Beauty Haar Home

This Black Girl’s Beauty Fail: One’sy Burned Baby Burned

8 september 2013

Huilend uit de kapsalon weggerend met een verbrande hoofdhuid door een relaxer? Je haar proberen blond te verven maar geëindigd met een oranje kleur? Nepvlechten die al je truien pilden omdat de onderkanten waren gebrand zodat ze niet los gingen? Make-up geleend van een blank vriendinnetje die bij jou afschuwelijk stond? De ‘BEAUTY FAIL’, iedere donkere vrouw (of man) heeft er wel eens een meegemaakt. Deze week is de beurt aan One’sy:

beauty fail mopsie

Burned Baby Burned

Ik was al een aantal jaar natural en blij met mijn kroeshaar, maar toch benieuwd hoe lang het was geworden, de zogeheten lenght check. Daarom besloot ik mijn haar te laten tangen bij een kapster. Dat had ik al eerder eens gedaan bij een andere kapper en dat zag er best grappig uit, dus ik zag er geen kwaad in. De kapster gebruikte voor het steilen van mijn haar tangen die in een soort oventje gestopt werden, een methode die je kan vergelijken met pressen/hot comben. Tijdens het tangen praatten we over van alles en nog wat en zag ik de ene lok krullen na de andere veranderen in steile strengen.

Tevreden met het resultaat ging ik naar huis waar mijn toenmalige vriend letterlijk meteen onraad rook. Hij herkende de geur omdat hij tijdens zijn werk als kok regelmatig zijn armhaar verbrandde. Ik sprak hem tegen en zei dat dat nou eenmaal de geur was die tangen je haar gaf.

Toen ik na een week moe was van mijn steile haar en mijn krullen weer terug wilde, maakte ik het nat onder de douche. Er kwam een verschrikkelijke rotte eierengeur van mijn haar af die ik niet kon plaatsen. Daarnaast hing een deel van mijn natte haar slap langs mijn gezicht in plaats van mooi op te krullen (zie foto’s ). Nog maar een keer wassen dacht ik, maar dat mocht niet baten. Ik belde meteen de kapster om te vragen wat zij dacht dat er aan de hand kon zijn. “Geen idee” was haar antwoord en dat bleef ze volhouden, ook tegen mijn moeder die het vroeg (die deed haar haar ook bij deze kapster).

beauty fail ones

 Na wat research en bevestiging van nog meer mensen kwam ik er uiteindelijk wel achter wat er was gebeurd: mijn haar was daadwerkelijk verbrand. Ik heb meteen op internet gekeken wat ik eraan kon doen, maar helaas werd ik daar niet vrolijker van. Verbrand haar is zijn structuur verloren en krijgt die niet meer terug; het enige wat je kan doen, is het afknippen tot waar het nog wel krult. Met pijn in mijn hart is dat dan ook wat ik gedaan heb. Sommige plukken haar heb ik tot wel de helft van de lengte gekortwiekt. Om het lengteverschil te maskeren, heb ik een tijd nepvlechten gedragen en uiteindelijk is het na verloop van tijd gelukkig weer aangegroeid.

Wat heb ik geleerd van deze beautyfail: 

Allereerst, nu houd ik van mijn haar zoals het uit mijn hoofd groeit. Daarnaast gebruik ik nooit, maar dan ook nooit, meer hitte op mijn haar, zelfs niet met een föhn of keramische tang. Verder ben ik door het hele gebeuren mijn vertrouwen in kappers kwijtgeraakt en heeft het jaren geduurd voor ik weer plaats durfde te nemen in een andere kappersstoel.


Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe foodblog Thisgirlcancook met Surinaamse en wereldse recepten? Klik op de foto voor de site:
tgcc banner
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.