City reports Home Travel

TGSBB goes New York: Diary dag 3 en 4

26 mei 2014

Alweer dag drie en vier van mijn trip in New York! Inmiddels is mijn beeld van de stad iets meer stabiel en helder geworden en kan ik zeggen dat ik eindelijk heb mogen beleven wat echte Amerikaanse Southern soulfood is. Benieuwd naar wat ik op dag drie en vier heb meegemaakt in New York? Lees gauw verder!

 photo 1loveisinthefence_zps6267ea3b.jpg
Op dag drie wilden we lunchen bij Amy Ruth in Harlem, een bekende plek om waffles and chicken te eten. Harlem is een leuke buurt waar je veel Afro Amerikanen ziet en veel van de mixen van Afrikaanse culturen terug kunt zien. Het is sowieso een leuke mix tussen echt Amerikaans en Afrikaans. De mensen in Harlem zijn vriendelijk en nooit te beroerd om je de weg te wijzen of je te helpen. Op weg naar Amy Ruth kwam ik dit mooie hek tegen met een hartje. Guess you can find love everywhere!!

 photo 2friedchickenharlem_zps091cd58e.jpg
Door heel Harlem kom je op veel plekken fried chicken tegen, bijna een overschot! Heel eerlijk is dit ook in het gewicht van de mensen terug te zien. De porties die je hier krijgt zijn veel groter dan wat wij in Nederland gewend zijn. Dit geldt voor koffie maar ook voor een portie wafels. Nederlanders eten er ‘gewoon’ één, Amerikanen eten er twee tot drie, met gebakken kip. En boter. En maple syrup.

 photo 3malcolmshabazzmarket_zps324d88ec.jpg
 photo 4manmaaktkunstmalcolmshabazz_zpsd4dd4cf6.jpg
 photo 5sheamangobuttermalcolmshabazz_zps6f16a427.jpg
 photo 3malcolmshabazzkleding_zps4bdf46ff.jpg
Iets verder kwamen we ineens de Malcolm Shabazz Harlem’s market tegen. Een hele leuke markt waar je allerlei textiel met Afrikaanse prints kunt kopen die je ter plekke kunt laten vermaken door een kleermaker. Ook verkopen ze hier rauwe shea en mango boter in enorme potten voor nog geen 5 dollar!!! Heerlijk!

 photo 6amyruth_zpsd0382408.jpg
 photo 7collageamyruthcompleet_zps651a3ae7.jpg
Niet veel verder kwamen we bij Amy Ruth waar ik dan eindelijk de chicken and waffles at!!! De portie was HUGE!! Echt zo ontzettend veel. De kip was precies waar ik op had gehoopt, lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. De wafel was ook ongekend lekker! Alles spoelde ik weg met een huisgemaakte Southern lemonade. Al met al vond ik het niet supergoedkoop. Als je tax, service erbij optelde kwam ik op 20 dollar!!

 photo 11naturalhairsalonharlem_zps526a21f8.jpg
Onderweg kwam ik deze Natural Hair salon tegen, waar je voor een knipbeurt al gauw 110 dollar (ex tax en service) betaalt. Jeetje zeg…kappers zijn hier ook best aan de prijs. Ik vraag me af waar dat aan ligt? Je moet sowieso altijd eerst een bezoek beginnen met een hairconsult (a 60 dollar) en daarna kun je kiezen voor de tweede behandeling. Knippen, kleuren of noemt het op. Je kon hier ook de beroemde Devacut krijgen, die kostte hier 140 dollar (ex tax en service).

 photo 12sneakerskopen_zpsf913adf6.jpg
 photo 13mijnjordans_zpsabf0f452.jpg
Na mijn buikje Amerikaans vol te hebben gegeten stuitte ik op een Nike winkel. Oh Em Geeeee, wat zijn Nikes hier goedkoop! En wat een keuze!! Ik ging er weg met dit simpele paar Air Jordans voor 80 dollar. Ze lopen super en passen bij veel van mijn kleding.

 photo 14voorhetapollo_zps663116b4.jpg
In de avond aten we met een groep meiden en mijn twee zusjes bij Nanatori in Brooklyn, het favoriete sushi restaurant van blogger Taren Guy.

 photo 15collagesushinanatori_zps4a7bf371.jpg
De sushi was echt enorm!! Aan één rol zou je genoeg hebben per persoon. Ik nam de resterende sushi mee, heel Amerikaans in a doggy bag.

