City reports Home Life Lifestyle Travel

TGSBB goes…Parijs: Wat ik wil doen in Parijs

19 maart 2015

Het is bijna zover!! Met een groepje mede black bloggers/vriendinnen ga ik aanstaand weekend naar Parijs om de Natural Hair Academy te bezoeken!! De stad van de liefde, elegantie, croissants maar toch zeker ook  van de naturalistas! De natural hair community is er erg groot, dus naast dat ik heerlijk wil eten en shoppen, wil ik ook kennis maken met deze Franse community. Dit is mijn to do lijstje qua eten, shoppen en bezienswaardigheden:

FOOD:
creme brulee parijs

Rose Bakery (46 rue des Martyrs)

Tout le hipsters du Paris zitten elke zondag bij Rose Bakery te brunchen. Dit tentje is hip en happening! Ik geloof dat je gerust hier een uur kan wachten op een tafel, maar de lekkernijen beloven zoveel goeds, dus dat heb ik er voor over.

Breizh Cafe (109 rue Vieille du Temple)

Heerlijk authentiek Frans bistro eten doe je in Le marais doe je bij Breizh Cafe, zoals gebakken camembert, steak tartare of een heerlijke creme brulee. Ik kan niet wachten!!!

Miss Ko (49, Avenue Georges V)

Ik las dat dit de beste Japanner zou zijn van Parijs, of in ieder geval de meest verse. Ook sushi vind ik always a good idea, dus hier sta ik zeker voor open.

Derriere (69, rue des Gravilliers)

rest derriere 2Deze tip kreeg ik van een vriendin die veelvuldig naar Parijs gaat. Hier at zij een goddelijk Frans 2 gangen diner voor maar €25. Superlekker en betaalbaar, I like. Op de foto hierboven zie je linksboven hun klassieker ‘Ile Flottant’.

Frenchie (to go) (5 -6 Rue du Nil)

Hotter dan hot is het restaurant Frenchie, dat zo populair is dat er nu ook een lunch/to go versie van is opgezet: Frenchie to go. Als ik de lovende reviews moet geloven is de lunch geweldig en de brownies to die for!

Macarons Laduree (21 rue Bonaparte)

Je kunt Parijs niet verlaten zonder je te vergrijpen aan de superbekende en zalige macarons van Laduree. De winkels van Laduree zitten op diverse locaties, zoals op de Champs Elysees maar ook in wijkjes zoals Saint Germain. Je kunt er ook (duur) eten, maar ik vrees dat ik er alleen heen ga voor de macarons.

SHOPPING:

Sephora store

Deze mega beauty store zat tot voor kort ook in Nederland, maar is helaas weggegaan. In Frankrijk zit hij nog volop. Hoog op mijn make-up wishlist staan de Nars blushes, Too Faced Melted Lipsticks en de Anastacia Lip paint. Ik voel mijn portemonnee nu al branden…

WOMB babystore (93 rue Reaumur)

Ik kan Parijs natuurlijk niet verlaten zonder iets moois te hebben gekocht voor mon petit bebe! Volgens een vriendin was dit echt dé leukste babywinkel die ze ooit had gezien, met te gekke en betaalbare baby-en kinderkleding. Ik ben benieuwd.

rest derriere

MUJI (91 Rue du Faubourg Saint-Antoine)

De Japanse versie van onze Hollandse Hema zit ook in Parijs. Dit is zo’n gave winkel met dingen die je eigenlijk niet direct nodig hebt maar op de een of andere manier toch altijd van pas komen.

Aroma-zone (Rue de l’ecole de Médecine)

Als je net als ik gek bent op natuurlijke verzorging is dit dé place to be. Ze verkopen er homemade organic beautyproducten voor een hele mooie prijs.

To Do:

Wandelen langs de Seine

seine parijsNiets is zo romantisch als een wandeling langs de Seine, hopelijk heb ik hier tijd voor gezien mijn enorme eetlijst.

Experimental cocktail club (rue Saint Sauveur 37)

Zoals de naam al verklapt is dit een experimentele cocktailbar. Ik verwacht dus geen standaard margarita maar echt top cocktails die tot op de druppel perfect zijn. Heerlijk om eens weer als vanouds een cocktailnight te houden!

Maisons de Thé Mariage Fréres (90 rue de montorgueil)

theehuis parijsIn Le Marais zit dit prestigieuze theehuis dat ontzettend veel thee verkoopt van de allerbeste kwaliteit. Als echte theegek kan ik niet wachten om deze zaak binnen te lopen en een aantal zakjes prachtige thee in te slaan.

Dit was mijn Parijs wish list, heb jij nog tips voor mij? Let me know in de comments!!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Rowan 19 maart 2015 at 10:49 AM

  Hahaha! Hoe gaan we dit ooit redden?! Maar ik ben helemaal down for this! Camera’s in de aanslag, en wat mooie kiekjes schieten, maar vooral Zhe FOOD!
  Tot morgen xx

  • Reply TGSBB 19 maart 2015 at 9:58 PM

   gurrrlll, dit wordt een challenge van jewelste ;P

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.