Events Home Life Lifestyle

This Girl S Black Book Agenda: OKTOBER 2015

11 oktober 2015

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender. Deze maand: de leukste events in OKTOBER!

Van 9-17 oktober Afro Vibes Festival


Afrovibes Festival is een dans, muziek en theater festival uit Zuid-Afrika. Het thema dit jaar is ‘Moving in time’. Over verleden, heden, je afkomst en eigen tradities en de toekomst. Over naar elkaar luisteren en samen een verhaal vertellen. Migratie en angst voor vreemdelingen zijn een belangrijk thema binnen het festivalprogramma.

Het festival vindt plaats in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Wat kun je verwachten: Dansers uit Kaapstad, modern urban dance met Afrikaanse invloeden, voorstellingen over taboes en een combi act met capoeira, taekwondo en thaiboxing! Aan het eind van het festival draait de Zuid Afrikaanse DJ Elvis zijn Afro Beats en Afro House.

Locatie   : Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.
Tijd         : divers
Kosten   : verschillen per voorstelling
Website : Afro Vibes Festival

Van 14-18 oktober Afrofuturism festival

afrofuturism

Het vijfdaagse Afrofuturisme festival is een internationaal multidisciplinair festival met Afro artiesten uit Amerika, Afrika en Europa. Het festival combineert avant-garde en science fiction en is reflectie van de zwarte diaspora. Het festival bevat workshops, performances, Science Fiction-lezingen, films, experimentele mode, video- en collagekunst, dance events en after parties, geluidskunst en muziek van artiesten als de gevierde King Britt en Islam Chipsy.

Het afrofuturisme bestaat al lang, maar is nu een globale stroming die alle velden van de kunsten, cultuur en activisme omvat en door een sterke do-it-yourself spirit gedreven is. Samen met de vooraanstaande afrofuturistische denker en activiste, Rasheedah Phillips (oprichter van The Afrofuturist Affair) heeft WORM dit unieke festival ontwikkeld.

Locatie   : WORM, Boomgaardstraat 71, Rotterdam
Tijd         : 17:30
Kosten   : vanaf €7 per event
Website : Afrofuturism festival

17 en 18 oktober, Ziezo Marokko, Tropenmuseum Junior

ziezo Marokko

In de herfstvakantie kun je met de hele familie (geschikt voor kids vanaf 6 jaar)  in het Tropenmuseum op reis naar Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Je kunt hun spoor door de medina volgen of een spannende busreis dwars door Marokko maken. Henna zetten? De Darbouka leren spelen? Het kan allemaal!

Je kunt kiezen tussen de juniorreis of de familiereis. In de Juniorreis volgen de kinderen een actief programma van 1,5 uur. De kinderen worden verdeeld in vier groepen, elke groep krijgt een hoofdactiviteit(mode, beeldende patronen, taal&schrift of de keuken van geuren en smaken) en wordt daarin persoonlijk begeleid.

De Familiereis is een (grotendeels onbegeleid) programma met een vaste aanvangstijd maar open einde. Je kunt met de hele familie een spannende reis door de medina maken. Reserveren wordt aangeraden via reserveren@tropenmuseum.nl of 088 00 42 840 (di t/m vr – 10.00-17.00 uur)

Locatie   : Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam
Tijd         : 10-17
Kosten   : vanaf €9
Website : Tropenmuseum Junior

Donderdag 22 oktober,Jeugdvoorstelling Internationaal
Danstheater 'Kymani, het verhaal van een drummer'kymani bijlmer park theater

Kymani, het verhaal van een drummer, gaat over Kymani die  is als kind geadopteerd en op zoek gaat naar zijn roots. Hij groeit op in een klas met leerlingen uit verschillende landen en maakt kennis met verschillende tradities en culturen, maar hij voelt zich nergens thuis. Hij hoort Australische en Aziatische muziek, ziet Ierse en Indonesische dans, maar pas wanneer hij de trommel muziek uit Afrika hoort, komt hij er uiteindelijk achter welke cultuur bij hem zou kunnen passen. De voorstelling wordt live begeleid door de Senegalese trommelaars Moussé Pathé M’baye, befaamde tama bespeler Pape Seck. Interessante kindervoorstelling over het zoeken en vinden naar/van je roots. Geschikt vanaf 6 jaar.

Locatie   : Bijlmer Park Theater, Amsterdam-Zuidoost
Tijd         : 15:00
Kosten   : €7
Website : Bijlmer Park Theater

24 en 25 oktober, Suriname-Nederland; 40 jaar later, Tropenmuseum

su nederland

In het kader van de Maand van de Geschiedenis staat het tweede weekend van de herfstvakantie in het teken van de onafhankelijkheid van Suriname met 12 films, documentaires, een literaire talkshow en een debat met Surinamisten. De activiteiten zijn verdeeld in twee dagen:

Zaterdag 24 oktober:

Op zaterdagavond verzorgt de Werkgroep Caraïbische Letteren een bruisend literaire talkshow met bekende schrijvers als Robert Vuijsje , Thea Doewijt en Stephan Sanders. Gespreksleiders zijn journaliste Tanja Fraai en hoogleraar Nederlands-Caraïbische letteren Michiel van Kempen. De verschillende sessies worden afgewisseld met beeld en geluid en met gezongen gedichten door Denise Jannah, begeleid op gitaar door Wolf Martini.

Zondag 25 oktober:

Het werk van cineast Frank Zichem staat zondag 25 oktober centraal. Het programma wordt zondagmiddag afgesloten met een debat met Surinamisten. Zij discussiëren over de ‘ongemakkelijke’ relatie tussen Suriname en Nederland.

Locatie   : Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam
Tijd         : vanaf 9:30
Kosten   : €12, 50
Website : Suriname Nederland, 40 jaar later

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.