Daarna besloten we met de hele groep naar Times Square te gaan. Onderweg in de metro kwam er een man verdacht dicht naast me staan, en hij raakte steeds iets dichter bij. Ik zat op de stoel naast hem en toen ik naar hem keek, zag ik dat hij zijn piemel uit zijn broek had getrokken en zichzelf aan het aftrekken was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OHHHHH MYYYY GOOOOOOOOODDDDD. Ik ben direct opgestaan en heb hem een hele kwade blik gegeven en vervolgens mijn jas met een hygienisch doekje afgeveegd. Hij had me nergens aangeraakt maar het op die manier bekeken worden al zooo ontzettend vies. JAKKESS!

 photo 17timessquaredrukte_zpsd382599c.jpg
Afgezien van de psycho, merk ik trouwens dat er toch best veel psychisch verwarde mensen hier zijn. Ook ben ik uit een andere droom geholpen: ik wil NIET meer in New York wonen. Ik dacht altijd dat dat een droom van mij was om hier te wonen, maar van wat ik zie en hoor, leven de mensen om te werken. Er is veel druk om het hier te maken en dat uit zich in bepaald gedrag van mensen. Dan geef ik toch de voorkeur aan Amsterdam, wat stads en toch dorps aanvoelt.

 photo 18holdthatcab_zpse6ec9409.jpg
Na de vervelende metro ervaring wilde ik even alles wegshoppen in de Forever 21 op Times Square die tot 2:00 ’s nachts geopend is!!! Maar na één afdeling kon ik nauwelijks meer een broek van een top onderscheiden, zo moe dat ik was. Gelukkig vond mijn vriendin het prima om richting huis te gaan en rond 23:00 lag ik te ronken.

DAG 3

 photo 1opwegnaarsylvia_zps137a8844.jpg
Omdat dag 2 nogal chaotisch verliep, besloten mijn vriendin en ik de ochtend iets apart van elkaar te doen. Ik wilde graag naar de Sunday Gospel brunch bij Sylvia’s Soulfood in Harlem en zij had hier niet zoveel trek in. Gelukkig brunchte ik niet in mijn eentje hoor, twee andere meiden die ik ken (die hier samen met mijn zusjes zijn) wilden heel graag mee naar de gospel brunch.

Het was echt zulk fantastisch lekker weer! Omdat ik iets te vroeg was, liep ik een klein stukje door Central Park, helemaal te genieten van het weer, de stad en het groen. Tot ik ineens recht naar beneden keek en een enorme dode rat zag liggen!!! Een stap verder en ik had erop gestaan!!!! Ik weet dat het overdreven is, maar ik schrok er zo van dat ik het uitgilde. Blijkbaar was ik grappig vermaak, want een hangoudje dat op een bankje zat, lag helemaal dubbel. Jammer dat ik zelf bijna plat ging van de schrik.

Onderweg naar Sylvia kwam ik ook langs allemaal kerken waar ontzettend mooi en vrolijk werd gezongen, echt als in die black movies. Na de kerk gaan veel mensen met familie brunchen en dan niet naar een toeristische spot als waar ik op weg naar was, maar gewoon thuis of in een voor ons onbekend restaurant.

Behalve gestoord (zie Dag 2), zijn ook veel mannen hier echt heel complimenteus. Als je op straat wandelt, krijg je vaak leuke opmerkingen, zoals “Hey, Gorgeous” of “I love your style!” Nederlandse mannen mogen dit naar mijn smaak wel iets vaker doen ;p

 photo 2sylviavoorkant_zps1da951ca.jpg
 photo 3sylviasoulfoodcollage_zps89d610c2.jpg
Eenmaal bij Sylvia’s kregen we een tafel en een mandje met biscuit-broodjes. Ik ken ze nog van de tijd dat Kentucky ze ook in Nederland verkocht. Helaas zijn ze ermee opgehouden (in Amsterdam tenminste).

 photo 8chickenmacncheesesylvia_zpsf0bfe544.jpg
Daarna bestelde ik fried chicken met Mac ’n cheese en een bladgroente genaamd collard greens. De fried chicken was heeeeeeerlijk!!! De Mac ’n cheese was enorm machtig en de bladgroente leek op een Surinaamse groente die je tanden heel stroef maakt en ik vroeger altijd met zeer lange tanden at. Kan er even niet op komen hoe die heet.

