Beauty Haar Home

TGSBB meets Taren Guy: PART TWO

31 oktober 2013

Ruim 400 geüploade video’s en meer dan 170.000 subscribers heeft natural hair vlogger Taren Guy sinds ze een paar jaar geleden begon met het documenteren van haar natural hair journey. ‘Luv and Learn Your Hair’ is de naam van de workshop die ze op 19 en 20 oktober gaf tijdens het Pearl Event in Utrecht. ThisGirlSBlackBook was als panellid bij de workshop georganiseerd door Natural Black Hair en kon erna nog even één op één kletsen met Taren. Vandaag lees je: TGSBB meets Taren Guy: PART TWO!

taren guy interview deel 2Eerder kon je TGSBB meets Taren Guy: PART ONE lezen waarin Taren onder andere vertelt waarom ze begon met het maken van filmpjes en ze tips geeft aan Nederlandse naturalista’s. In dit deel lees je hoe Taren haar ervaringen deelt met ThisGirlSBlackBook over de zakelijke kant van bloggen/vloggen en hoe ze haar werk en privéleven combineert.

 YouTubers en de bizznizz

Van de honderden video’s die Taren sinds 2009 heeft gemaakt, gaat een van haar meest bekeken vlogs niet over beauty of haar, maar over YouTubers en geld verdienen:

De vlog “The Ugly Truth about YouTube and Business”  was nogal controversieel. Er was destijds geen enkele vlogger/blogger die sprak over geld verdienen met wat vloggen, noch over het kennen van je waarde als vlogger/blogger. En laten we wel wezen, als vlogger/blogger heb jij natuurlijk een bepaalde waarde voor merken en bedrijven. Er komt een punt waarop ze willen dat je hun producten test, maar daar moet wel een financiële verdienste tegenover staan. Zeker wanneer je groter wordt. Toen dat dat bij mij gebeurde, nam ik een mediamanager in de hand. Erg fijn, want ik kreeg op een gegeven moment heel veel mail van bedrijven die graag gebruik wilden maken van mijn exposure. Ik zou waarschijnlijk veel te weinig hebben gevraagd voor zoiets dus ik ben erg blij dat mijn manager dit voor mij regelt.”

Een droom die uitkomt

Een mediamanager, miljoenen fans wereldwijd en zelfs worden ingevlogen naar Nederland. Het klinkt als een sprookje. “Het is een droom die uitkomt! Moet je me nu zien, hier in Amsterdam… ik bedoel Utrecht! Ik ben gewoon in Nederland, in Europa!

2013-10-20 17.20.34 Omdat ik niet echt een duidelijk beeld had over Nederland, was ik erg benieuwd naar hoe het hier zou zijn. Ik vind geweldig dat ik ook volgers heb in Nederland die me weleens een berichtje sturen. Sommige berichten waren zo enthousiast dat ik dacht: volgens mij zouden ze het wel leuk vinden als ik naar Nederland kom, haha!” En dat bleek ook zo te zijn: de eerste workshop georganiseerd door Natural Black Hair was uitverkocht en de tweede Luv and Learn Your Hair workshop op zondag zat ook bomvol met Nederlandse Taren Guy fans.

“Mijn carrière is zo snel gegaan en ik had nooit kunnen voorspellen dat ik met vloggen zoveel zou bereiken. Een jaar geleden had ik niet eens durven dromen dat ik nu in Nederland zou zitten met een Luv and Learn Your Hair  workshop. Ik kan me alleen nog maar meer verheugen op wat er nog gaat komen. Wie weet waar ik volgend jaar ben! Het leven brengt me op plekken waar ik nooit van had durven dromen.”

Balans privéleven en carrière

Naast haar carrière en de dromen die ze heeft, is Taren ook moeder van drie kinderen en heeft ze een vriend. Tussen alle drukte door houdt ze haar privéleven en carrière prima in balans. “In tegenstelling tot wat mensen verwachten, ben ik eigenlijk best vaak thuis bij mijn gezinnetje. Misschien zelfs wel meer dan vrouwen die een 9-to-5-baan op kantoor hebben. Ik kan me voorstellen dat mensen daar anders over denken, omdat ze mijn Instagram-account volgen en ik daar alleen foto’s laat zien van mijn werk. Ik kies er bewust voor om mijn privéleven met mijn gezin niet op mijn social media te plaatsen. Zo kan het overkomen alsof ik meer werk dan dat ik mijn kinderen zie. Maar als ik bijvoorbeeld in het buitenland ben, dan is dat meestal maar twee of drie dagen. ”

Hoewel haar gezin op de eerste plaats staat, vindt Taren het belangrijk om haar kinderen ook te laten zien dat haar passie voor haar werk haar zo ver heeft gebracht: “Ik probeer een goed voorbeeld voor ze te zijn. Niet alleen als moeder, maar ook door te laten zien dat ik hard werk. And last but not least: I’m chasing my dreams.”

Het eerste deel van TGSBB’s interview met Taren gemist? Lees hier TGSBB meets Taren Guy: PART ONE.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.