Beauty Haar Home

This Black Girl’s Beauty Fail: Ifna’s arganolie-fiasco

29 september 2013

Huilend uit de kapsalon weggerend met een verbrande hoofdhuid door een relaxer? Je haar proberen blond te verven maar geëindigd met een oranje kleur? Nepvlechten die al je truien pilden omdat de onderkanten waren gebrand zodat ze niet los gingen? Make-up geleend van een blank vriendinnetje die bij jou afschuwelijk stond? De ‘BEAUTY FAIL’, iedere donkere vrouw (of man) heeft er wel eens een meegemaakt. Deze week is de beurt aan: Ifna

ifna

Arganolie-fiasco

“Een tijdje geleden was er sprake van een soort arganolie hype. Die olie was ineens het nieuwe goud. Voor huid en haar een geweldig product dat wonderen zou verrichten. Ik kon deze hype niet voorbij laten gaan…helaas. Iedereen zei dat die olie supergoed zou zijn voor mijn haar en dat het een natuurlijke olie is. Door alle adviezen en doordat het natuurlijke olie was dacht ik dat het geen kwaad zou kunnen om de arganolie eens voor mijn hoofdhuid te gebruiken. Ik heb echt een supergevoelige hoofdhuid, soms heb ik last van jeuk en roos op mijn hoofdhuid, dus ik hoop altijd de conditie van mijn hoofdhuid te verbeteren en de jeuk te verminderen.

Het beruchte flesje arganolie

Het beruchte flesje arganolie

Een vriendin van me is Marokkaans, dus toen zij naar Marokko ging vroeg ik haar om de beste kwaliteit arganolie mee te nemen. Zo gevraagd, zo gedaan en gekregen. Ik smeerde de olie een paar dagen op mijn hoofdhuid en haar. En in de eerste instantie leek de olie zijn werk te doen. Totdat…ik opeens enorme witte vlakken op mijn hoofdhuid kreeg. Het leek op roos, maar dan heftiger. En de jeuk….onbeschrijfelijk!!! Van ellende krabde ik mijn hele hoofdhuid open, tot het zelfs begon te bloeden! Ik had na een aantal dagen een hoofd vol schilfers en korstjes. En de jeuk werd alsmaar erger en erger. Ik dacht dat ik gek werd!

Natuurlijk, ik heb zoals iedereen weleens last van jeuk of roos maar zo heftig had ik het nog nooit meegemaakt. Ik wist echt niet wat me overkwam en ging alles na wat het kon zijn:
Heb ik misschien iets verkeerds gegeten? Komt het door mijn haarverf?
Ook vroeg ik advies aan mensen om me heen. Pas toen zei iemand dat het een reactie kon zijn op de haarproducten die ik gebruikte. Ze vroeg me of ik van haarproduct was veranderd. En toen begon er een belletje te rinkelen. Ik ben direct met de arganolie gestopt.

Ik kan niet voor 100% kan zeggen dat dit door de arganolie komt, maar dat is mijn vermoeden, omdat ik nooit eerder zulke jeuk heb gehad. Ik neem aan dat mijn hoofdhuid gewoon niet goed reageerde op arganolie, omdat toen ik ermee stopte de jeuk ook verminderde.

Daarna ging ik naar de kapper, waar ik over mijn arganolie-fiasco vertelde en dat ik daardoor erg veel last had van mijn hoofdhuid. De kapper gaf me een goede hoofdhuidmassage om mijn doorbloeding weer te stimuleren. Na het kappersbezoek en het stoppen met de arganolie verdwenen de hoofdhuidproblemen geleidelijk.

De wijze les die ik op een harde manier heb moeten leren is:

Dat ik niet alle hypes op haarverzorging klakkeloos moet overnemen! Ik moet vooral naar mijn eigen gevoel luisteren.”

WANTED: JOUW BEAUTYFAIL! THISGIRLSBLACKBOOK IS OP ZOEK NAAR NIEUWE BEAUTYFAILS. HEB JIJ ER EEN DIE JE WIL DELEN EN WAAR ANDEREN WAT VAN KUNNEN LEREN? MAIL DAN NAAR: INFO @ TGSBB.NL O.V.V MIJN BEAUTYFAIL .

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.