 photo 4sylviasoulfoodgospel_zps5c7590cb.jpg
Toen ons eten werd geserveerd, begon de gospel. Op een gegeven moment kwam de zangeres onze kant op om te vragen waar we vandaan komen. Wij riepen heel enthousiast: “Amsterdam, Holland!” En de rest van de aanwezigen begonnen helemaal te klappen toen de zangeres zong: “We’ve goooooot Hooooooo-laaand in the house!!!” *gospel voice* De gospel was ontzettend leuk, heel opzwepend en gezellig. Je zit dan met je tafel aan de grits, mac ’n cheese en fried chicken en zingt met z’n allen mee met de gospel. Echt heel gaaf! Ik vond het eten al met al lekker maar wel echt absurd duur, ik was 30 dollar (incl tax en fooi) kwijt!

 photo 10brooklyn_zpsf6a68044.jpg
Hierna sprak ik weer af met mijn vriendin, waar we naar de Smorgasburg Market in Brooklyn besloten te gaan, waar je veel kraampjes met eten en drinken hebt. Dit was echt te gek! Dit deel van Brooklyn is sowieso een droombuurt! Prachtige straatjes met veel bomen en sierlijke huizen. Je zou bijna vergeten dat je in een enorme stad bent als je hier woont. Als ik nog een keer naar New York zou gaan, zou ik eventueel in dit gedeelte van Brooklyn willen verblijven. Het was slechts één halte van Wall street en enorm gezellig.

 photo 12brooklynsmorgasburg_zps4765d533.jpg
Ik vond de Smorgasburg Market vergelijkbaar met de Sunday market of de Swan market. Heel low-key, wel enorm duur en lange wachtrijen.

 photo 12collagesmorgas_zps373e7fce.jpg
 photo 12collagesmorgasburg2_zpsa202c84f.jpg
 photo 12collagesmorgasburg_zps4fceb33a.jpg
Ik heb er een heerlijke handmade slushpuppy gedronken, een paar happen fish and chips gegeten en een schaafijsje met pruimen-mint siroop.

 photo 11ikvoordenycskyline_zps00b4cbf5.jpg
Aan het einde zaten we heel gemoedelijk aan het water in de zon waar we de skyline van New York konden zien. Ondertussen zette mijn gekke vriendin haar Lambada-nineties muziek op. Echt genieten en keihard meezingen!

 photo 14collagesephora_zps9e4f2c6e.jpg
In de tussentijd dook ik even de Sephora in, om een product van NARS voor een vriendin te zoeken. Dit was helaas wéér uitverkocht, maar de verkoper (die overigens blauwe glitter wenkbrauwen had) wilde me wel graag helpen met een concealer of foundation. Ze hebben een meetapparaat waar ze je skintone meten, zodat je voor elk merk jouw exacte kleurmatch kan uitzoeken. Ik wist van gekheid niet waar ik moest kijken?! Vaak heb je met een beetje geluk één schap waar je als donkere vrouw terecht kunt, maar in Amerika heb je echt zooooooveel keus! Gewoon dezelfde keuze als elk andere vrouw. Zo zouden de make-up schappen eruit moeten zien! Ik ben er uiteindelijk weggegaan met een foundation van Bare Minerals, de Anastacia brow pommade, een brow pencil en een lippenbalsem van Sephora.

 photo 13meatpackingdistrict_zps3402e269.jpg
Omdat we best veel hadden gelopen, wilden we terug naar Downtown, naar het Meatpacking District, om daar even op een terrasje te zitten. Op de weg erheen kwamen we allerlei spa’s tegen en besloten we een 30-minuten voetenmassage te nemen. Helemaal bijgekomen zijn we bij de Cookshop gaan eten. We deelden een salade en een mezze plateau, op zich gewoon lekker.

Na deze warme dag was het tijd om weer terug naar huis te gaan. Lekker slapen en ons voorbereiden op de laatste twee dagen. Vandaag gaan we naar Century 21, ga ik eindelijk haarproducten shoppen en gaan we burgers en fries eten bij de Shake Shack. Hope you enjoyed this diary!!

Love from New York!!!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply Carla Muller Tafleur 26 mei 2014 at 8:26 PM

  Kijk! Twit: dat krijg je wanneer zomaar een wild vreemde (viezerik!!!!) Naast je komt zitten. Wat een prachtig e ervaring en zoveel mooie verhalen vanuit NY. Groetjes en tot over een aantal dagen. Je ouders.

 • Reply Mwg 26 mei 2014 at 10:17 PM

  Leuk!!!
  Wat erg! Een gast die zich aftrekt in de metro ..Bah!

  Maar verder heb je echt een leuke planning hoor! Ben benieuwd naar je volgende verslag!

  Kussiess.. Enjoy!

  • Reply TGSBB 27 mei 2014 at 4:21 AM

   Jaaaa echt afgrijselijk!! Afgezien van dit incident is t heel leuk!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.