustour die we pakten kwamen we langs de skyline van Long Island, wat ik alleen ken van de cocktail Long Island Ice Tea.

 photo 17collagedowntown_zps02128e10.jpg
We kwamen in deze tour ook langs the Rockefeller Center en de befaamde Magnolia Bakery. Helaas was ik te laat met uitstappen, dus heb ik helaas geen echte Sex and the City cup cake kunnen eten.

Wat ik wel heb kunnen eten is een typisch Amerikaanse pizza punt bij Amadeus.
 photo 18pizzaeten_zps3a059120.jpg
Vooral de margarita punt was echt verassend lekker. Simplicity en greasy is soms net wat je nodig hebt.

Alsof we nog niet genoeg in de bus hadden gezeten, besloten we lekker out of the blue ook de nighttour te doen. De nighttour doet een deel van Brooklyn en downtown Manhattan en dit leek ons wel mooi met de verlichting.
 photo 24nachttour_zps495ee7cd.jpg
 photo 23enormereclame_zpscf82c33c.jpg
De tour startte op Times Square waar ik dit enorme bord met deze handsome guy zag. Fietfieuww! Achteraf gezien had deze tour voor mij niet gehoeven, omdat we al naar Brooklyn waren geweest en de Downtown tour ook hadden gedaan. Ik had gehoopt dat de bus ook het uptown gedeelte zou doen, maar dat bleek helaas niet het geval.

Na de tour besloten we nog even bij de Walgreens op Times Square te winkelen, omdat ik had gezien dat je bij Walgreens en Duane Reade twee Sheamoisture voor de prijs van 1 kon halen. Daar had ik wel oren naar. Helaas was de Curl enhancing smoothie op.
 photo 25beautywalgreens_zps31ee78d6.jpg
Genoeg make-up keuze voor de gekleurde vrouw!

 photo 26aankopenwalgreens_zpsc6430c3d.jpg
Toch liet de make-up voor wat het was en ging ik er weg met een masker en de conditioner van Shea Moisture. Ook kocht ik de Dry Kwik nagellak van Sally Hansen en een deodorant van Speedy Stick, waar ik al zoveel over had gelezen.

Op weg naar huis in de metro heb ik deze keer geen vieze mannetjes gezien, maar misschien kwam dat doordat ik zat te slapen. Het was dan ook extra lekker om thuis te komen, een koele douche te nemen en heerlijk mijn bed in te duiken.

DAG 5

Helaas kwam van dat heerlijke slapen niet veel terecht. Mijn vriendinnetje schrok in het midden van de nacht wakker omdat ze dacht dat ze iemand in de huiskamer hoorde. YIKES! Ik schrok weer wakker van haar, omdat ze uit bed sprong en ging kijken. Er was gelukkig niemand, maar ze dacht dat ze iemand met stoelen hoorde schuiven. Lekker creepy dus en ik lag daardoor een uur met een bonzend hart wakker om te kijken of ik wat hoorde. Gelukkig viel ik daarna wel weer in slaap.

 photo 2sapgehaald_zps50c7ef73.jpg
Ik weet niet of het aan onze geradbraakte nacht lag maar toen ik wakker werd was ik ontzettend moe. Zelfs na het halen van deze powersmoothie (spinazie, gember, wortel en ananas) in onze buurt-juiceshop, werd ik niet alerter.

 photo 1wittefixie_zps231767f4.jpg
Onderweg naar de metro had ik nog wel oog voor deze gave geheel witte fixie, die mooi afstak tegen die paal.

Die dag wilden we naar Coney Island, maar omdat we blijkbaar heel slaperig waren misten we onze overstap halte. Uiteindelijk besloten we bij Brighton Beach uit te stappen en een stuk te lopen.
. photo 3brightonbeach_zps125d2a3d.jpg
We kwamen in een soort Russische buurt terecht met veel ouderen. Het was wel gaaf om het strand te zien, maar zelfs de zilte zeelucht maakte ons niet actiever. We waren zo ontzettend sloom en daarbij was het ook nog eens heel benauwd weer.

 photo 4nycaquarium_zps82542c41.jpg
Bij het NYC Aquarium toch nog een actief moment eruit weten te persen.

Eindelijk kwamen we bij Coney Island, een ouderwets pretpark.
 photo 5cooneyislandcollage_zpsd9a89a9c.jpg
Nou bleken mijn vriendinnetje en ik op dit gebied geen match te zijn. Zij wordt al misselijk bij het zien van de attracties en ik ga het liefst in de meest debiele achtbaan. Uiteindelijk sloten we een compromis om frietjes te eten in het park en lekker te wandelen. De freakshow  (zie rechter foto) was gesloten, dit had mij wel een aparte bedoening geleken zeg!

 photo 8grimaldi_zps95f32702.jpg
En zie hier de Grimaldi pizzeria, ook een New Yorks pizza-fenomeen. Helaas had we net de compromisfrietjes op en kon ik niet nog een pizza naar binnen werken.

