City reports Home Lifestyle Travel

TGSBB travels to: Antwerpen

22 mei 2014

Op nog geen anderhalf uur rijden van Amsterdam zit een van mijn favoriete  steden: Antwerpen! Ik ben er al veel keer geweest maar elke keer vind ik het weer een heerlijke belevenis. Deze keer ging ik met vriendin Tamara om een vriendin van mij te bezoeken die daar woont, Dieuwke. En wat hebben we ons weer volgepropt met friet, wafels en andere lekkernijen!! Lees het report hier:

tamara en ik antwerpen

Tamara en ik op weg naar Antwerpen in de trein. Ik heb haar leren kennen op mijn studie en sindsdien zijn we dikke vriendinnen gebleven. Dit was onze eerste trip weg!

 photo IMG_0020_zps845165aa.jpg
Hier zie je de hal van Antwerpen Centraal. Zo ontzettend mooi!

 photo IMG_0023_zps9a601b5c.jpg

Als ik in Antwerpen ben, moet en zal ik minstens één keer patat eten. Ik ben echt ontzettend patatverslaafd en in Antwerpen word ik als een junkie op mijn wenken bediend. De lekkerste friet at ik trouwens ooit in Gent, zucht. Dat was echt pure perfectie en ik zou gewoon terug gaan naar Gent puur voor die friet.

 photo IMG_0028_zpsf8321370.jpg
 photo IMG_0029_zps5c4a1887.jpg
Via Airbnb huurden we een schattig appartement voor €70 per nacht op het Zuid, de leukste buurt van Antwerpen. Het is een beetje als De Albert Cuyp in Amsterdam alleen dan chiquer. Maar qua gezelligheid, restaurants en bars zit je hier het beste.

Nadat we onze spulletjes hadden weggezet, doken we de stad in. Op het Zuid heb je geweldige boetiekjes, maar die zijn vaak wel iets prijziger. Wil je gewoon de Kalverstraat-vibe, dan zit je op de Meir goed. Hier heb je alle grote merken, zoals H&M, Zara, Forever 21 en zelfs een Hema.
 photo IMG_0066_zps0e7d1b4f.jpg
Op de Meir zit een soort shoppingcentrum, de Stadsfeestzaal. Hier ga ik altijd even naar de Cos, Urban Outfitters, Women’s Secret en Cortefiel.

 photo IMG_0030_zps4b71733e.jpg
Op weg naar de Meir kom je altijd veel leuke buurtwinkels tegen, zoals deze buurtbakker Goossens, zo berucht lekker dat er vrijwel altijd een rij tot aan buiten staan.

 photo IMG_0031_zps4c758d18.jpg
De winkel die ik elke keer bezoek is de Oliviers & Co delicatessenwinkel. Zij hebben de beste basilicum olie EVER! Dat maakt elk middelmatig gerecht instantly hoogwaardig! Ik sla altijd groots in en neem vaak ook voor mijn zus en vrienden deze olie mee als cadeau. Je vindt de winkel aan de Schrijnwerkersstraat 8.

 photo IMG_0034_zpsc41ab638.jpg
frituur no 1En dan was het ein-de-lijk tijd om mijn verslaving te voeden: FRIET!! Een van mijn favoriete is Frituur No. 1 aan de Hoogstraat 1. De een vindt het een touristtrap, de ander vindt het een geweldige frituur. Ik vind de friet inderdaad overpriced, maar zooo lekker! En ze zijn tot laat open, dus na het uitgaan kun je hier ook goed terecht. De meisjes die er werken zijn niet de vriendelijkste dames van Antwerpen, maar ze doen hun werk heel snel. Wil je gaan voor goedkoper, dan zou ik Chipz aan de Vlaamse Kaai proberen. Ook een favoriet van mij en veeeeel goedkoper.

 photo IMG_0038_zpscb62b1c7.jpg

Na het frietfestijn liepen we richting de Nationale straat, de chique straat van Antwerpen, waar je de meest gave conceptstores en Belgische ontwerpers vindt, zoals het modepaleis van Dries van Noten. Ook het MoMU (modemuseum) zit aan het begin van deze straat. Als student krijg je er een leuke korting en er is bijna altijd wel een gave tentoonstelling.

Streetwear sneakers antwerpenDe meeste winkels in Nationale straat zijn out of my league qua prijs maar zo nu en dan zitten er hele gave en betaalbare conceptwinkels tussen, zoals XXX en Amandine. Vooral in de zijstraatjes van de Nationale straat vind je leuke winkels, zoals sneakerwinkel Selective Streetwear. Hou je van streetwear en sneakers? Neem dan ook een kijkje bij winkels als Vier en Kudeta in de nabijgelegen Kammenstraat. Sowieso is de Kammenstraat een geweldige winkelstraat. Boetiekjes, sneakershops en de lekkere juicebar Fresh and fruity.

 photo IMG_0083_zps1ee0184a.jpg
Na het wandelen en shoppen was ik echt kapot! Ik liep echt sjokkend en mokkend door de stad terwijl vriendin Tamara nog energie voor tien had. Plots stuitten we op een hele mooie tuin midden in het centrum. Ik knapte er echt helemaal van op om even tussen het groen in de zon te zitten.

 photo IMG_0154_zps9bb8ced8.jpg
In de avond aten we Afrikaanse Soulfood bij Mata Mata Pili Pili, waar je hier een uitgebreid verslag van kunt lezen. Na het eten was het tijd voor een drankje met mijn inmiddels Belgische wafelientje Dieuwke. We kennen elkaar van ons verblijf in Buenos Aires, we met and it was friends at the first sight!!! Zo heerlijk om haar altijd weer te zien. We kunnen eindeloos praten en hebben beiden een absurde obsessie met friet.

