Events Home Lifestyle

This Girl S Black Book Agenda: JUNI/JULI 2015

2 juni 2015

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender. Deze maand: de leukste events in JUNI en JULI!

4-7 juni: Taste of Amsterdam, Amsterdam

taste of amsterdam

Voor alle foodies, eat your heart out!  Taste of Amsterdam is een van de vele foodfestival die Amsterdam rijk is.

Op dit festival wordt er door nationale en internationale chefkoks gekookt en kun je de heerlijkste hapjes proeven (tegen betaling). Ook kun je meedoen aan diverse workshops en inspiratie opdoen op het gebied van eten en drinken.

En last but not least, geniet je niet alleen van het heerlijke eten maar ook nog eens van de jazz en soulbands die er optreden.

Locatie   : Amstelpark, Amsterdam
Tijd         : varieert per dag
Kosten   : vanaf €12 in de voorverkoop
Website : Taste of Amsterdam

26 en 27 juni, FEET Pop up Bar van Scholl, Amsterdam

scholl velvet smooth express pedi

Al in de Amazing Discoveries van vorige keer schreef ik over deze superhandige elektrische voetvijl. Scholl nodigt iedereen uit om deze voetvijl gratis te proberen in hun pop up store op 26 en 27 juni.

Hier kun je gratis en zonder afspraak binnen lopen om een pedicure te laten doen bij een van de professionele Scholl pedicures. Je kunt kiezen uit drie verschillende behandelingen: een weldadige voetmassage, nagelverzorging of nagels lakken. Het enige dat je hoeft te doen is je oude voetvijl mee te nemen.

Locatie   : Gerard Doustraat 76, Amsterdam
Tijd         :  de hele dag
Kosten   : gratis
Website : Scholl

Woensdag 1 juli Keti Koti Festival, Amsterdam

moeder en dochter keti koti koto

Net als ieder jaar vieren en herdenken we de afschaffing van de slavernij op 1 juli. Normaal vindt dit event plaats in het Oosterpark, maar wegens een vernieuwing aan het park vindt het event op het Museumplein plaats.
De Bigi Spikri optocht in traditionele klederdracht begint en eindigt wel in het Oosterpark, om 14:30. De rest van de dag kun je genieten van de festiviteiten, muziek en markt. De top act dit jaar is Steelpulse.

Locatie   : Museumplein, Amsterdam
Tijd         : 13:00-22:00
Kosten   : gratis
Website : Keti Koti festival Amsterdam

Zaterdag 4 en 5  juli Afrika festival, Hertme (Twente)

Een festival dat ooit begon als een kleinschalig optreden bij een studentenvereniging is tegenwoordig een van de meest toonaangevende Afrika festivals geworden. Ook deze 27ste editie van het Afrika Festival op 4 en 5 juli a.s. belooft weer heel veel moois.

Maar liefst 11 topacts heeft dit intieme festival weten te strikken, waaronder Mahmoud Ahmed, Ethiopië’s beroemdste zanger. Het thema van dit jaar is afrofunk en voodoo.

Locatie   : Hertme, Twente
Tijd         : op zaterdag van 12:00-01:00 en zondag 11:00-21:00
Kosten   : €23 per dag, €42 voor twee dagen
Website : Afrika Festival Hertme

30 juni tot en met 5 juli Amsterdam Roots Open Air, Amsterdam

amsterdam roots festival

Nog een festival dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken en bovendien lekker gratis is op zondag 5 juli. Maar liefst drie dagen lang kun je naar muziek luisteren van artiesten uit de hele wereld. Op zondag kun je genieten van een openluchtfestival in het mooie park Frankendael.

De muziek die er wordt gedraaid gaat van Colombiaanse salsa, tot rock uit Kinshasa, voodoo uit Haiti en funaná uit Kaapverdie. Zo gaaf!! Naast de muziek kun je ook genieten van de Roots Bazaar, een wereldmarkt.

Locatie   : Park Frankendael, Amsterdam
Tijd         : verschilt per dag
Kosten   : gratis
Website : Roots Open Air

18 juli tot en met 9 augustus, Kwaku Summer Festival, Amsterdam

kwaku summer festival
De zomer is niet compleet zonder het Kwaku Summer Festival. Dit jaar heeft de organisatie gezorgd voor een iets andere aanpak. Op de vrijdagen vinden er optredens plaats van internationale artiesten, zoals  een van de bekendste zouk bands, Kassav (vrijdag 24 juli).

Alle weekends hebben een thema: het eerste weekend staat in het teken van Nelson Mandela Dag met een optreden van Kenny B, het tweede weekend is het roze Gay weekend, het derde weekend is het Sfrefidensi weekend en het laatste weekend wordt er 40 jaar Kwaku gevierd, waarbij de culturele identiteit centraal staat.

Locatie   : Nelson Mandela Park, Amsterdam
Tijd         : verschilt per dag
Kosten   : €5 per dag (excl. servicekosten)
Website : Kwaku Summer Festival

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.