Events Home Lifestyle

This Girl S Black Book Agenda: NOVEMBER 2015

12 november 2015

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender. Deze maand: de leukste events in NOVEMBER!

Zaterdag 14 november, I speak meets Black Magic Woman festival

black magic woman

Dichter Gershwin Bonevacia presenteert op zaterdag 14 november de Black Magic Woman-editie van I Speak, hét podium van Amsterdam waar gevorderde en professionele spoken word artiesten samenkomen en hun talent met andere delen. Dit keer alleen maar power vrouwen op het podium, zoals Zanillya, Pink Oculus en Marly.

Locatie   : Bijlmerparktheater, Amsterdam.
Tijd         : aanvang 20:00
Kosten   : €7, 50
Website : Black Magic Woman

Zondag 15 november, Try Out 'De koningin van Paramaribo

koningin van paramaribo toneel

Drie try out voorstellingen, waaronder “De Koningin van Paramaribo; een gevallen vrouw bestaat niet”. Het mooie aan deze triple bill is dat je slechts eenmaal betaalt terwijl je drie voorstellingen ziet. Tel uit je winst! Een van de leukste voorstellingen vind ik deze bewerking van de monoloog van Clark Accord:

De voorstelling vertelt het verhaal van Maxi Linder, de bekendste Surinaamse prostituee uit de jaren ’50. Ze liep openlijk te koop met haar seksualiteit, wat voor veel ophef in de samenleving zorgde.

Regisseuse Dorothy Blokland zet deze unieke vrouw, haar verhaal en speciale seksuele kunsten op excentrieke wijze neer. Het publiek krijgt een hunkerende vrouw te zien die hen vanaf het begin vastpakt en pas loslaat als zij haar verhaal verteld heeft. “Mi gudu hoeveel geld heb je, want ik ben de enige hoer in heel Paramaribo die de truc met de sigaar machtig is… de details heb je nog van mij te goed, op een ander moment.”

Locatie   : Bijlmerparktheater, Amsterdam.
Tijd         : aanvang 16:00
Kosten   : €13, 50
Website : Try Out Triple Bill

Lees ook: TGSBB Book review: Koningin van Paramaribo door Clark Accord

Woensdag 18 november, Ongekende Talenten Markt

Ongekende Talentenmarkt

Ongekende Talenten wil een bijdrage leveren aan het rechttrekken van de scheve verhoudingen op de arbeidsmarkt en organiseert daarom de Ongekende Talentenmarkt op woensdag 18 november 2015, in het Sieraad in Amsterdam.

Ambitieuze studenten en starters met diverse culturele- en studieachtergronden worden door middel van speeddates verbonden met werkgevers. Onder andere Van Doorne advocaten, notarissen en fiscalisten, ABN AMRO, Deloitte, Humanity in Action en Berenschot zullen uitdagende stageplekken en/of vacatures aanbieden.

Ook krijgen de deelnemers workshops aangeboden op het gebied van essentiële arbeidsmarktvaardigheden zoals netwerken, solliciteren en presenteren. Superhandig als je op zoek bent naar een baan of stageplek!

Locatie   : Het Sieraad, Amsterdam.
Tijd         : 15:00-19:00
Kosten   : gratis
Website : Ongekende Talenten 

22 november Brasa Dey Ahoy

brasa dey ahoy

Na een onderbreking van 27 jaar is ‘Brasa Dey’ terug! Op zondag 22 november 2015 in Ahoy Rotterdam wordt de onafhankelijkheid van Suriname groots. In de jaren ’80 gebeurde dat groots onder de naam ‘Brasa Dey’ in de Jaarbeurshallen te Utrecht. Daar kwamen jaarlijks ongeveer 40.000 Surinaamse Nederlanders bijeen om de onafhankelijkheid te vieren. Dit jaar is ‘Brasa Dey’ weer terug! Met de gedachte van samenkomen, werken en beleven zal met BRASA DEY 2015 een platform gecreëerd worden voor iedereen, alle mensen van alle culturen om te kunnen eten, dansen, feesten en netwerken. Verwacht muziek, lekker eten, markten en gezelligheid!

Locatie   : Ahoy, Rotterdam
Tijd         : 13:00-21:00
Kosten   : €20 ex servicekosten
Website : Brasa Dey

25 november Opo Kondre (40 jaar onafhankelijkheid Suriname), Stadsschouwburg Amsterdam

opo kondre urban myth

Nog een leuk event over de onafhankelijkheid dat zeker de moeite waard is om heen te gaan: Veertig jaar na de onafhankelijkheid van Suriname viert Urban Myth met de voorstelling Opo Kondre in de Stadsschouwburg de gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Suriname. Verwacht muziek, cabaret, theater en geschiedenis.

Opo Kondre bestaat uit een muzikale ‘revue’ van historische momenten – bekend en minder bekend – die voor de gedeelde geschiedenis van Suriname en Nederland belangrijk zijn geweest en die op een interessante manier de verschillende perspectieven kunnen tonen. Zo vroeg Urban Myth aan Surinaamse auteurs om het Nederlandse perspectief te belichten en andersom, en spelen zwarte acteurs blanke personages en vice-versa.

Met: Jetty Mathurin, Simone Weimans, Mike Libanon, Denise Jannah, Jörgen Raymann, Gerda Havertong, Manoushka Zeegelaar-Breedveld, Mike Ho, Thirsa van Til, Harto, Karin Amatmoekrim, Ronald Snijders en vele anderen…

Locatie   : Stadsschouwburg Amsterdam
Tijd         : aanvang 20:30
Kosten   : vanaf €19
Website : Stadsschouwburg

Schrijf je nu in voor de TGSBB-NEWS letter om op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de Surinaamse kookworkshop!!

Hieronder kun je je inschrijven voor de TGSBB-News letter:
LET OP: na aanmelding moet je je e-mailadres bevestigen. Pas dan sta je ingeschreven:

* indicates requiredLIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Sophie 12 mei 2017 at 12:40 PM

  WAT LEUK DAT JE DIT ZO DOET. VERFRISSEND.

  • Reply TGSBB 14 mei 2017 at 7:54 AM

   wat leuk om te horen!!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.