Events Home

This Girl S Black Book Agenda: FEBRUARI 2016

11 februari 2016

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender. Deze maand: de leukste events in Februari!

Zaterdag 13 februari, Opening Natural Hair Academy met Ntjam Rosie

dominique snip

Op zaterdag 13 februari opent Dominique Snip van Sheado de Natural Hair Academy in Amsterdam. De Natural Hair Academy zal een opleidingsinstituut worden voor specialistische kappersopleidingen op het gebied van krullend en kroeshaar.

De ‘kroeshaar-academie’ is het antwoord op de toenemende vraag naar professionele kappers die met kroeshaar en krullend haar in z’n natuurlijke staat kunnen omgaan. Anders dan bij andere opleidingen leert men hier geen ontkroezingstechnieken. kroeshaar academie natural hair

Per keer is er plek voor 12 leerlingen die in een traject van 18 maanden worden opgeleid tot ‘Natural Hair Stylist’ die al in april 2016 start!

De opening vindt plaats in de Natural hair Academy. Wil je er graag bij zijn, mail dan naar het onderstaand emailadres voor meer info.

Locatie   : Geuzenstraat
Tijd         : 14-18
Kosten   : gratis, mail naar info@sheado.nl voor meer info
Website : www.naturalhairacademy.nl

Zondag 14 februari, opening eerste black doll en gift shop van Nederland, Coloured Goodies

donkere poppen coloured goodies

Zoals je weet ben ik enorm fan van multiculti poppen en barbies, zoals je kan lezen in dit artikel “10 donkere Barbiepoppen met natural hair.” Toen ik het artikel schreef dacht ik toen nog dat zulke barbies en poppen alleen in Amerika te verkrijgen waren.

ellen coloured goodies met poppenInmiddels weet ik beter: Coloured Goodies van Ellen Brudet was de allereerste winkel in Nederland die donkere poppen en barbies verkocht. Eerst op de markt in Noord en online, maar vanaf 14 februari hebben ze eindelijk een prachtige winkel!!! Wil je erbij zijn om Ellen en haar prachtige kleurrijke goodies te supporten? Check de info:

Locatie   : Van der pekstraat 75, Amsterdam
Tijd         : 15:00
Kosten   : gratis
Website : Coloured Goodies

Dinsdag 23 februari en woensdag 24 februari, Built for it, Dansvoorstelling van Backbone en Typhoon

Built for it is een dansvoorstelling die een unieke samenwerking vormt tussen Nederlands meest innovatieve hiphopchoreografe Alida Dors en rapper en woordkunstenaar Typhoon. Voor Built for it verdiepte Alida Dors zich in de dynamiek van de groep en bijbehorende machtsverhoudingen. Is het als individu mogelijk je te bevrijden van hardnekkige stigma’s en vooroordelen?

dansvoorstelling built for it

Fotocredit: Jean van Lingen

Als uitgangspunt nam zij haar eigen ervaringen als donkere vrouw, als ‘hiphop chick’ en als danser met een lichaam dat niet als ‘ideaal’ wordt gezien. Inspiratie vond zij ook in de verhalen van anderen zoals die van een Amerikaanse vriend die zich uit het ghetto waar hij opgroeide had ontworsteld: ‘I don’t mind the struggle, I’m built for it.’ Zijn woorden bleven haar bij en vormden uiteindelijk de titel van de voorstelling.

benieuwd naar het eindresultaat? Ga het zien op dinsdag 23 februari in theater Bellevue. De voorstelling is ook in andere zalen te zien, check de speellijst hier.

Locatie   : o.a in Theater Bellevue
Tijd         : 20:30
Kosten   : €17,50
Website : Theater Bellevue

Zaterdag 27 februari, Naturals in The City

Ongeloofelijk dat de Natural Hair Club alweer 6 jaar bestaat! Inmiddels heeft de groep maar liefst 14.000 leden! Al gauw hadden de oprichters door dat de leden de behoefte voelden om elkaar ook offline te ontmoeten. Dit heeft geresulteerd in een aantal events, zoals Locked and Loose XL en nu dit nieuwe event.

naturals in the city rotterdam

Naturals In The City is een avond voor naturalistas, transitioners en personen die geïnteresseerd zijn in natural hair. Elke editie wordt geopend met een workshop van een Natural Hair Specialist (deze editie is dat van The Natural Nation), waarbij de workshop deelnemers in de watten worden gelegd met welkomstdrankjes. Deelnemen aan een workshop kost €10 en hier zit een welkomst drankje en een goodiebag bij inbegrepen.

Het zal een gezellige avond worden waarbij je als lid van The Natural Hair club elkaar eindelijk eens live kunt ontmoeten en tips en tricks uit kunt wisselen.

Locatie   : Club Bed, Coolsingel 18, Rotterdam
Tijd         : 20:00-00:00 (workshop start op 18:00)
Kosten   : de toegang is gratis, wil je alleen naar de lounge dan hoef je geen ticket te kopen. Wil je ook naar de workshop van The Natural Nation, dan kost dat €10.
Website : The Natural Hair Club

Dit waren weer de leukste events in februari!!

TGSBB NEWSletter

Schrijf je in voor de TGSBB nieuwsbrief! Hierin word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe blogposts, winacties, data kookworkshops, recepten en nog veel meer leuks! Wil je je inschrijven, dan kun je dat hieronder doen (let op: pas na bevestiging van je emailadres sta je ingeschreven)LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.