Beauty Home Life Lifestyle

This Girl S Diary Of A Model: JAZZ MORGAN

25 oktober 2015

Heb je je altijd afgevraagd hoe het er nu echt aan toe gaat in de modellenwereld als donker model? Ontmoet Jazz Morgan! Dit Amsterdams-Ghanese model woont deels in Parijs en schrijft vanaf vandaag voor TGSBB over haar succesvolle modellencarrière. Haar leven staat bol van glitter en glamour, maar is ook turbulent. Vandaag lees je hoe ze werd ontdekt en samen met Lara Stone op de cover kwam te staan!

How it all began...

jazz klein

Ik als baby

Dat ik ooit ontdekt zou worden als model had ik nooit gedacht. Als tienermeisje kreeg ik in de brugklas vaak genoeg opmerkingen over mijn uiterlijk naar mijn hoofd gesmeten. Mijn puber jaren heb ik doorgebracht op Scholengemeenschap Reigersbos (SGR) in Amsterdam Zuidoost. Ik was lang en dun. Toen ik acht jaar was heeft mijn moeder mij zelfs een keer door de GG&GD laten testen. Kijken of ik geen lintworm in mijn buik had. Ze was ervan overtuigd dat er iets in mij zat dat al mijn eten op at waardoor ik maar niet aankwam. #SMH.

Langa Planga

jazz vlisco 3

Vlisco campagne 2015

“Langa planga” was één van mijn bijnamen. Gelukkig was ik goed met het vertellen van grappen en kon ik teren op de populariteit van mijn broer, die niet eens bij mij op school zat. Hij had een vlotte babbel en was een ster als het ging om voetballen. Hierdoor werd ik verder niet echt gepest. Ondanks de plagerijtjes kreeg ik als tiener regelmatig het volgende te horen: “Hmm je benen zijn lang man! Wil je geen model worden?” Verlegen als ik was, haalde ik mijn schouders op, toverde ik een bescheiden glimlach op mijn gezicht en maakte ik dat ik weg kwam.

Als Ghanees meisje met een christelijke opvoeding werden alle “wereldse” activiteiten verboden. Dat wil zeggen, alles waardoor ik eventueel verleid zou kunnen worden om op het “slechte” pad te komen. Zo mocht er thuis bijvoorbeeld niet naar TMF of The Box gekeken worden. Oh, wat vond ik dat vreselijk. Gezien het feit dat we niet eens naar TMF mochten kijken, kun je je misschien wel indenken hoe er bij mij thuis over modellenwerk werd gedacht…

De ontdekking

Toch liep het anders dan ik ooit had gedacht. Op mijn 15de werd ik op een donderdagavond gescout in de dansstudio van Jake’s Dance Factory waar ik streetdance deed. Net voordat mijn les begon, liep ik naar het toilet. Aan het eind van de hal stond een imposant grote man die mij van top tot teen bekeek. Ik vond hem een beetje eng.

Toen ik terug liep naar de kleedkamer stond hij er nog steeds en weer keek hij mij zo vreemd aan. Ik liep snel terug naar de kleedkamer waar mijn zus was. Voordat ik haar kon vertellen over die “enge” man, hoorde ik geklop op de deur. Het was De Man. Hij deed de deur open, keek me aan en vroeg: “Excuse me, are you a model?”

jazz Vlisco

Vlisco campagne 2015

Hij stelde zich voor en begon uit te leggen dat hij onder de indruk was van mijn lange benen. Vanwege mijn verlegenheid besloot mijn zus namens mij te spreken en nam ze zijn visitekaartje aan. Hij stond erop dat we hem spoedig zouden bellen voor het maken van een afspraak. De spanning en enthousiasme gierden door mijn lijf. Wie was deze man??

De “creepy stranger” bleek Tony Jones te zijn, zelf jarenlang een high-fashion model geweest en nu eigenaar van het bekende Tony Jones Model Management. En mijn ontdekker!

