Events Home Life Lifestyle

This Girl S Black Book Agenda: AUGUSTUS/SEPTEMBER 2015

7 juli 2015

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender. Deze maand: de leukste events in AUGUSTUS en SEPTEMBER!

Zaterdag 11 juli- Caribische modeshow tijdens Fashion Week Amsterdam

caribean fashion spot

Hoewel dit al heel snel plaatsvindt, vind ik het toch de moeite waard om het in de augustus/september agenda te vermelden. Het is namelijk de allereerste Caribische modeshow ooit die plaatsvindt tijdens Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam!

Zes ontwerpers uit het midden- en hoog segment zullen hun collectie op zaterdag 11 juli 2015 vertonen. De modehuizen die gepresenteerd zullen worden zijn: Atelier Doré (Suriname), Bea Rodriguez Suarez (Puerto Rico), CLD-Charu Lochan Dass (Trinidad & Tobago), Gigliola Designs (Aruba), Heather Jones International (Trinidad & Tobago), en Ms.Ray (Nederland).

Naast de show zijn er ook optredens en een swingende choreografie om helemaal in de Caribische sfeer te komen! Houd je van mode en wil je graag Caribische designers steunen? Dan is deze eerste Caribische modeshow zeker de moeite waard om te bezoeken.

Locatie   : Westergasfabriek, Amsterdam
Tijd         : 14:00
Kosten   : vanaf €39,50
Website : Caribbean Fashion Show

Zondag 2 augustus- Black Hair Day Kwaku en Haarshow Fleur Noire

fleur noire

Net als vorig jaar organiseert Sheado op het Kwaku festival een Black Hair Day. Ook tijdens deze tweede editie staat kroeshaar en krullend haar centraal.

Niet alleen kun je allerlei producten shoppen op de markt, ook is er een programma waarbij je workshops kunt volgen en een demonstratie hoofddoek binden kunt bekijken. Om 16:30 is er een talkshow met als thema ‘Black is Beautiful’, waarna om 18:00 de haarshow Fleur Noire plaatsvindt.

Benieuwd naar de kapsels en wat je kunt verwachten? Check mijn report van vorig jaar hier.

Locatie   : Kwakoe, Pompeia tent, Amsterdam Zuidoost
Tijd         : show start om 18:00
Kosten   : vanaf €5

Zaterdag 15 augustus- Da Bounce première film 'Straight Outta Compton'

Op zaterdag 15 augustus vindt de premiere plaats van ‘Straight Outta Compton’, de film over de legendarische hiphopgroep NWA. Hierin wordt het verhaal verteld van de leden van de groep, Dr Dre, Ice Cube, Eazy E, MC Ren en DJ Yella.  De film is naar Nederland gehaald door DBUFF, ook wel bekend van de Urban Film Festivals.

Kaartjes zijn te koop vanaf vandaag! Check de trailer hier:

Locatie   : Tuschinski Theater, Amsterdam
Tijd         : show start om 18:00
Kosten   : nog niet bekend
Website : DBUFF

25-26-27 september, Djemaa el Fna Eetplein, Rotterdam

Ben je net als ik gek op Marokkaans eten? Dan is dit driedaagse eet-event echt iets voor jou! Je kunt op het Museumpark in Rotterdam drie dagen lang genieten van een openlucht restaurant met een programma dat is geïnspireerd op het eten en de sfeer in Marrakech.

tajines

Rotterdamse ondernemers presenteren hun oosterse gerechten aan het bezoek, van couscous tot tajine en heerlijke barbequegerechten: alles uit de Marokkaanse cultuur kun je hier proeven.

djemma el fna rotterdam

Naast eten zijn er ook workshops, een schrijverscafe, spoken word en Marokkaanse dansvoorstellingen. Ook voor kinderen is er een veelzijdig programma: van een gigantisch mini reuzenrad, een flessenspel tot broodjes bakken, straattheater en kamelen.

Locatie   : Museumpark, Rotterdam
Tijd         : Vrijdag van 18:00 – 23:00, zaterdag van 15:00 – 23:00, zondag van 15:00 – 22:00
Kosten   : €2 in de online voorverkoop, €3 aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar: gratis.
Website : Djemaa el Fna

Credit en bron foto’s: Stichting de Loodsen/ Djemaa el Fna

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.