Beauty Haar Home

This Black Girl’s Beauty Fail: Laverns Oranje Boven

27 oktober 2013

Huilend uit de kapsalon weggerend met een verbrande hoofdhuid door een relaxer? Je haar proberen blond te verven maar geëindigd met een oranje kleur? Nepvlechten die al je truien pilden omdat de onderkanten waren gebrand zodat ze niet los gingen? Make-up geleend van een blank vriendinnetje die bij jou afschuwelijk stond? De ‘BEAUTY FAIL’, iedere donkere vrouw (of man) heeft er wel eens een meegemaakt. Deze week is de beurt aan: Lavern

IMG-20130729-WA0000_1

Laverns Oranje Boven

“Ik verf mijn haar gemiddeld drie keer per jaar, je zou me een beetje verslaafd kunnen noemen. Geen creamy crack-junk maar colour crack-junk. Meestal wanneer het seizoen sterk verandert, vind ik het tijd voor een nieuwe kleur. Dus in de zomer iets lichter en in de winter wat donkerder. Dit doe ik nu al een aantal jaar zonder problemen.

Maar een tijdje geleden ging het dan toch echt mis… Mijn originele haarkleur is zwart, maar voor de overgang van lente naar zomer vond ik het weer tijd voor iets anders. Ik besloot mijn haar lichtbruin te verven. Omdat mijn haar ondanks het vele verven nog redelijk donker was, besloot ik er een hele lichte kleur van Dark & Lovely in te gooien. Die werkte altijd heel goed, dus wat kon er mis gaan bij deze?? Nou, heel veel dus! Ik ging voor Honey Blonde, zodat het echt licht zou worden, honingblond. Ik had deze al eerder gebruikt en wist wat het kleurresultaat zou worden.

Na het verven leek alles nog gewoon oké. Toen ik thuis in de spiegel keek was ik zelfs heel tevreden met de kleur, mijn haar was lichtbruin. Vooral wanneer ik buiten was, zag je de kleur goed in de zon. Die zomer heb ik veel zonuren gehad omdat ik veel buiten was om goed van de zon te genieten en om een beetje aan mijn tan te werken. Waar ik niet aan had gedacht, was dat de zon niet alleen je huid maar ook je haar kleurt!!

Ik was super blij met de kleur van mijn haar, totdat ik naar Zomercarnaval in Rotterdam was gegaan. Hier maakte ik veel foto’s, ja ook selfies, en toen ik terug in de trein de foto’s bekeek schrok ik me wild! Mijn haar was niet langer lichtbruin, maar had door de zon een oranje gloed gekregen!! Ik leek wel de bruine versie van Clown It!!

clown

Helaas kon ik hier niet meteen iets aan doen en heb ik nog een aantal weekjes als Clown It rond gelopen. Toen het eindelijk weer ‘veilig’ was om mijn haar te verven, heb ik dit ook meteen gedaan. Later bleek dat er nog een spoor van een andere kleur in zat, waardoor mijn haar sneller oranje werd.

Wat ik hiervan geleerd heb, is dat ik beter moet opletten als ik mijn haar verf. Als ik in de zomer voor een lichte kleur ga, dan zorg ik ervoor dat de kleur niet TE licht is en ook niet verkleurt door de kleur die nog in mijn haar zit. Dit geldt ook andersom. Ondanks dit blijf ik door gaan met verven en ben ik momenteel blij met mijn rode gloed!”

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.