Omdat ik nog een Walgreens wilde bezoeken besloten we naar die in Brooklyn te gaan, lekker dichtbij dachten we. Wisten wij veel dat het vijf kilometer lopen was? Helemaal uitgedroogd en uitgeput kwamen wij aan bij de Walgreens waar ik gelukkig alle Shea Moisture producten vond ik zocht. Ook kocht ik een moisturize milk van As I Am en de Curly Curl Cream van Taliah Waajid. Reviews volgen gauw!

 photo 9sapjedrinken_zps3c02d35a.jpg
Hierna konden we echt wat energie gebruiken, dus doken we deze Healthy Juice Bar in.
 photo 10smoothiepeanutbutter_zps10ac294b.jpg
Mijn vriendin nam een smoothie met banaan, sojamelk en pindakaas. Iets dat ik niet gauw zou kiezen, maar het was zo lekker!

11 ik voor brooklyn map
Nog even op de foto met de Brooklyn map.

De laatste energie perste ik eruit om mijn andere verslaving te voeden: popcorn!
 photo 12garretpopcorn_zpsf3c4d917.jpg
Houd je van popcorn dan moet je zeker naar Garretts. Zij verkopen allerlei aparte smaken, zoals popcorn met gekarameliseerde cashewnoten of met kaas-uien. Ik kocht een mix van zoute butter popcorn en caramel popcorn, goddelijk lekker.

Daarna wilde ik even snel de Macy’s in om bij de MAC corner een nude lipstick te kopen. Nou moet ik zeggen dat ik gek ben op de producten van MAC maar ik de winkels niet altijd even fijn vind. Op de een of andere manier is het vaak druk en staat de muziek erg hard. Deze MAC in Macy’s sloeg werkelijk alles. Er waren acht MAC artists, waarvan er vijf met elkaar stonden te kletsen achter de toonbank. Ik dacht eerst dat ze ergens mee bezig waren, dus wachtte ik netjes. Na twintig minuten vond ik het wel welletjes en vroeg ik aan een dame of ze mij kon helpen met de lipstick. Toen wees ze naar het schap met de lipsticks en zei dat ik daar moest zoeken. Schandalig gewoon! Toen ik uiteindelijk mijn keuze had gemaakt, pakte zij mijn lipstick en deed daar een briefje met haar naam op. Ik was zooo pissig! Dertig minuten om één lipstick te kopen en dan wel provisie innen. Ik raad niemand aan om deze MAC te bezoeken. De MAC op JFK airport is rustiger en minder hyper. Dan krijg je tenminste service voor het geld dat je betaald.

 photo 13maclipstick_zpsd06c7711.jpg

Hoewel ik erg blij was met mijn lipstick, vond ik dit een dag die ik gauw wilde vergeten. De enorme hitte, de enorme moeheid en alle indrukken van de stad leidde ertoe dat ik om 21:30 al gebaad en wel in mijn bed lag.

En dan is het New Yorkse avontuur ineens voorbij :-(( Ik heb een leuke vakantie gehad, maar ik moet zeggen dat ik toch iets te hoge verwachtingen had. Afgezien van de geweldige en goedkope make-up en haarproducten vind ik dat Amsterdam eigenlijk ook hartstikke leuk is als stad en bijna niet onder doet voor New York. Ik heb heel lang gekeken naar New York als dé stad der steden, maar als ik er zo op terug kijk, komt dat meer door het beeld dat ik van de series heb gekregen. Helaas, tegen alle verwachtingen in, is dit niet mijn lievelingsstad geworden. Of misschien ben ik daarvoor te kort gebleven? Who knows?

Als afsluiting van mijn New York trip zal ik nog twee posts schrijven over mijn ultieme NYC tips en een shoplog maken over alle producten die ik heb gekocht. Ik hoop dat jullie alle diaries leuk hebben gevonden en dankjulliewel voor de leuke berichtjes!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

5 Comments

 • Reply Delia 12 juni 2014 at 12:41 PM

  Diaries waren leuk!. Ik ben erg benieuwd naar je shoplog want hoop ook naar New York te gaan dit jaar.

  • Reply TGSBB 12 juni 2014 at 1:06 PM

   Thanks Delia! Ja die komt er zeker, want ik heb zooo scandalous veel geshopt!

 • Reply Patricia 13 juni 2014 at 8:26 PM

  Erg leuk om je avonturen in New York te lezen. Ik ben vorig jaar geweest en ga in juni weer. Ik ben zeer benieuwd naar je NYC tips. Hopelijk kan ik die nog lezen voordat ik naar New York ga.

  • Reply TGSBB 13 juni 2014 at 9:36 PM

   Graag gedaan Patricia, wanneer ga je als ik vragen mag? Ik doe de tips volgend weekend online denk ik. Hoop dat dat voor jouw reisdatum is! Groetjes tewa

 • Reply Patricia 17 juni 2014 at 5:09 PM

  Sorry, ik ga in juli ipv juni. Ik vertrek op 23 juli. Ik zie je tips graag tegemoet Tewa.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.