Beauty Haar Home

This Black Girl’s Beauty Fail: Melissa’s It was un-be-weave-able!

6 oktober 2013

Huilend uit de kapsalon weggerend met een verbrande hoofdhuid door een relaxer? Je haar proberen blond te verven maar geëindigd met een oranje kleur? Nepvlechten die al je truien pilden omdat de onderkanten waren gebrand zodat ze niet los gingen? Make-up geleend van een blank vriendinnetje die bij jou afschuwelijk stond? De ‘BEAUTY FAIL’, iedere donkere vrouw (of man) heeft er wel eens een meegemaakt. Deze week is de beurt aan: Melissa

melissa

It was un-be-weave-able!

Mijn grootste beautyfail ever is toen ik mijn haar liet weaven bij een goedkope huiskapsalon. Door het vele relaxen was mijn haar erg beschadigd, dus zocht ik een naar protective hairstyle. Ik kon kiezen voor de Big Chop of een weave en ik koos voor het laatste. Ik had weleens vaker geweaved, maar nooit bij deze kapsalon.

Op aanraden van mijn nicht die haar haar altijd liet weaven bij deze huiskapsalon, ging ik er in vol vertrouwen heen. Bovendien was deze huiskapper erg goedkoop. Ik dacht nog bij mezelf, ik bespaar dus op de kosten voor het zetten van een weave dus ik koop extra mooi weavehaar. Wel een rib uit mijn lijf, maar als ik weer een weave zou zetten dan wilde ik tenminste een enigszins geloofwaardige weave  waarbij je niet goed zou zien dat het een weave was. Het haar zag er prachtig uit, plus ik zou geld besparen op de kapster, een win-win situatie, toch?

Ik kwam bij de kapster aan om een uur of twee ’s middags. Wat mij meteen opviel was dat het zo donker was in de kamer. Ik dacht nog: wat gek om te weaven bij schemerlicht. Toch ging er bij mij geen foute-weave-lichtje branden. Het aanbrengen van de weave deed me behoorlijk wat pijn, dus wat was ik blij toen ze om 20:00 ’s avonds eindelijk klaar was. Met pijn op mijn hoofd ben ik meteen gaan slapen.

De volgende ochtend keek ik even snel in de spiegel en ik dacht dat mijn haar er goed uitzag. Tot ik op mijn werk kwam…mijn collega lachte me vierkant uit en vroeg me wat er met mijn weave was gebeurd?????!!!! Ik was ten eerste al teleurgesteld dat het zo duidelijk was dat het een weave was, maar ten tweede zag ik nu (net als mijn collega), dat er aan de bovenkant en achterkant allemaal open plekken waren, waardoor je de banen van de weave gewoon kon zien!! Zo schandelijk!!!!

Nadat ik een hele dag met schaamte rond heb gelopen, ben ik linea recta naar huis gegaan waar ik mijn man een schaar heb gegeven en hem heb gevraagd om alle weavetracks eruit te halen. Ik heb helaas geen fotomateriaal van deze verschrikkelijk lelijke weave gemaakt, ik was allang blij dat ik slechts 1 dag heb rondgelopen met zo’n kapsel.

Wat ik heb geleerd van deze beautyfail:

Ik heb geleerd dat geen werk beter is dan het halve werk. Je kan beter iets meer betalen voor een echte goede kapper, dan dat je mooi en duur weavehaar koopt en dat laat zetten door een goedkope kapper die het vervolgens niet mooi kan weaven.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.