Beauty Haar Home

This Black Girl’s Beauty Fail: Efua’s Sticky Weave

19 oktober 2013

Huilend uit de kapsalon weggerend met een verbrande hoofdhuid door een relaxer? Je haar proberen blond te verven maar geëindigd met een oranje kleur? Nepvlechten die al je truien pilden omdat de onderkanten waren gebrand zodat ze niet los gingen? Make-up geleend van een blank vriendinnetje die bij jou afschuwelijk stond? De ‘BEAUTY FAIL’, iedere donkere vrouw (of man) heeft er wel eens een meegemaakt. Deze week is de beurt aan: Efua

Efua goed

Efua’s Sticky Weave

Tegenwoordig ben ik all natural, maar zo’n tien jaar terug droeg ik nog weleens weaves. Ik vond vooral de variatie die weaves mij bood erg handig. Soms was ik een curly girl en soms had ik flip out bangs a la Beyonce. Meestal werden deze weaves ingevlochten en daar werd dan het haar op genaaid. Dit beschadigde mijn haar nooit.

Op een gegeven moment kwam er in weave-land een nieuwe hype: de plak-weave. Een weave waarbij je verschillende banen haar plakt direct op de aanzet van je haarlijn. Het handige van deze weave is dat hij heel makkelijk en snel gezet was. Bij de normale versie van de weave kon je soms uren kwijt zijn aan je haar vlechten en dan moest het worden ingenaaid. Gewoon een tijdrovende klus.

Op een dag wilde ik uit naar de Ministry, toentertijd een vette R&B tent in Amsterdam. Als ik uitging wilde ik er altijd perfect uit zien, leuke outfit en uiteraard een flawless coupe. Ik had mijn haar net gerelaxt maar wilde dat het iets voller en langer zou ogen, dus vroeg ik mijn zus om te plak-weaven. Snel ging ik in de middag naar Rafina’s (tropische winkel met haarproducten) om de weave en benodigdheden te halen. Toen mijn zus de weave had geplakt, voelde ik me zooooo happy! Het was nog mooier dan ik had durven dromen!

foto

Efua met weave

Die avond in de Ministry was geweldig! Kwam het door de weave ? Ik weet het niet, maar ik had in ieder geval de weave -plak-smaak te pakken! Nog een paar weken liet ik de weave op mijn haar en droeg het met swag in allerlei variaties; opgestoken, lekker losjes, knotjes, etc. Na een tijdje moest ik het eruit halen en dit wilde ik doen met de lijmremover die ik had gekocht om de plakweave eruit te halen. De remover moet de lijm oplossen zodat de weave los laat en je eigen haar onbeschadigd laat. Maar…ondanks de hoeveelheid remover die ik aanbracht liet die lijm niet goed los! Ik dacht het hele proces een handje te helpen door onder de douche te gaan staan. En inderdaad, de weave liet los, maar mijn eigen haar ook!!!

Ik kon het niet geloven, ik was altijd zo trots op mijn haar. Toen ik de schade bekeek zag ik dat mijn haar flink was uitgedund en/of was afgebroken. Ik had nauwelijks een staartje over.

Wat heb ik geleerd van deze plak weave-fout?
Neem liever een pruik voor een leuk feestje, dan dat je een quick fix zoekt (zoals plak-weaven) die mogelijk jouw haar kan breken. Als ik meer tijd had gehad om mij er beter in te verdiepen, had ik die plak weave nooit genomen. 

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Flaviena 30 december 2014 at 11:10 AM

  Oh wauw wat heftig! Dat is echt heel jammer om mee te maken. Pff… good old weave days haha :’)

  • Reply TGSBB 30 december 2014 at 4:50 PM

   Ik heb nooit geweaved maar wel een keer gehad dat een hele vlecht uitviel…ook minder leuk.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.