Beauty Haar Home Make up

This Black Girl’s Beauty Fail: Tewa’s superdunne staartje

13 juli 2013

Huilend uit de kapsalon weggerend met een verbrande hoofdhuid door een relaxer? Je haar proberen blond te verven maar geëindigd met een oranje kleur? Nepvlechten die al je truien pilden omdat de onderkanten waren gebrand zodat ze niet los gingen? Make-up geleend van een blank vriendinnetje die bij jou afschuwelijk stond? De ‘BEAUTY FAIL’, iedere donkere vrouw (of man) heeft er wel eens een meegemaakt. Maar, omdat je er altijd van kan leren, trap ik deze nieuwe TGSBB-rubriek af met een van mijn beauty fails:

2013-07-12 21.40.16

Mijn look anno 2013

Als tiener had ik geen zin om naar de typische black hair kapper te gaan, waar je ’s ochtends vroeg binnen kwam, en met een beetje mazzel niet al te laat in de middag vertrok. Ik kon mijn geluk dus niet op toen ik een black hair kapper vond die een salon aan huis én op afspraak had om mijn haar te relaxen. De kapper in kwestie was bekwaam en luisterde naar mijn tienerproblemen maar was helaas ook peperduur.

De laatste keer dat ik bij hem langs ging, had hij highlights in mijn gerelaxte haar gemaakt. Ik zag eruit als een van de Braxton sisters, silky hair met her en der een nonchalante blonde highlight. Van alle kanten kreeg ik complimenten. Dat smaakte naar meer! Maar, die kapper was best prijzig, dus toen mijn zus en ik dit pakje haarverf van Schwarzkopf tegen kwamen in de drogist, leek een goedkope oplossing nabij.

highlights

Ik had nog wel enige twijfels, want het haar van de dame op de verpakking zag er toch anders uit dan dat van mij. Mijn zus, destijds mijn kapster vanwege geldgebrek, wist zeker dat het zou lukken, ook op ons type haar. Omdat ik ook uitgroei had van de relaxer, kochten we bij de toko ook meteen een relaxerset.

Thuis aangekomen kon ik niet wachten om aan de slag te gaan, maar voordat we de verf in mijn haar smeerden, moest eerst de relaxer worden aangebracht op de uitgroei. Mijn zus en ik durfden het toch niet aan om gelijk na de relaxer mijn haar te blonderen. Daarom besloten we wel twee hele dagen te wachten…

Ik hoor je denken, DOM! En inderdaad, achteraf gezien was dit niet de slimste actie ooit. Nadat mijn zus de verf had aangebracht, ik anderhalf uur onder de droger met krulspelden had gezeten en vervolgens mijn hand door mijn haar wilde halen, kwam ik tot de conclusie dat er vrij veel haren mee kwamen. De onaangename verassing was nog groter toen ik de volgende dag wakker werd en mijn kussen bezaaid lag met blond gerelaxt uitgevallen haar. Tranen met tuiten huilde ik toen ik zag hoe dun mijn haar was geworden. Van een dikke gezonde bos haar had ik nog maar een staartje over dat niet dikker was dan twee vingers. Er zaten bovendien gaten in mijn coupe. SLIK.

Vanaf dat moment heb ik mijn haar nooit meer gerelaxt, ben ik natural gegaan én heb ik nooit meer thuis mijn haar durven verven.

De les die ik hieruit heb geleerd? Nooit EN verven EN relaxen kort achter elkaar. Het is het een of het ander. En mocht je het toch beide willen doen, laat het dan tenminste door een professionele kapper doen. Heb je ook nog een gezellige dag in een kapsalon.

WAT IS JOUW BEAUTY FAIL WAAR ANDEREN IETS VAN KUNNEN LEREN? DEEL HEM VIA INFO AT TGSBB O.V.V MY BEAUTY FAIL.


Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe foodblog Thisgirlcancook met Surinaamse en wereldse recepten? Klik op de foto voor de site: tgcc banner

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply tamica 16 juli 2013 at 1:42 PM

    heb ik ook gedaan. mijn haar is nooit meer hetzelfde geworden. ik mis dat lang haar vreselijk.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.