Food Home Life Lifestyle

Throwblack Thursday: de rollenhouder

27 februari 2014

Afgelopen weekend was ik bij familie toen ik een enorme Throwback kreeg. Ik twijfel of dit een typisch ‘black thing‘ is, maar gezien ik dit vroeger nooit bij niet-donkere vriendinnen zag, vermoedde ik van wel. De Throwblack Thursday van deze week gaat over een keukenhulpmiddel: De rollenhouder. Hij bevatte drie rollen, een voor huishoudfolie, een voor aluminiumfolie en een voor keukenpapier. Komt ‘ie je bekend voor??

keukenrolhouder

Hoewel deze rollenhouder bedoeld was om het leven makkelijker te maken, kan ik me nog vele worstelingen en ergernissen herinneren die ik heb gehad met dit ding. Je was eerst weet-ik-hoe-lang bezig om een stukje huishoudfolie los te pulken en als dat eindelijk was gelukt en je het af wilde snijden, frommelde de hele toestand inelkaar! Met de aluminiumfolie gebeurde dit minder vaak, maar sneed het mesje het wel vaak voor de helft of verkeerd af! Zie voorbeeld op de foto hierboven. Als het echter wel lukte om een heel stuk eraf te halen..THE JOY! Dan zwiepte je van links naar rechts en had je zo een glad stuk folie! Met de doorzichtige huishoudfolie lukte dit echter nooit…

Ik kan mij ook herinneren dat dit apparaat bij mijn hele familie in de keuken stond. Tegenwoordig gebruikt de meerderheid van mijn familie gewoon folie in de box en keukenpapier in een rol. Hoewel ik weet dat het geen handig apparaat was, vraag ik me toch af wanneer dit ding uit de mode is geraakt? Toen men erachter kwam dat het eigenlijk een onhandig apparaat was?

Laatst merkte mijn vriend op dat ik verslaafd ben aan het gebruiken van keukenpapier…Ik schaamde me rot en voelde me een beetje betrapt, want hij heeft gelijk! Bij alles wat ik eet, gebruik ik servetten of keukenpapier. Zou dit komen door deze rollenhouder die ervoor zorgde dat keukenpapier altijd binnen handbereik was? Ook heb ik een andere vreemde tic in relatie tot de nostalgische rollenhouder ontwikkeld: ik heb ALTIJD aluminiumfolie in huis. *SHAME*

Hoe dan ook, voor mij is deze rollenhouder een en al heerlijke nostalgie en hoewel hij zeer oldskool is, is hij nog wel te verkrijgen bij Blokker!

Herken jij deze rollenhouder en zijn rare kuren? Is dit iets typisch voor donkere gezinnen of zijn er ook niet-donkere lezers die dit apparaat herkennen? En wie heeft dit nog thuis?
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

7 Comments

 • Reply Miranda 30 december 2014 at 2:14 PM

  Ik herken dit onding ook maar mijn oma komt uit Indonesië en mijn beste vriendin uit Duitsland en die hadden dit ding ook. Altijd aluminiumfolie in huis herken ik ook. Overal papieren servetjes bij gebruiken is misschien wel echt een donker iets. Ik ken zo veel Surinamers die vinden dat een servetje bij cake meer gepast is dan een bordje. Bij blanke gezinnen zie je alleen servetjes met kerst en Pasen en zelfs dan liggen ze alleen maar voor de leuk op het bord.

  • Reply TGSBB 30 december 2014 at 4:47 PM

   Hahah wat grappig zeg! Die servet obsessie snap ik nog steeds niet maar ook ik heb er ‘last’ van!

 • Reply JessieYlmif@yahoo.com 9 maart 2015 at 2:45 PM

  Oh, die had mijn oma ook 35 jaar geleden !
  LOL 🙂 leuk blogje, dag dag, fijne dag 🙂

 • Reply Brenda 12 maart 2015 at 8:39 AM

  Ja, die ken ik ook wel. Mijn moeder heeft ‘m nog steeds. Ik denk dat veel Surinamers er een hebben omdat er altijd wel wat eten ingepakt moet worden om mee te geven aan iemand 😉

  • Reply TGSBB 12 maart 2015 at 8:42 AM

   Hahaha zo had ik het nog niet bekeken maar dat zal er zeker mee te maken hebben!! En heb jij ook die keukenpapier obsessie?

 • Reply Mayra 18 maart 2015 at 1:42 PM

  Mijn lieve nani had er zo een! En servetten koop ik nog steeds, en alu-folie ook hihi

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.