Events Home Life Lifestyle

This Girl S Black Book Agenda: SEPTEMBER 2015

6 september 2015

Elke maand zie je op ThisGirlSBlackBook de leukste (black) events in een handig overzicht. Events die ik je aanraad en waar ik zelf heen zou gaan vind je hier in de This Girl S Black Book Calender. Deze maand: de leukste events in SEPTEMBER!

Vrijdag 11 september: Metro Movies

metro movies

Metrostation Bullewijk stond lange tijd nou niet bekend als het meest inspirerende metrostation in Nederland. Met de komst van het eendaagse openluchtfilmfestival ‘Metro Movies’ is het imago van dit station een stuk opgefrist. Dit jaar wordt Metro Movies voor de derde keer georganiseerd en biedt men naast bijzondere films ook muziek van Fra Fra Sound, een inspirational talk van Howard Komroe, een theatervoorstelling van Poetry Circle Nowhere, speciale speeddates en uiteraard: heerlijk eten bij diverse foodtrucks!

Dit jaar staat het festival in het teken van reizen en bijzondere ontmoetingen. Het belooft een te gekke avond te worden voor iedereen die van film en gezelligheid houdt! Bekijk het programma hier.

Locatie   : Metrostation Bullewijk, Amsterdam-Zuidoost
Tijd         : 19:45-20:00
Kosten   : gratis
Website : www.metromovies.nl

Zaterdag 26 en 27 september 24h Zuid Oost

24h zuid oost
Nog een tof event in Zuid-Oost en Zuid is ’24H Amsterdam’, dé manier om dit deel van de stad op een nieuwe manier te ervaren. Tijdens 24H Zuid/Zuidoost ga je 24 uur lang op avontuur in Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Zuidoost. Van theater, klooster tot kinderboerderij en van bank, koffiezaak tot massagesalon: overal gaan deuren open en ontdek je bijzondere, veelal gratis activiteiten.

Zo kun je per boot op nachtsafari door het Amsterdamse Bos, kloosterbier proeven in de Bijlmer, een workshop headwrapping doen en genieten van de leuke concerten en voorstellingen in het aanbod. 24H Zuid/Zuidoost is je een dag lang verwonderen over wat deze twee heel verschillende, maar allebei bruisende buurten te bieden hebben. Of je nu een buurtbewoner bent of je juist een keer een andere buurt wil verkennen!

Check voor het programma, locaties en tijden op de website van Iamsterdam

Locatie   : diverse locaties in Amsterdam Zuid en Amsterdam-Zuidoost
Tijd         : diverse tijden
Kosten   : de meeste dingen zijn gratis
Website : www.iamsterdam.nl

LEES OOK: Interview met Felicia Leatherwood, de celebrity natural hairstyliste

Zaterdag 26 september, Kente Fugu Festival, No Limit Zuid Oost

kente festival

bron foto: Iamsterdam.nl

En we gaan nog even door met leuke events in Amsterdam Zuid Oost: Het Kente Fugu Festival is een kleurrijk, cultureel en grensverleggend modefestival van Stichting GAM in het hart van Amsterdam-Zuidoost. Met als motto ‘Show yourself and shine’ staan tijdens deze editie weer de Ghanese klederdracht (gemaakt van Kente-stof) en de culturele ontmoeting centraal. Aanmelden is verplicht, mail: kente@nolimitzo.nl (voor 24 september).

Locatie   : Geldershoofd 80, No Limit, Amsterdam Zuid Oost
Tijd         : 20:30-1:00
Kosten   : €10
Website : Kente Fugu Festival

Zondag 27 september, Locked&Loose XL, Luxortheater Rotterdam

locked and loose

Ook dit jaar wordt Locked & Loose, hét natural hair en lifestyle event van The Natural Hair Club, georganiseerd. Ook dit jaar kun je weer veel praktische tips en tricks verwachten, workshops en een leuke markt. Een nieuw onderdeel dit jaar is dat een deel van het programma gericht is op ondernemers in de natural hair en beauty industrie. Zo kun je een workshop Natural Hair en Ondernemerschap volgen van Alexander Emoghene, mijn favoriete kapper.

De klapper van de dag is de workshop van Felicia Leatherwood, die zal vertellen over hoe je natural hair het mooist kunt stylen. Wil je een impressie zien van vorig jaar, check dan mijn report over Locked & Loose.

Locatie   : Posthumalaan 1, Luxor theater, Rotterdam
Tijd         : 12:00-19:00
Kosten   : voorverkoop €15, aan de deur €20
Website : Locked and Loose

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.