Beauty Events Haar Home Lifestyle

TGSBB meets Taren Guy PART ONE!

28 oktober 2013

‘Luv and Learn Your Hair’ is de naam van de workshop van de populaire natural hair vlogger Taren Guy. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober vond het Pearl Event plaats waar de workshop werd georganiseerd door Natural Black Hair. ThisGirlSBlackBook was erbij als panellid en kon erna nog even één op één kletsen met Taren.

Taren Guy TGSBB interview

Als je haar social media kanalen volgt, weet je al dat ze prachtig haar heeft, vier kinderen  en heel Amerika doorreist voor haar LLYH-tour. Taren had ThisGirlSBlackBook zoveel te vertellen dat je vandaag deel 1 kan lezen van het interview, waarin ze vertelt waarom haar ontslag als visagiste een geluk bij een ongeluk was, wie haar inspireerde en wat ze vindt van Nederlandse naturalista’s.

De start van een natural hair revolutie

Taren Guy is sinds 2009 de absolute koningin van de natural hair vlogs. Best bijzonder voor een dame met een degree in social work die na college als visagiste aan de slag ging bij MAC. Daar raakte ze voor het eerst geïnspireerd door natural hair toen ze een klant had met een prachtige bos afrokrullen. “Toen mijn contract bij MAC niet werd verlengd, had ik ineens een heleboel tijd over. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, wilde ik actief blijven.” Niet lang daarna begon Taren naar video’s te zoeken op YouTube om zelf een afro te creëren en zocht ze naar haaradvies voor kroeshaar. Omdat ze dat niet kon vinden, besloot zij de video’s zelf maar te maken. “Zo begon mijn eigen natural hair journey.” Binnen een paar maanden groeide haar subscriber-aantal tot enkele duizenden. Een YouTube-celebrity was geboren!

Taren heeft een bubbly persoonlijkheid, dat merkte ik niet alleen tijdens de workshop, maar ook toen ik haar interviewde. Het is leuk om te zien dat ze altijd zo is geweest:

Hierboven zie je een van Taren’s eerste vlogs, waarin je ook ziet dat ze nog steil haar heeft en een product wil gebruiken voor krullen. In het filmpje legt ze uit dat ze de perfecte krul wil krijgen, zoals vele dames. Tijdens de workshop vertelde ze hoe dat haar frustreerde en ze het gevoel had van de ene ‘haargevangenis’ naar de andere te zijn overgestapt. Eerst bracht ze elke twee weken vele uren door bij de kapper om haar haar te laten relaxen en stylen, en als natural was ze obsessed met de perfecte krul en no frizz. Tot ze besloot haar haar te accepteren zoals het is, iets dat ze tijdens haar Luv and Learn Your Hair workshops ook probeert over te brengen aan anderen.

Inspiratie en empowerment

Tegenwoordig inspireert Taren wereldwijd miljoenen vrouwen die naturalista zijn of middenin de overgang zitten van gerelaxed naar onbehandeld haar. “Toen ik jong was, had ik niet echt een celeb die mij inspireerde. Degene die dat wel altijd deed, is mijn moeder. Zij was een sterke en veerkrachtige vrouw (Tarens moeder overleed in 2005 aan kanker). Ik heb zo ontzettend veel van haar geleerd. Hoewel het niet mijn doel is geweest om anderen te inspireren toen ik begon met vloggen, ben ik oprecht blij dat ik andere vrouwen ook dingen kan leren. Eigenlijk ben ik ermee begonnen zonder een duidelijk doel voor ogen. Ik was gewoon mezelf en ik leerde door mijn eigen natural hair journey veel over kroeshaar. Opeens dacht ik bij mezelf, als ik er zoveel over leer, dan kunnen anderen dat misschien ook. Daarom wilde ik het graag delen; niet als expert maar als gewone naturalista.”

taren workshop

Als je wel eens een vlog hebt gezien van Taren, dan weet je hoe toegankelijk haar video’s zijn. Taren praat tegen de camera alsof ze iets vertelt aan een goede vriendin: wat ze meemaakt in haar leven of welk product ze nu weer heeft getest. Ook in real life komt ze oprecht en open over, bijna alsof ik haar al jaren ken. “Sinds ik begon met vloggen, ben ik heel open geweest. Ik liet niet alleen mijn ups zien maar ook mijn downs. Zo kreeg ik een vertrouwelijke, bijna vriendin-achtige band met mijn kijkers. Die band ontwikkelde zich steeds meer en dat inspireerde mij nog meer om open en vooral kwetsbaar te zijn naar mijn kijkers. Toen besloot ik om niet alleen haartips te delen, maar ook de dagelijkse dingen die ik in mijn leven meemaakte, zoals het verlies van mijn moeder of de obsessies die mijn autistische zoon weleens heeft. Ik wil mijn kijkers vooral empoweren op welk gebied dan ook: haar, beauty maar ook zeker als het gaat om levenslessen.”

Taren over Nederlandse naturalista’s

Taren is ook in Nederland een voorbeeld en inspiratie voor velen, zo bleek uit de vele positieve reacties op de Luv and Learn Your Hair workshop. Taren werd op haar beurt ook weer geïnspireerd door de natural hair community in Nederland: “Tot nog toe is deze hele ervaring in Nederland in één woord FANTASTISCH! Het komt op mij over alsof de Nederlandse naturalista’s veel haarkennis hebben én ook ontzettend trots zijn op hun natural haar. They really own it! Vooral zo blijven doorgaan dames!”

LLYH 1En in het kader van inspiratie heeft Taren nóg een boodschap voor Nederlandse naturalista’s: “Ik weet nog dat ik soms dacht: ‘oh, daar kom ik weer hoor, met mijn grote haar, misschien breng ik andere mensen in verlegenheid of denken ze dat ik alle aandacht wil trekken’. Maar serieus, als je de aandacht wilt trekken, moet je dat gewoon lekker doen! Laat je niet beperken door wat anderen van je denken of door wat jij vreest wat men over je zal zeggen. Do not let anyone dim that light!”

Verder lezen? Check deel twee van het interview: TGSBB meets Taren Guy PART TWO

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Bron foto’s: Taren Guy/Natural Black Hair

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

6 Comments

 • Reply Su 29 oktober 2013 at 7:27 PM

  Geweldig!! Heel goed geschreven!

  • Reply TGSBB 30 oktober 2013 at 10:50 AM

   Thanks Sucarscy!! Ze was superaardig 🙂

 • Reply Megisa 30 oktober 2013 at 9:34 AM

  Leuk interview!
  Echt een hele inspirerende vrouw.

  • Reply TGSBB 30 oktober 2013 at 10:50 AM

   Thanks!!!

 • Reply Gwendelien 3 november 2013 at 11:43 AM

  Heel goed beschreven!! You look so cute on that picture Tewetha 😀

 • Reply Dayna 22 november 2013 at 12:55 PM

  Super dag was dat 🙂
  Leuk Tewa!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.