Beauty Haar Home

This Black Girl’s Beauty Fail: Kimry’s unibrow naar perfect brow

25 augustus 2013

Huilend uit de kapsalon weggerend met een verbrande hoofdhuid door een relaxer? Je haar proberen blond te verven maar geëindigd met een oranje kleur? Nepvlechten die al je truien pilden omdat de onderkanten waren gebrand zodat ze niet los gingen? Make-up geleend van een blank vriendinnetje die bij jou afschuwelijk stond? De ‘BEAUTY FAIL’, iedere donkere vrouw (of man) heeft er wel eens een meegemaakt. Deze week is de beurt aan Kimry van Beautiful Black Hair, een supergoede blog met veel informatie over black hair:

Kimry

Van unibrow naar perfect brow

 “Ok, in mijn leven heb ik heel veel beauty fails gemaakt. Zo waren mijn haren bijna weggebrand door een relaxer, droeg ik de verkeerde foundation waardoor ik altijd een spook leek op foto’s en heb ik crèmes tegen acné gebruikt, die ervoor zorgde dat ik witte plekken op mijn gezicht kreeg. Ondanks al deze grote beautyfails, heb ik het meeste problemen gehad met mijn wenkbrauwen. Het duurde jaren voordat ik de perfecte vorm voor mijn wenkbrauwen vond. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn ultieme black girls beauty fail te vertellen over mijn struggles om perfecte wenkbrauwen te krijgen.

Ik heb erg dik haar, dat ook nog eens stug is waardoor epileren altijd een pijnlijk en langdurig proces is. Daarbij komt ook nog dat mijn wenkbrauwen extreem ongelijk zijn. De ene loopt recht en de ander loopt in een boog. En dit terwijl ik gewoon (net als eenieder) symmetrische wenkbrauwen wil. Maar in plaats daarvan heb ik eigenlijk een unibrow. Voor het geval dat men niet weet wat dit is: mijn wenkbrauwen lopen aan één stuk door. Combineer de unibrow met stug en dik haar en je weet dat dit het recept is voor vele wenkbrauwdisasters!

unibrow jong

De unibrow ontdekking

Toen ik me op een dag realiseerde dat ik een unibrow had zag ik maar één oplossing: HIJ-MOET-WEG! Met een pincet besloot ik aan de slag te gaan, maar dat was zo pijnlijk en lukte niet dus greep ik naar een scheermes om het middelste stuk weg te scheren. Per ongeluk haalde ik toen veel te veel haar weg, waardoor mijn wenkbrauwen een eind uit elkaar stonden. Heel akward en als ik erop terug kijk, begrijp ik niet dat niemand in mijn omgeving mij een wenkbrauw-wake-up-call gaf?! Pas toen ik een keer kritisch naar een foto van mezelf keek, zag ik dat ik mijn scheermesje beter kon laten liggen.

unibrow weg scheermes

Scheermes fail

Na de scheerfail, durfde ik een tijd lang niets meer te doen, waardoor mijn wenkbrauwen weer aan elkaar groeiden. Ik was ten einde raad! Totdat mijn nichtje voor haar verjaardagsfeestje haar wenkbrauwen liet doen bij een vrouw. Die vrouw kon meteen ook mijn wenkbrauwen doen en ik was heel blij met dat resultaat. Tot ik de foto’s zag van het feest…ik vond dit ook niet mooi omdat zij naar mijn smaak te veel had weggehaald. En weer liet ik mijn wenkbrauwen groeien.

feest wenkbrauw

Foto van het feest

Toen mijn wenkbrauwen weer dikker waren, besloot ik de pincet weer in eigen handen te nemen. Het deed nog steeds pijn, maar de pijn wende wel. Het mooiste vond ik dat ik in deze periode een keer uitging en ik een compliment kreeg van een man: “Wat heb jij perfecte wenkbrauwen!” Ongelofelijk, dat ik zo’n compliment kreeg na al mijn struggles om de perfecte wenkbrauw te krijgen.

Uiteindelijk heb ik mijn perfecte wenkbrauwshape gevonden toen ik op vakantie was op Curaçao. Mijn tante die vaak de wenkbrauwen van mensen deed als haar hobby, heeft toen de vorm aangepast, waardoor ze er nu prachtig uitzien. Dankzij haar heb ik nu eindelijk de mooie wenkbrauwen die volledig bij mij passen!

foto wenkbrauwen nu

Wenkbrauwen door mijn tante gedaan

Wat heb ik geleerd van deze beautyfail:

Denk niet dat iets goed of mooi is omdat anderen dat zeggen, maar kijk eerst wat je er zelf van vindt en of je er zelf tevreden mee bent.”

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.