Samen met mijn zus heb ik het thuisfront weten te overtuigen dat het echt geen kwaad kon om me in te schrijven. Ik mocht me inschrijven op voorwaarde dat we konden laten zien dat Tony betrouwbaar was, mijn school er niet onder zou lijden en mijn zus moest met mij mee naar het gesprek. Nadat we online hadden gecheckt of hij inderdaad “legit” was, belden we hem op voor een afspraak.

No more sugar for you

Eenmaal daar aangekomen, viel ik bijna flauw, zo angstig was ik. Er hingen allemaal set cards – dat zijn foto kaarten waarop de beste foto van het betreffende model en maten op staan – aan de muur. Hij was super blij dat we er waren en was heel vriendelijk. Tony vertelde over de shows in Parijs, Milan, Londen en New York en dat hij mij perfect vond voor de markt in Parijs. En dat ik met mijn lange benen veel shows zou kunnen lopen.

Na wat uitleg over het werk werden mijn maten opgemeten. Zijn reactie op de centimeters rondom mijn borst, taille en heup was: “Oke now, no more sugar for you. No candy at school.” Hij zag mijn verbaasde blik, waarop hij reageerde: “Don’t worry, there is nothing wrong with you. But we don’t want you to get any bigger than this.”

jazz vlisco 2

Vlisco campagne 2015

Daarna maakte hij polaroids van mij, wat toentertijd nog dé manier was om je natuurlijke schoonheid vast te leggen en aan de klanten te presenteren. Omdat alles zo nieuw voor mij was, zag Tony hoe ongemakkelijk ik mij daarbij voelde. Hij stelde voor dat ik thuis voor de spiegel ging oefenen en de week daarop terug moest komen. Want hij moest ook foto’s van mij in mijn ondergoed of bikini maken en dan moest ik me wel op mijn gemak voelen. “No room to be shy in this business honey. You will get used to this”, waarschuwde hij me. Daarna verwelkomde hij mij bij zijn agentschap en zei: “I’ll keep in touch with you. Next time bring your high heels and remember: NO SUGAR!”

De eerste shoot: Elle girl!

En toen ging ineens alles in sneltreinvaart: twee dagen na deze ontmoeting werd ik opgebeld dat ik een test-shoot moest doen in het weekend. Een test shoot is een shoot die bekostigd wordt door het modellenbureau en wordt vaak gedaan als investering in mij als nieuw model. Hieronder zie je de allereerste foto’s die in mijn portfolio kwamen:

jazz elle girl 1

Een week later stond ik op de set met topmodel Lara Stone, zoals je hierboven ziet. Ik werd geboekt voor mijn eerste foto shoot; een editorial (fotoserie in een modeblad). Het mooiste was dat ik ook gelijk op de cover stond voor de allereerste editie van het Nederlandse ELLE girl magazine, zie onderstaande foto!

elle girl cover lara stone jazz morgan

Dé allereerste Elle girl cover

elle girl lancering met zus

Met mijn trotse zus op de lancering van de eerste Elle girl

Vanaf die cover nam mijn modellencarrière een vlucht naar de top!

Mijn naam is Jazz Morgan en elke maand deel ik een verhaal uit mijn modellenleven. Met elk verhaal onthul ik iets meer over mezelf, mijn achtergrond, combinatie studie en modellenwerk, dilemma’s, succes en faalmomenten, romantische liefde, de hoge eisen van de mode industrie, bizarre maar te gekke mode reizen en nog veel.

Tot volgende maand en veel lees plezier!

x Jazz Morgan x

Wil je meer zien van Jazz? Check haar instagram @Jazzmorgan5

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE TGSBB NEWS-Letter! (LET OP: na aanmelding moet je je e-mailadres bevestigen. Pas dan sta je ingeschreven!)

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply Martha Osei 26 oktober 2015 at 9:02 AM

    Zeer indrukwekkend verhaal, wat een mooie zelfverzekerd jonge vrouw ben je geworden. Keep up the good work!

    Martha

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.