Beauty Haar Home Make up

This Black Girl’s Beauty Fail: Carla’s Scheer je weg!

10 november 2013

Huilend uit de kapsalon weggerend met een verbrande hoofdhuid door een relaxer? Je haar proberen blond te verven maar geëindigd met een oranje kleur? Nepvlechten die al je truien pilden omdat de onderkanten waren gebrand zodat ze niet los gingen? Make-up geleend van een blank vriendinnetje die bij jou afschuwelijk stond? De ‘BEAUTY FAIL’, iedere donkere vrouw (of man) heeft er wel eens een meegemaakt. Deze week is de beurt aan: Carla.

Scan0003

Scheer je weg!

“Ooit heb ik een beautyfail begaan waar ik tot op de dag van vandaag nog last van heb. Het was ergens in 1975, ik was niet zo lang daarvoor vanuit Suriname naar Nederland gekomen. Ik wist niets van wat de mode was maar mijn vriendinnen wel. Ook hield ik me niet bijzonder veel bezig met make-up.

Op een dag zei een van mijn modebewuste vriendinnen dat ik mijn wenkbrauwen wel eens mocht verzorgen. Ze gaf epileren als suggestie om iets aan die dikke wenkbrauwen van me te doen. Ik dacht, ach ja, waarom ook niet? Epileren was in die tijd heel modern om te doen en aangezien ik niet zoveel wist van mode, wilde ik me hier weleens aan wagen.”

De bekendste afro kapper van Amsterdam

“In die tijd had je veel kappers die aan huis kwamen en die namen dan meteen de hele groep vriendinnen onder handen. Deze kapper (ik zal geen namen noemen) was destijds een van de bekendste afro-kappers van Amsterdam. Hij deed het haar van al mijn vriendinnen: knippen, relaxen, pressen, golven, rollen, noem maar op.

De laatste keer dat hij mij onder handen had genomen, had hij mijn haar gerelaxed en in een mooi model geknipt. Ik was dus heel erg tevreden over zijn diensten. Toen ik een keer bij een tante van me op bezoek was, was hij ook aanwezig om zijn kunsten te verrichten.

Toen ik aan de beurt was, vertelde ik hem dat ik precies hetzelfde kapsel wilde als de vorige keer. Opeens keek hij me aandachtig aan en vroeg me of hij ook mijn wenkbrauwen moest epileren. Volmondig en enthousiast antwoordde ik: JA!

Ik wilde ook met de mode mee gaan en van die dikke wenkbrauwen af. Hij begon meteen met mijn wenkbrauwen en haalde het haar tot op de helft weg met een soort mesje. Ik had nog nooit eerder mijn wenkbrauwen geëpileerd, dus ik had geen idee hoe dat in zijn werk ging en ik dacht dat het zo hoorde. Hij heeft mijn wenkbrauwen dus tot de helft weggeschoren, tot het brede gedeelte. Na de behandeling was ik blij, ik had ineens dunne wenkbrauwen en ze waren in vorm. Erg modern dus.”

Voorgoed verdwenen

“Maar na een paar maanden merkte ik dat het gedeelte dat hij had weggeschoren niet meer aangroeide! Ik ben nog een keer naar make-up-winkel Van Volen geweest om te vragen of ze daar wisten wat er aan de hand was.

Het personeel vertelde me dat mijn haar waarschijnlijk niet meer aan zou groeien door de manier van scheren. Toen ik dat hoorde wist ik even niet hoe ik het had. Als die kapper mij van tevoren had verteld dat mijn wenkbrauwen nooit meer hetzelfde zouden zijn, had ik er natuurlijk nooit mee ingestemd! Nu zat ik met de gebakken peren!”

Scan0004

Ik met mijn halve wenkbrauwen

“Tot op de dag van vandaag heb ik maar halve wenkbrauwen en moet ik ze iedere dag bijtekenen.

Wat ik heb geleerd is om tevreden te zijn met wat je hebt. Ik was op zich altijd tevreden met mijn wenkbrauwen tot een vriendin ineens vond dat ik mijn wenkbrauwen moest veranderen. Ook weet ik nu dat de make-up en schoonheid verandert met de tijd en mode, dus het is niet handig om zomaar met elke mode mee te gaan. Het is belangrijker om blij te zijn met jezelf, zelfvertrouwen gaat immers nooit uit de mode!”

Wil je alle Black Girls en Boys Beauty Fails lezen? Klik dan hier. 


Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe foodblog Thisgirlcancook met Surinaamse en wereldse recepten? Klik op de foto voor de site:
tgcc banner
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.