In de avond zijn we met alle meiden uitgeweest naar Public, wat een R&B/hiphop tent is. Op zich leuk maar om heel eerlijk te zijn, was dit niet echt mijn ding. Veel cliché muziek (“All the chicken heads be quiet!”) en hoewel ik er eerder hele leuke avonden heb gehad, was die avond gewoon niet veel bijzonders.

 photo IMG_0164_zpsda50f149.jpg
Zondag kwam mijn vriend ook naar Antwerpen en hadden wij een heerlijk champagne ontbijt bij boutique hotel Les Nuits. Onderweg naar het hotel kwam ik dit lieve beeldje van een engeltje tegen, heel gek trok dit mij enorm. Alsof iemand het zo voor mijn neus had neergelegd, hahah!

Na het ontbijt was het tijd om nog een beetje door de prachtige straatjes van Antwerpen te struinen. Op zondag zijn de grote winkels in de binnenstad niet open, maar de Kloosterstraat en de buurt eromheen wel. De Kloosterstraat is dé vintage en antiek winkelstraat. Op het plein in de Kloosterstraat zitten twee winkels. De YOU, een enorme conceptstore met luide muziek en redelijk opdringerig personeel.

shoe shopping antwerpenDat laatste vond ik echt jammer, omdat ze echt onwijs leuke kleding hebben, maar je er niet heel erg relaxed kan shoppen zonder dat iemand zich direct aan je opdringt. De winkel ernaast is een pop up store/schoenenwinkel Noe met superleuke teksten op hun raam (zie hierboven).

 photo IMG_0205_zps14eef99c.jpg
 photo IMG_0202_zpsc0430e76.jpg
De echte gem van dit weekend vond ik in deze high end vintage winkel…Supermooi meubilair en totaal niet pretentieus. In een hoekje hingen twee rekjes met vintage designerkleding en daar vond ik een te gek fuchsiaroze vintage Versace deux piece (jasje en kokerrok). Ik trok het jasje aan en het zat als gegoten, maar nergens stond een prijs. Op de mouw prikte een kaartje met M50. Ik nam aan dat dat maat 50 was, maar toen vertelde de verkoopster dat ze het pakje verkocht voor €50 viel ik echt bijna flauw! Ik hoefde geen moment na te denken! Ik ben sindsdien trotse eigenares van mijn eerste vintage Versace!!!

 photo IMG_0206_zps4f5e5bdf.jpg
In dezelfde straat zit Labalaba, een galerie die Afrikaanse kunst verkoopt die is gemaakt door enkel Afrikaanse kunstenaars. Well worth a visit!

Mocht je honger hebben dan kun je naar Take 5 minutes in Paris, een knus Frans tentje met een romantische en verstopte binnentuin.
 photo IMG_0192_zpse596f0a0.jpg
 photo IMG_0188_zps3d89dc56.jpg
Ik ga hier altijd heen om voor de heerlijke croque madame (Franse tosti met een gebakken ei). Ik vraag altijd of ze mijn ei wat langer willen bakken, anders krijg je een half rauwe dooier.

 photo IMG_0228_zps893c42d9.jpg
Wil je liever een lekkere koffie of in mijn geval een heerlijke homemade gember ice tea? Dan wandel je vanaf de Kloosterstraat richting het Zuid naar de Karel Rogierstraat. Hier op het prachtige plein zitten een aantal goede terrasjes, maar waar ik het liefst zit is bij Revista. De naam verklapt het al, revista betekent magazine in het Spaans. Je kunt er heel veel Vlaamse magazines lezen en genieten van een goede kop koffie, ice tea, taartjes en nog veel meer lekkers. Ze hebben hier altijd de Vlaamse Flair en die is ook heel leuk om te lezen!

Nadat ik weer tot rust was gekomen, hebben we die avond een leuk lanceringsfeestje gehad in Les Nuits. Mijn vriendin Dieuwke en haar vriend Khalid zijn een webshop gestart in sexy events, toys en fashion, genaamd Kama. Ze organiseren onder andere sexy workshops voor vrijgezellenavonden en de lanceringsparty was helemaal in het ‘sexy’ aangekleed. Natuurlijk bleef ik weer net iets te lang hangen bij de chocolade fontein… Helemaal misselijk maar supertrots op dit leuke initiatief van Dieuwke en Khalid verlieten we rond middernacht het feest. Om de dag er na voor vertrek nog een keer frietjes te halen bij Chipz! Het was een heerlijk weekend!

WAT ZIJN JOUW FAVORIETE HOTSPOTS IN ANTWERPEN?
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply Dieuwke 22 mei 2014 at 9:01 AM

    Het was super! Miss you already ! Xx

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.