Beauty Haar Home Lifestyle Make up

ThisGirlSBlackBook holiday lookbook: Wat doet Valerie met de feestdagen?

21 december 2014

Sinds kort werkt ThisGirlSBlackBook met een team van leuke dames, die natuurlijk ook gezellig de feestdagen vieren. Omdat ons team zo divers is en uit vele windstreken komt, wilde ik je graag laten zien wat wij allemaal met de feestdagen doen, eten en hoe we er qua look uitzien. Deze keer: hoe viert de Antilliaanse Valerie de feestdagen? En wat zijn haar goede voornemens voor 2015?

Door Valerie– Als Antilliaans meisje leef ik voor de feestdagen, vooral als ik op Curaçao ben! Op Curaçao begint men vroeg met de voorbereidingen. Er vindt bijna altijd een grote schoonmaak plaats, de huizen worden geverfd en er worden nieuwe huisspullen gekocht. Gone with the old, in with the new!

In Nederland merk ik dat  hier niet echt een ‘traditie’ is zoals we op Curaçao hebben. De sfeer is op Curaçao totaal anders. Op Curaçao zijn bijvoorbeeld de winkels tot (als ik me niet vergis) 21 uur geopend. Dat is daar heel bijzonder, omdat de winkels speciaal voor de feestdagen langer open blijven en de hele dag door hoor je overal prachtige kerstliedjes.

Oud en nieuw op Curaçao

Ik ben sowieso gek op muziek tijdens de feestdagen. Met oud en nieuw luistert men op Curaçao veel tambumuziek (bekende Antilliaanse trommelmuziek) om lekker in de sfeer te komen. Dit is de bekende Tambu groep Zojojo:

Wat ook een leuke oud en nieuw traditie is op Curaçao, is dat er op de eerste zondag in januari van het nieuwe jaar er fuikdag wordt georganiseerd op Curaçao. Fuikdag is een enorm feest in de Fuikbaai waar iedereen op een boot of in het water feest viert met DJ’s, drank en veel gezelligheid. Iedereen is welkom en er zijn ook geen kaartjes verkrijgbaar, het is een openbaar en gratis festival waar grote DJ’s komen optreden zoals DJ Chuckie en AfroJack. Hier zie je een impressie van het feest:

Dit is pas een echt feestje!! Niemand ‘organiseert’ het eigenlijk. Het is elk jaar op een vaste dag en iedereen gaat er naartoe. Het is belachelijk druk, maar supergezellig! Als je geen boot hebt kan je er altijd één huren of bij iemand anders op de boot stappen.

Mijn make-up en feest outfit voor de feestdagen

make up valerieQua make up gebruik ik een mooie MAC lippenstift, de Lady Danger. Op mijn ogen wat mascara van Kruidvat, de Intense Volume Lashes. Om mijn wimpers extra volume te geven combineer ik deze met de NYC Big Bold Extra Black Angel Lash Mascara. Op mijn  gezicht doe ik een laagje foundation van Sephora, in de kleur 56. Ook maak ik mijn wenkbrauwen iets dikker met een poeder in een donkerbruine kleur. Mijn haar heb ik strak omhoog gekamd en in een grote lady like knot gedraaid.

valerie outfitQua outfit ga ik voor een sexy witte jurk met deels doorschijnende stukken van Misguided. De jurk combineer ik met luipaardprint pumps van Jane Norman. Als knalaccessoire draag ik een clutch van de Primark.

valerie outfit 3Als ik naar buiten ga, draag ik een lekker warm jasje van bont over mijn feestoutfit.

Antilliaans eten met de feestdagen

Hoewel ik in inmiddels  al jaren in Nederland woon, kan ik nog steeds genieten van de Caribische gerechten.

Bron foto: Antilliaanse recepten

Bron foto: Antilliaansekeuken.nl

Geen Antilliaans kerstfeest is compleet zonder een ‘Ham di Pasku’ oftewel beenham. Het is een typisch kerstgerecht, maar ik zou dit het liefst het hele jaar door eten!

Wat ook vaak met kerst werd gegeten, is ayaka’s, wat ik vroeger heel lekker vond.

Bron foto: Antilliaansekeuken.nl

Bron foto: Antilliaansekeuken.nl

Dit is een soort deeg gemaakt van griesmeel, kip, pruimen en van alles en nog wat. De ‘ayaka’ zit verpakt in bananenbladeren.

Als hoofdgerecht voor een Antilliaans kerstdiner kan de ‘Kabritu Stobá’ zeker niet ontbreken.

kabritu stoba

Bron foto: Antilliaansekeuken.nl

Het is een overheerlijke stoofschotel, gemaakt van geitenvlees.

En als klassieker heb je nog ‘Zult/Sult’.

Bron foto: Antilliaanse keuken

Bron foto: http://internationaljustice.rnw.nl/nederlands/article/zure-zult-van-varkensoortjes

Dit is misschien even wennen voor veel mensen, want Zult is varkensoren op zuur, zie links op de foto. Maar wees gerust, je ziet er nauwelijks iets van. Het wordt zodanig bereid dat je niet eens kan zien dat het ooit oren waren.

Natuurlijk moet er ook lekker worden gedronken bij het diner.

ponche-crema

Bron foto: Antilliaansekeuken.nl

Wat wij erg graag drinken met de feestdagen is ‘Ponche Crema’ oftewel eierpunch.

Mijn voornemens voor 2015

Ik vind voornemens voor het nieuwe jaar altijd zo cliché…Bovendien houd ik me er nooit aan! Maar ik ben wel van plan om het komende jaar keihard aan mijn eigen blog te werken en eindelijk mijn rijlessen weer op te pakken!

Bon pasku I felis aña nobo! Groetjes Valerie

Bron foto’s Antilliaans eten: Antilliaansekeuken.nl 

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.