Beauty Haar Home

This Black Boy’s Beauty Fail: Henry’s 90’s hairfails

15 september 2013
Huilend uit de kapsalon weggerend met een verbrande hoofdhuid door een relaxer? Je haar proberen blond te verven maar geëindigd met een oranje kleur? Nepvlechten die al je truien pilden omdat de onderkanten waren gebrand zodat ze niet los gingen? Make-up geleend van een blank vriendinnetje die bij jou afschuwelijk stond? De ‘BEAUTY FAIL’, iedere donkere vrouw (of man) heeft er wel eens een meegemaakt. Deze week is het tijd voor een Black Boy’s Beauty Fail van Henry:
henri

Henry’s 90’s Hairfails

Ik had vroeger lang haar. Ik was een tiener. We spreken midden jaren negentig. Een mooie volle bos krullen ver over mn schouders. En ik was er trots op! Goed verzorgen met Palmer’s kokosolie en Posner Bergamot als conditioner. Mensen roken mij al als ik een ruimte binnenliep. En op de rug van m’n jas, was een mooie blijvende vlek te zien van alle haarmiddelen die ik ooit had gebruikt. Maar, who cares? Ik speelde in een een rockbandje en het paste er goed bij. Ik had mooi haar en nog steeds vind ik het belangrijk om het goed te verzorgen.

Toen ik op een dag besloot om alles kort te knippen, bedacht ik dat het ook eens leuk zou zijn om het te verven. Metallic grijs was de wens. Ja, ik zei het al… het waren de jaren negentig. Een vriendin/ kapster nam de verantwoordelijke taak voor haar rekening. En het begon gelijk goed. Mijn haar moest eerst gebleekt worden, vertelde ze. Maar ze deed 3x de toegestane hoeveelheid peroxide in m’n haar. Het brandde als een gek! Maar ik hield me groot, want wie mooi wil zijn… Enfin. M’n hoofdhuid was inmiddels een grote korst geworden en van de krullen was eigenlijk niets meer over. En toen pas kwam het werkelijke verven. Wat bleek? Het was te weinig grijs, dus m’n haar bleef blond. Ik baalde als een stekker! Voor niets zoveel pijn geleden.

Henry Blond_007

Nadat de korst was geheeld, had ik m’n haar gemillimeterd. En het duurde weer even voordat m’n haar weer lang was. Door de hairfail met de peroxide waren de krullen verdwenen uit mijn haar. Ik had alleen nog een soort slag. Maar als je dacht dat ik van die ene fail had geleerd? Think again! Ik dacht dat het toen leuk zou zijn om mijn haar te straighten. Helaas..niet bepaald een succes. Ik kwam er uit te zien als een mislukte Andre 3000.

Wat heb ik geleerd van deze beautyfail?

The natural look is the best. En als er al wat in gaat, dan moeten het natuurlijke producten zijn. Maar toch was ik recentelijk op zoek naar iets nieuws. Toen heb ik ervoor gekozen om mijn hoofd kaal te scheren. En gelukkig voelt dit heel goed. No more hairfails for me. Ik heb ze gelaten waar ze thuishoren: in de jaren ’90!

Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe foodblog Thisgirlcancook met Surinaamse en wereldse recepten? Klik op de foto voor de site: tgcc banner

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply Burç 19 september 2013 at 9:14 AM

    Je was al hipster voordat hipsters hippe hipsters werden!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.