Events Home Life Lifestyle

This Girl S Black Book Agenda: APRIL 2015

7 april 2015

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender. Deze maand: de leukste events in APRIL!

calender april

Vanaf vrijdag 3 april tot en met 25 september: Voor Sophie & Nola 

sophia & nola urban mythOp vrijdag 3 april vond de première plaats in de Amsterdamse Stadsschouwburg van Sophie & Nola, een theatrale en muzikale voorstelling over het waargebeurde verhaal van twee vrouwelijke strijders in Suriname. Sophie & Nola gaat over het levensverhaal van Sophie Redmond (1907-1955) en Nola Hatterman (1899-1984). Deze twee geëmancipeerde vrouwen bewezen dat zij, ongeacht sekse of kleur, niet te dwarsbomen zijn en hun dromen waarmaakten. Sophie Redmond toonde aan dat zij wel als Surinaamse vrouw een eigen dokterspraktijk kon beginnen. Zij studeerde als eerste zwarte vrouw af aan de Geneeskundige school in Paramaribo. De Nederlandse kunstenares Nola Hatterman toont bewust in haar werk zwarte mensen en hun personaliteit. Zij liet zich niet leiden door de heersende moraal dat zwarte mensen alleen vanuit een volkenkundig of antropologisch perspectief zijn afgebeeld.

De voorstelling daagt het publiek uit na te denken over uitsluiting en racisme, een actueel vraagstuk. Naast toneel hoor je als bezoeker ook live muziek van Denise Jannah en Fra Fra Sound en zie je dans door Untold. De prachtige cast bestaat uit Sylvana Simons, Simone Weimans, Imanuelle Grives, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Thirsa van Til, die zullen spelen in kostuums gemaakt door ontwerpster Marga Weimans. Gaat dat zeker zien als je fan en/of supporter bent van (donkere) powervrouwen! Kijk voor meer info zoals de speeldata en kaartverkoop op de website van Urban Myth.

Vanaf 13 maart tot en met 14 juni: tentoonstelling I believe I am Gay
i believe i am gay bijbels museum

Bron foto: Hadas Itzkovitch en Anya van Lit

Gelovig en gay? Gaat dat samen? Die vraag stelden fotografenduo Hadas Itzkovitch en Anya van Lit zich ook af. Een zoektocht door heel Nederland volgde. Tijdens het langdurige proces van research en fotograferen bleek dat veel homoseksuelen, ondanks de moeilijke positie waarin zij soms verkeren, toch inspiratie en kracht uit hun geloof halen en dit geloof blijven aanhangen.

Het duo wilde dit graag in portretten laten zien en dat is gelukt! Vanaf deze maand kun je in het Bijbels Museum deze prachtige en bijzondere fototentoonstelling zien over het thema religie en homoseksualiteit. De tentoonstelling heeft een eveneens pakkende naam: I BELIEVE I AM GAY. In de tentoonstelling toont het fotografenduo 37 fotoportretten van lesbische en homoseksuele christenen, joden, moslims, hindoes en boeddhisten. Van vrijzinnig tot orthodox, van jong tot oud en allen woonachtig in Nederland. Onder de geportretteerden bevinden zich ook enkele voorgangers, zoals een rabbijn en een predikant. Een schitterende tentoonstelling die een must is voor eenieder met een open mind.

Locatie   : Bijbels museum Amsterdam
Tijd         : 11:00 – 17:00 uur
Kosten : € 8
Website : Bijbels museum

Zondag 12 april: Soulfood dinerconcert Sylvana's Soul live:

sylvanas soul live soulfood dinerWeet je nog back in the days, toen we nog die ekte ekte R&B hadden en je elke week Sylvana’s Soul kon kijken op TMF? Dat Kan Gewoon Weer!!!!! (soort van). North Sea Jazz club organiseert vanaf 12 april elk seizoen een muzikale avond met Sylvana Simons. Het zal een spetterende, muzikale talkshow worden waarin Sylvana Simons topmuzikanten zoals Bo Saris en muziekliefhebbers ontvangt. En niet alleen van de muziek zul je genieten…ook wordt een er speciaal soul food menu (lees: butter chicken met gefrituurde oker!!!) geserveerd en wordt de avond afgesloten met een avondje swingen op de dansvloer. Het belooft een topavond te worden!

Locatie   : North Sea Jazz Club Amsterdam
Tijd         : 18:00 – 21:00 uur
Kosten : vanaf € 18 (excl diner)
Website : http://www.northseajazzclub.com/event/sylvanas-soul-live/

25 en 26 april: Pearl event summer edition

pearl event 2015 summer editionOok in 2015 is er weer een Pearl Event. Dit keer is het een speciale zomerse editie! Je kunt meedoen aan workshops, make-up battles en een bingo! Dit jaar vindt ook het concept van Amerika’s bekende BarberBattle plaats tijdens Pearl Event! Dus niet alleen maar gratis knippen maar nu ook een echte strijd tussen de beste kappers van Nederland. Natuurlijk kun je net als bij de voorgaande edities ook shoppen op het black hair of fashion plein.

Locatie   : Jaarbeurs Utrecht
Tijd         : 11:00-18:00 uur
Kosten : € 15 (voorverkoop)
Website : Pearl event

26 april: R&B Karaoke, Waterkant

waterkant rnb karaoke

Koningsnacht biedt natuurlijk tal van leuke events, maar deze R&B karaoke bij Waterkant lijkt mij nou echt gezellig! Tijdens Koningsavond/nacht organiseert Waterkant op hun buitenterras een sing a long R&B special karaoke. Volgens mij is dit ontzettend lachen. Muziek wordt geregeld door Chicken Wings en shotjes komen van Jack Daniels Honey. Plus: ze hebben een vernieuwde kaart met o.a. huisgemaakte Surinaamse kokosijsjes!!

Locatie   : Waterkant Amsterdam
Tijd         : 20:00-1:00 uur
Kosten : onbekend
Website : Waterkant

Van begin april tot juni: tentoonstelling Joden in Cariben:

joden in de cariben tentoonstelling'

Vier eeuwen Joodse geschiedenis in Suriname en Curaçao. Hier gaat de tentoonstelling Joden in  de Cariben in het Joods Historisch Museum over. Het laat het leven in joodse gemeenschap in de tropen zien, naar een samenleving waarin plantages, slavernij en vermenging van culturen een grote rol speelden. Voor het eerst wordt in een grote tentoonstelling de bloei en neergang belicht van de joodse gemeenschappen in landen als Brazilië, Curaçao en Suriname. Naast schilderijen van onder meer Frans Post, prenten, rituele objecten en scheepsmodellen, zijn er veel foto’s en interviews met personen van zowel binnen als buiten de joodse gemeenschap. Individuele portretten van het project ‘Suri-joods’ vormen ook een onderdeel van de tentoonstelling, waarin Nederlanders van Surinaamse afkomst beschrijven hoe de joodse cultuur hun identiteit van vandaag de dag heeft beïnvloed.

Locatie   : Joods Historisch Museum Amsterdam
Tijd         : 11:00-17:00 uur
Kosten : €15
Website : Joods Historisch Museum

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.