Beauty Haar Home Life Lifestyle

Throwblack Thursday: de krultang

11 december 2014

Vandaag een Throwblack Thursday die voor sommigen een pijnlijke herinnering kan zijn: de krultang. Toen ik als jong meisje mijn haar relaxte, waste ik het ook eens per week. Die wasday vond ik doffe ellende. Niet alleen omdat ik lang onder de droogkap moest zitten, maar ook omdat je je haar moest rollen. En na het rollen wist ik wat er zou komen: de beruchte krultang of hotcomb.

krultang

Die eens per week wassen vond ik vervelend, tot daar aan toe. Maar na de washday hield ik mijn haar ‘levendig’ door er een soort losse slag in te maken, want door het relaxen was mijn haar zo stijf als een houten plank. Als ik geen slag of krul maakte, bleef mijn haar gewoon stokstijf overeind staan. Niets: Tewa, je haar danst in de wind. Mijn haar bleef staan in de wind.

krultang 2Om dit een beetje te verdoezelen gebruikte ik vaak de krultang en soms de presskam (ook wel bekend als de hotcomb). Bij de Kijkshop had mijn moeder een krultang gekocht. Mijn zus (altijd al mijn kapster aan huis geweest), zou mijn haar krullen en modelleren. Eerst moest je het onding laten opwarmen en dan voelde je met je hand of hij heet genoeg was. Dan smeerde ze mijn haar in met een goede dosis Posner Bergamot haarvet en dan maakte ze pluk voor pluk een krul. Op zich ging alles goed…tot ze bij mijn oren kwam. Op de een of andere manier eindigde ik standaard met een verbrand oor. De volgende dag ging ik naar school en probeerde de brandplek te verdoezelen door er wat haar over heen te doen, maar wat deed het pijn! Ik rook de geur van verbrand haar én een verbrand oor nog dagen! #selfpity

Later kwam de steiltang, die eigenlijk geen haar beter was en ook zorgde voor verbrande oortjes en/of zelfs een verbrand voorhoofd. Nadat mijn laatste relax-en verffiasco zich had voorgedaan besloot ik voor eens en voor altijd te stoppen met de krultang. Wat was ik blij toen ik dat onding kon weggooien!

Tegenwoordig heb je nog steeds krultangen, alleen zijn ze wat geavanceerder en minder schadelijk voor je haar dan die ik gebruikte. Dit is trouwens nog een hilarisch (en ook sneu) filmpje van een vlogger die haar haar wilde krullen met een krultang en vervolgens haar hele haarstreng verloor.

En, gebruikte jij vroeger ook de krultang om je gerelaxte haar te krullen? En had je last van verbrande oortjes??

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.