Book reviews Home Lifestyle

This Girl’S Black Book Review: EXTASE, zinderende verhalenbundel

22 november 2015

Houd je wel van een spannend en sexy verhaal? Dan is deze verhalenbundel Extase echt iets voor jou! Tien Nederlandse schrijfsters werden gevraagd een erotisch verhaal te schrijven. Sommige verhalen zijn inderdaad heel spannend en anderen vond ik ronduit shocking! Ben je benieuwd naar het boek en mijn mening erover? Lees mijn review over ‘Extase’ hier:

Allereerst; normaal schrijft onze boekenwurm Melissa Rooi-van Embricqs alle book reviews. Helaas gaat zij door een hele moeilijke periode, waardoor haar hoofd begrijpelijkerwijs niet naar lezen en schrijven staat. Daarom heb ik deze review voor een keertje geschreven.

Ik ben normaal niet echt een boekenwurm, ben meer van de tijdschriften of korte verhalen. Ik heb gewoon te weinig tijd om lekker in een boek te komen. Toen ik deze verhalen bundel in mijn goodiebag van de Viva 400 awards zag, besloot ik hem toch te lezen. En boi…was that a journey….

Naam boek:

Extase: verslavend lekker

Naam schrijfster/schrijver:

Meerdere auteurs: Heleen van Royen, Georgina Verbaan, Daphne Deckers, Susan Smit, Patricia Snel, Sophie van der Stap, Chantal van Gastel, Myrthe van der Meer, Milou van der Will en Halina Reijn.extase auteurs

Wie zijn de hoofdpersonen?

Verschillende vrouwen die in extase raken.

Waar gaat de bundel over?

In het kort: Over sexy of soft-erotisch getinte verhalen die vrouwen beleven.

Wat me over het algemeen opviel was dat veel hoofdpersonen een vaste relatie hebben waar ze ‘vastzitten’ in de sleur, toe zijn aan iets anders en/of erachter komen dat de relatie die ze hebben eigenlijk een gemaksrelatie is. In the end we all love passion, maar nog vaker kiezen we voor veiligheid en stabiliteit. Om vervolgens de echte extase buiten je relatie te beleven.

Ik vond het mooi om te lezen dat in bijna elk verhaal de vrouw geplezierd werd, dus het draait in dit boek echt om het genot van de vrouw. De vrouwen worden bijna allemaal bemind en als een koningin behandeld door degene met wie ze de extase beleven.

Welk verhaal is je het meest bijgebleven?

Zoals ik hierboven ook schreef, het is een verhalenbundel. En natuurlijk zullen daar altijd een aantal verhalen tussen zitten die je te gek vindt en een aantal die je minder vindt. Het verhaal dat mij echt bij is gebleven is dat van Georgina Verbaan, die het verhaal vertelt van Nel, een onverzorgde en eenzame vrouw, die onverwachts wordt versierd door haar keurig uitziende getrouwde buurman.

Deze goody two shoes-buurman blijkt een bizarre voorliefde te hebben voor vieze vajajays. Ja, je leest het goed. Ik moest echt even knipperen toen ik het verhaal las. Heb het zelfs drie keer gelezen, van ongeloof en puur (leed)vermaak ook. Blader maar gelijk door naar pagina 119 als je het wil lezen.

Naast het vieze vajajay verhaal was ik ook ietwat geshockeerd door het verhaal dat Halina Reijn schreef over Hella, een snoeiharde zakenvrouw die naar bed gaat met de zoon van haar zus. Straight up incest en ziekelijk natuurlijk, maar afgezien van die feiten vond ik dat ze het verhaal heel mooi had opgetekend voor zoiets gruwelijks. Als je kijkt naar de realiteit is het not done, maar goed, daar is het natuurlijk een fantasie verhaal voor. Het is een invalshoek voor een verhaal die zeker niet voor de hand ligt en waar andere erotische verhalen in clichés kunnen vallen, is dit verhaal dat zeker niet. Als je het verhaal hebt gelezen begrijp je mijn shock doch waardering voor haar schrijfsstijl en verhaal vast beter.

Wat vond je minder goed?

Ik zou geen TGSBB zijn als ik het niet zou hebben over de diversiteit. Geen gekleurde schrijfster te vinden tussen deze schrijfsters van de verhalenbundel. Dat vind ik ergens jammer, maar goed, eerlijk is eerlijk; de verhalen zijn evengoed spannend en voldeden aan mijn verwachtingen.

Eindcijfer:

Een dikverdiende 8, ik heb sommige verhalen zelfs meerdere keren gelezen! Het is geen ’50 tinten grijs’, daarvoor is het denk ik net iets te soft (ik heb 50 tinten grijs niet gelezen).

Is het een ThisGirlSBlack-worthy-Book?

Zeker, vooral als je wel een beetje spice en hotness in je leven kunt gebruiken ;p Het is een leuk cadeau en ik geef dit boek daarom ook gewoon door aan een vriendin van wie ik weet dat ze het kan waarderen (Girl..u know who u are 😉 Het is een verhalenbundel die ik uiterst vermakelijk vond, ik heb hem binnen twee dagen uitgelezen en ik ben normaal echt een langzame lezer! Dus mocht je hem kopen of krijgen, laat je bad vollopen en geniet van wat welverdiende me-time.

Je kunt het boek hier via deze link kopen voor €14,95.

Wil je al het laatste TGSBB-news ontvangen? Schrijf je dan nu hieronder in voor de  TGSBB-News letter!
LET OP: na aanmelding moet je je e-mailadres bevestigen. Pas dan sta je ingeschreven:LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.